Head Graphene Touch Delta Pro Power

Head Graphene Touch Delta Pro Power – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Head Graphene Touch Delta Pro Power sammanfattas i att det är ett bra racket som passar den lite mer offensiva spelaren. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på en mer avancerad nivå då racket kräver en mycket bra teknik från spelaren.

 Är du intresserad av ett avancerat racket som kan ge dig den absoluta spetsen när det kommer till det offensiva spelet så kan Head Graphene Touch Delta Pro Power vara rätt val för dig och din utveckling.

4.6 av 5 | Samlat omdöme online:
4.6/5
Head Graphene Touch Delta Pro Power
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Head Graphene Touch Delta Pro Power egenskaper

Head har lyckats framställa det ultimata power racket för att den duktiga spelaren ska kunna få maximal kraft i offensiven. Med detta racket kommer du att kunna slå ut bollen från buren oavsett var på banan du råkar befinna dig, utan att för den sakens skull behöva mista kontrollen. Det här ett mycket lätthanterligt racket för den tekniska spelaren som du kommer att kunna ha riktigt roligt tillsammans med.

Det är tillverkat rakt igenom av material av högsta kvalitet, som även de mest krävande spelarna kommer bli imponerade av. Allt är tänkt för maximal hållbarhet och komfort. 

Du kommer att hitta mängder med ny teknologi i detta racket, till exempel CHIP-tekniken som noga mäter upp hålens placering i ett mönster som bidrar till en maximerad sweetspot, vars resultat är ordentlig stabilitet och kontroll när du träffar bollen. Dessutom kommer racket med ett skrovligt ytskikt, för att du ska få bästa möjliga grepp om bollen och därmed kunna skapa effekter du aldrig trott var möjliga.

Designen är riktigt snygg, vi gillar det klassiska färgvalet som på samma gång är elegant och diskret. Kombinationen av grå nyanser, alltifrån riktigt mörkt till riktigt ljust, kommer mer största säkerhet att gå hem hos många.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Head
  • Form: Diamant
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 375 g (+/-10)

Material

Ramen, liksom träffytorna, är gjorda av det nya och materialet Graphene. Graphene är framtidens materialval, för det finns inget som kan komma i närheten av varken dess extrema hållbarhet eller lätta vikt som får en fjäder att verka blytung. 

Den här konstruktionen garanterar en oförbätterlig fart och kraft i dina tunga slag, samtidigt som det visar en imponerande tålighet. Graphene Touch som är varianten man använt sig av här förbättrar rackets vibrationsdämpning och ger en skönare, mer förlåtande känsla samtidigt som skaderisken minskas. 

Flexible Chassis ser till att ramen och den inre kärnan smälter ihop till ett, och ger en förstorad sweetspot som känns härlig på banan.

Kärnan består av Power Foam, ett slags memoryskum som omedelbart återfår sin form vid bollträff och ser till att bollen rekylerar med största möjliga kraft så att du kan sätta ordentlig press på dina motståndare.

Balansen

Precis som väntat kommer detta diamantformade racket med en hög balans. Hög balans är det som bäst passar dig som har en offensiv spelstil och gillar att dominera matcherna med tunga overhead slag och snabba förflyttningar. Det gäller att kunna kontrollera den höga tyngdpunkten, spelare som inte har så lång erfarenhet kan tycka att det är svårt att kontrollera bollbanan med den här balansen.

Racketformen

Du hittar här ett diamantformat racket med hög balans, och en vikt på runt 375 gram. När det kommer till vikten kan det verka som att det är väldigt små skillnader mellan ett racket och ett annat, men varje litet gram spelar faktiskt roll. 

Det här väger aningen mer än många konkurrerande racket, och det ger det lilla extra när det kommer till kraften.  Topptunga racket som detta skapar en ordentlig hävstång när du svingar racket över huvudet, vilket ser till att dina smashar kommer att bli nästan omöjliga för motståndarna att parera. 

Däremot ställer det större krav på din teknik och snabbhet, och det är anledningen till att diamanterna är ett bättre val för spelare på en avancerad nivå.  

Hårt eller mjukt?

Head Graphene Touch Delta Pro Power är ett hårt racket, som från början till slut har designats för att åstadkomma fart, explosivitet och kraft. En styv och stabil ram har kompletterats med ett hårt skum i kärnan och sedan har hela härligheten täckts med Graphene. För den aggressiva spelaren blir det inte bättre än så här.

Head Graphene Touch Delta Pro Power
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Head Graphene Touch Delta Pro Power yta

Vilken spelarnivå passar Head Graphene Touch Delta Pro Power för?

Det här är ett racket som är riktat till tävlingsspelare och spelare på hög nivå, som vill ha ett toppracket med den senaste teknologin som låter dem få ut det mesta möjliga av en aggressiv och dynamisk spelstil. De hittar här ett racket som ger fritt spelrum för grymma effekter och spektakulära slag som kommer att väcka mycket uppmärksamhet på banan. 

Det som krävs för att racket ska prestera fullt ut är en tekniskt skicklig spelare som baserar sitt spel på fart och kraft, och vill avgöra poängen på ett sensationellt sätt.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Utan tvekan är det här en modell för dig som vill dominera matcherna med ett kraftfullt och explosivt spel, men utan att därigenom gå miste om kontroll och precision. Det är värt att nämna att det är ett racket som inte på något vis får underkänt i andra spelsituationer, du kan absolut försvara dig i hörnen, göra känsliga lobbar och skickliga placeringar med det också. 

Däremot så är de offensiva egenskaperna menade att överglänsa de defensiva, vilket både materialvalet och formen vittnar om. Den höga balansen och den hårda träffytan kommer att sätta riktigt bra fart på alla bollar, oavsett om du är framme vid nät eller längre bak i hörnen. Du kommer att ha riktigt kul när du hamnar i snabba bolldueller eller får chansen att kicka ut bollen. 

Kort information om varumärket

Head är ett amerikanskt varumärke med säte i Amsterdam, som redan från sin start år 1950 har legat i framkant gällande materialval, design och nytänkande. De erbjuder inte bara utrustning för racketsporter såsom tennis, padel och squash, utan även vintersporter och vattensporter finns i deras utbud. De har som mål att alltid sätta användaren först, och de har därför ett mycket brett utbud för att professionella spelare såväl som hobbyutövare ska kunna hitta passande material för sin nivå.

När det kommer till padel hittar du hos Head ett racket för varje match, varje spelstil och varje spelnivå. Oavsett i vilket fack du hamnar kommer du alltid att hitta utrustning med den senaste teknologin och de ultimata materialvalen, för att det ska passa till varje spelares individuella behov. Varje säsong överraskar de med nya finesser och ständiga förbättringar, vilket gör att många av de stora namnen på WPT – som t ex Sanyo Gutierrez – troget har använt deras produkter år efter år.

Jämförelse av Head padelracketFormBalans
Head Graphene 360+ Alpha ProDroppeMedel
Head 360 + Alpha MotionDroppeMedel
Head Graphene 360+ Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CBDiamantMedel
Head Graphene 360+ Delta Motion with CBDiamantTopptung
Head 360 Gamma ProRuntMedel
Head GT Alpha Elite Black EditionDroppformat/HybridMedel
Head Graphene 360 Gamma MotionRuntTopptung
Head Graphene 360 Zephyr ProRuntMedel
Head Graphene 360 ZephyrRuntMedel
Head Graphene 360 Zephyr ULRuntMedel
Head Graphene Touch Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene Touch Delta Pro PowerDiamantTopptung
Head Graphene XT VectorRuntMedel
Head Evo SanyoDroppeMedel
Head Flash ProDroppeTopptung
Head Flash GreenDroppformat/HybridMedel
Head FlashDroppeLåg/Medel
Head Evo DeltaDroppeMedel
Head Alpha Junior “Sanyo”DroppeMedel
Head Delta JuniorDroppeMedel

Läs mer om alla Heads padelracket här.

Fördelar med Head Graphene Touch Delta Pro Power

Head har designat ett racket som inte kommer att gå omärkt förbi, och som med största säkerhet kommer att bli många offensiva spelares första val. 

Den förstorade sweetspoten gör det mer förlåtande än vad man egentligen väntar sig av den här typen av racket, och komforten är även den över förväntan genom att Graphene Touch har en effektiv vibrationsdämpande egenskap. 

Även memoryskummet i kärnan bidrar till en behagligare bollkänsla. Den otroliga farten man sedan kan få i slagen gör det till ett grymt alternativ för vilken dynamisk spelare som helst som vill ha power som sitt kännetecken. 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Bra fart och kraft
  • Förstorad sweetspot
  • Svårspelat racket för nybörjaren då racket väger mycket och kräver även en bra teknik

Nackdelar

Det är inte ett racket som vilken spelare som helst kan hantera, det ställer krav på den som greppar det – framförallt på tekniken, men även snabbheten eftersom det väger lite mer än andra alternativ. När du väl har lärt dig hur det hanteras på bästa sätt kan du däremot börja njuta av ett riktigt grymt anfallsspel som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Head Graphene Touch Delta Pro Power omdömen och recensioner

4.6/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Head Graphene Touch Delta Pro Power online. 

  • 4.6 av 5 genom en produktrecension på Racketspecialisten.se
Head Graphene Touch Delta Pro Power
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Head Graphene Touch Delta Pro Power rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Head Graphene Touch Delta Pro Power rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Sammanfattning av vårt Head Graphene Touch Delta Pro Power omdöme och recension

Vårt samlade omdöme och recension av Head Graphene Touch Delta Pro Power är att det är ett grymt racket för den som vill ta nästa steg i sitt offensiva spel. Detta racket har även fått en förstorad sweetspot som gör den mer förlåtande än vad man egentligen förväntade sig av ett så avancerat och offensivt racket som just detta. 

Komfort är även ett ytterligare fokus för Head Graphene Touch Delta Pro Power då racket har en effektiv vibrationsdämpande egenskap. Head har verkligen skapat en favorit bland de spelare som gillar att spela offensivt. Head Graphene Touch Delta Pro Power är ett diamantformat racket som är topptungt som i sin tur ger otroligt mycket fart på bollen och speciellt mycket power i overhead slagen.

På materialsidan så är Head Graphene Touch Delta Pro Power gjort av materialet Graphene som är framtidens materialval där inga andra material kommer i närheten av dess extrema hållbarhet samt lätta vikt men som ändå genererar överraskande mycket kraft. 

Head Graphene Touch Delta Pro Power är även byggd med ett Flexible chassi som ser till att ramen och den inre kärnan av racket smälter ihop och ger en förstorad sweetspot. Kärnan består av ett material som kallas Power Foam och har egenskapen att omedelbart återfå sin ursprungliga form efter bollträff som ser till att bollen rekylerar med största möjliga kraft.