Head Graphene 360+ Alpha Pro

Head Graphene 360+ Alpha Pro – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Head Graphene 360+ Alpha Pro sammanfattas i att det är ett mycket bra racket som levererar bra i både offensiva och defensiva situationer. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på medel – avancerad nivå. 

Head Graphene 360+ Alpha Pro är ett mycket populärt racket med en stilren design och ett mycket bra val för dig med en mellan-hög budget.

4.8 av 5 | Samlat omdöme online:
4.8/5
Head Graphene 360+ Alpha Pro vilken spelarnivå
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Head Graphene 360+ Alpha Pro egenskaper

Här har vi en av WPT’s toppspelares personliga favoriter – ingen mindre än Sanyo Gutierrez har valt exakt denna modell för att spela världen över! Nu finns trollkarlens eget racket äntligen tillgängligt för oss alla, och det är inte en chans vi vill gå miste om.

Gutierrez använder sig av ett lättspelat premiumracket som passar för många olika typer av spelare oavsett nivå, det passar lika bra till professionella tävlingsspelare som ambitiösa motionärer. Det är ett allround racket som levererar känsla, precision och komfort i varje slag, och tack vare dess utmärkta egenskaper känns det som ett säkert kort på banan i år.

Det kan skryta med en större sweetspot jämfört med tidigare modeller tack vare Optimized Sweetspot, som är en strategisk placering av hålen för att på så vis ge mer fart och lättare hantering. Du kommer att märka att det ger en enastående precision i overhead slagen, men även i lobbar och bandejas till exempel.

Elegant och stilren design i olika grå nyanser, från ljust till mörkt.

Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Head
 • Form: Hybrid/Droppformat
 • Balans: Medel
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Medel - Avancerad
 • Vikt: 375 g (+/-10)

Material

Graphene 360+ är den absolut senaste och mest exklusiva teknologin, som man här har använt för att göra en oslagbart stark och stadig ram. Graphene är ett oerhört starkt och lättviktigt ämne, som låter tillverkaren experimentera med fördelningen av materialet utan att behöva påverka vare sig balansen eller vikten. Här är det dessutom 360+ det handlar om, vilket är en förbättring av det tidigare 360 som minskar vibrationerna ytterligare vilket ger bättre slag, högre komfort och ännu mer kontroll.

Till kärnan har man valt samma skum som till de flesta av Heads padelracketar, Power Foam, som är den perfekta alliansen när man är ute efter maximal fart. Det här materialet har blivit så populärt för att det ger grymt bra kraft i slagen, och eftersom det dessutom tar upp vibrationerna som skapas vid bollträff gör det racket mycket mer skonsamt. Detta minskar skaderisken för spelaren samtidigt som det ger en härlig känsla och komfort.

Optimized Sweetspot är en teknik som optimerar hålens borrade mönster i varje enskilt racket för att på så sätt uppnå en större sweetspot, vilket ger en mer förlåtande respons när du råkar träffa lite längre ut mot ramen.

Smart Bridge Construction är en förstärkning som sitter mellan rackethuvudet och greppet och ger extra stabilitet till ramen, och gör att det kommer att passa dig som en handske.

För att racket ska få en maximal hållbarhet har man infogat Anti Shock Skin som är ett väldigt mångsidigt ramskydd – det skyddar inte bara ditt racket mot slag och repor, det kommer även att hjälpa till att reducera vibrationerna.

Balansen

Precis som de flesta droppformade racketar har Alpha Pro en medelbalans, som i det här fallet ligger på 270 mm och som kan beskrivas som något topptung – aningen högre än hos de flesta droppracketar. 

Just på grund av att tyngdpunkten har höjts en liten aning ger racket generöst med kraft i alla typer av overhead spel, och är ett härligt tillskott när det är läge för att gå på offensiven.

Racketformen

Formen är droppe, eller hybrid, och passar därför dig som dominerar många olika slag och spelstilar. Du gillar både att spela med tunga smashar och volleys lika gärna som delikata placeringar och bandejas. 

Alla droppformade racket som tillhör Alpha- serien behåller samma komfort och bollkänsla som tidigare utgåvor, men säsongens modell har det lilla extra tack vare förbättringen som Graphene 360+ står för i jämförelse.

Hårt eller mjukt?

Alpha Pro har en medelhård Power Foam-kärna, som sätter riktigt bra fart på bollen samtidigt som den låter dig behålla total kontroll oavsett var på banan du befinner dig. Det här materialet har man repeterat sedan några år tillbaka i de flesta av Heads racketmodeller, just för det positiva mottagandet det fått hos spelarna. 

Det är ett slags memoryskum som återfår formen så snabbt efter träff att det ger en extra skjuts till bollen. Träffytan är av Graphene 360+, som till skillnad från den tidigare 360 har spiralformade fibrer och är därför mer elastisk och ger en renare träffkänsla.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Head Graphene 360+ Alpha Pro vilken spelarnivå

Vilken spelarnivå passar Head Graphene 360+ Alpha Pro för?

Alpha Pro är ett racket som passar till vilket nivå som helst, möjligtvis med undantag för nybörjare som vinner på att starta med ett mjukare racket med en lägre tyngdpunkt. När grunderna sitter är detta ett racket som absolut förtjänar en närmare titt, för det är mycket behagligt i handen samtidigt som det är lättspelat över hela banan. 

Duktiga allround spelare med en bra teknisk nivå kommer också att ha ett riktigt toppracket som levererar bra med fart i offensiven och kontroll och precision i alla lägen.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Som de flesta droppformade racketar är det en modell för den mångsidige spelaren som gärna växlar mellan offensiven och defensiven, och behöver ett racket som ger ett bra resultat i alla typer av slag och spelsituationer. 

Det är ett mycket balanserat racket som ger en utomordentlig kombo av fart, kraft och kontroll. Det följer enkelt med i snabba sidoförflyttningar, som om det vore en förlängning av din arm, och ger därför ett fint resultat i fartfyllda bolldueller av alla de slag.

Head Graphene 360+ Alpha Pro vilken spelarnivå
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Kort information om varumärket

Head är ett amerikanskt varumärke som numera har sitt säte i Holland. Sedan flera år tillbaka har de legat i framkant när det kommer till att utveckla ambitiösa padelprodukter med den högsta kvaliteten och den senaste teknologin. 

När ny material kommer ut på marknaden är de snabba med att undersöka om det finns egenskaper hos deras racketar som kan förbättras med de innovativa nyheterna. Head jobbar alltid för att kunna erbjuda varje spelare något som verkligen passar, både när det kommer till nivå och spelstil. 

Såväl tävlingsinriktade proffsspelare som glada amatörer uppskattar det breda sortimentet, som säsong efter säsong lyckas överträffa det tidigare. Inte undra på att många stjärnor på WPT som exempelvis Alejandra Salazar, Fernando Belasteguin eller såklart Sanyo Gutierrez endast spelar med dessa racketar.

Bortsett från padel tillverkar Head sedan starten 1950 även utrustning till andra racketsporter som bl a tennis och squash, samt även vinter- och vattensporter.

Jämförelse av Head padelracketFormBalans
Head Graphene 360+ Alpha ProDroppeMedel
Head 360 + Alpha MotionDroppeMedel
Head Graphene 360+ Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CBDiamantMedel
Head Graphene 360+ Delta Motion with CBDiamantTopptung
Head 360 Gamma ProRuntMedel
Head GT Alpha Elite Black EditionDroppformat/HybridMedel
Head Graphene 360 Gamma MotionRuntTopptung
Head Graphene 360 Zephyr ProRuntMedel
Head Graphene 360 ZephyrRuntMedel
Head Graphene 360 Zephyr ULRuntMedel
Head Graphene Touch Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene Touch Delta Pro PowerDiamantTopptung
Head Graphene XT VectorRuntMedel
Head Evo SanyoDroppeMedel
Head Flash ProDroppeTopptung
Head Flash GreenDroppformat/HybridMedel
Head FlashDroppeLåg/Medel
Head Evo DeltaDroppeMedel
Head Alpha Junior “Sanyo”DroppeMedel
Head Delta JuniorDroppeMedel

Läs mer om alla Heads padelracket här.

Head Graphene 360+ Alpha Pro liggande

Fördelar med Head Graphene 360+ Alpha Pro

Alla som någon gång har drömt om att spela som “Trollkarlen” Gutierrez har nu möjligheten att göra det, genom att använda exakt samma racket som han har på WPT. Anledningen till att han har valt just detta racket är framförallt därför att det är så komplett – det har allt man kan leta efter hos ett padelracket. 

Det ger bra fart i de offensiva slagen, all kraft du förser racket mer kanaliseras mycket effektivt ut i bollträffen och ger hårda placeringar som dina motståndare kommer att få svårt att returnera. 

Den lite högre tyngdpunkten gör att smasharna får bättre tryck i kombination med Power Foam som ger en riktigt härlig skjuts. När det kommer till strategiska lobbar eller djupa volleys har du den där lilla extra bollkänslan som gör att skottet hamnar precis där du vill ha det. Den nya Alpha-serien låter dig upptäcka ett nytt sätt att spela padel, nu kan du släppa loss magin på banan.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Passar utmärkt för både offensivt och defensivt spel
 • Levererar bra tryck i smashen
 • Head valde att inte använda sin vanliga strukturerade träffyta som skulle givit mer grepp om bollen

Nackdelar

Det känns svårt att hitta fel på ett så här komplett racket. Det som skulle ha kunnat göra det ännu bättre hade varit den strukturerade träffytan som Head använder sig av i många andra modeller, för att kunna få bättre grepp om bollen och större effekter.

Head Graphene 360+ Alpha Pro omdömen och recensioner

4.8/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Head Graphene 360+ Alpha Pro online. 

 • 5 av 5 genom en produktrecension på Padelspecialisten.se
 • 4.7 av 5 genom en produktrecension på Racketspecialisten.se
Head Graphene 360+ Alpha Pro
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Head Graphene 360+ Alpha Pro rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Head Graphene 360+ Alpha Pro rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Sammanfattning

Vårt samlade omdöme och recension av Head Grapghene 360+ Alpha Pro är att det är ett mångsidigt racket för den som vill ha bra balans mellan offensivt och defensivt spel. Racket är lite mer topptung som ger lite extra tryck i smashen och dem offensiva slagen.

Head Graphene 360+ Alpha Pro är tillverkad med hjälp av den absolut senaste och den mest exklusiva teknologin. Racket har en kärna gjort av samma skum som de flesta andra Head padelracketar som heter Power Foam. Det är ett perfekt val när man är ute efter maximal kraft i slagen.

Här kan du köpa produkten