babolat defiance

Babolat Defiance 2024 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Babolat Defiance sammanfattas i att det är ett lätthanterligt racket som kommer med en lätt vikt. Babolat Defiance är ett grymt racket som är stabilt men ändå ett flexibelt racket som passar mer för den defensivt lagda nybörjaren och motionären.

3.0 av 5 | Från Tennisshopen.se
3/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Väldigt lätthanterligt racket
  • Bra kontroll i defensiva lägen med sin låga balans och stora sweetspot
  • Saknar ett grövre toppskikt för bättre grepp om bollen

Recensionens innehåll

Babolat Defiance egenskaper

Det första man lägger märke till är att Defiance är ett lätthanterat racket med en snygg, modern design. Färgsättningen är typisk Babolat-stil, och finishen är matt. En mer lättspelad variant av storebror Defiance Carbon.

I Defiance har man skapat ett stabilt, mångsidigt racket som fungerar bra i alla delar av spelet, men kommer mest till sin rätta i defensiven. En stor sweetspot som ligger mitt i träffytan av glasfiber i kombiantion med den lätta vikten gör det enkelt att komma rätt till bollen och åstadkomma kraftfulla och samtidigt precisa slag. Den låga balansen gör det till ett lättspelat racket som många nya spelare kommer att ha stor glädje av, och även fast det inte är gjort med avsikt att glänsa i det offensiva spelet ger det faktiskt ett fullt godkänt resultat.

Den snabba spelaren får här ett följsamt racket som lika gärna hanteras framme vid nät i snabba volleydueller som längre bak i banan. Du kan ta vara på kraften i motståndarens slag utan att själv ta i så mycket, det elastiska kärnan och den flexibla träffytan får bollen att studsa tillbaka med kraft.

För dig som är i början av din padelresa och letar efter komfort och kontroll för att finslipa din teknik är detta ett racket du absolut bör titta närmare på, i synnerhet om du sliter med skador i handleder eller armbågar.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Runt
  • Balans: Medel - 265 mm
  • Speltyp: Defensiv
  • Spelnivå: Nybörjare - Medel
  • Vikt: 350 g (+/-10)

Material

Kärnan är gjord av White EVA, som är ett mjukare material än vad som används i de mer avancerade varianterna. Det bidrar till ett racket som ger bra fart på bollarna utan att du som spelare behöver ta i särskilt mycket själv. Ett flexibelt racket gör att motståndarens slag studsar tillbaka med kraft, vilket passar extra bra till den mer defensiva spelstilen. 

Träffytan är gjord av 100% glasfiber vilket bidrar till extra elasticitet och komfort. Det är ett lättspelat racket som ger en stor felmarginal även vid träffar längre ut mot ramen och därmed ett bra alternativ för nybörjaren och motionären som fortfarande jobbar med sin teknik.

Ramen är gjord av kolfiber vilket innebär stabilitet och hållbarhet. Ett racket som är tåligt för stötar och kan hänga med dig under en lång tid medan du utvecklas som spelare och höjer din nivå. Rackets hals är förstärkt med Dynamic Stability System som ger extra stabilitet vid bollträff, bättre bollkänsla och en vibrationsdämpande effekt som hjälper till att förebygga skador som t ex tennisarmbåge.

Babolats HPS– teknologi är självklart tillämpad även i Defiance. Hole Pattern Technology är en noggrann analys av ett rackets form och sweetspot för att sedan anpassa hålens placering och storlek efter var de ger mest effekt och hur de bäst följer bollbanan.

Balansen

Här har balansen placerats närmare handtaget vilket ger ett mer lättmanövrerat och följsamt racket som upplevs snabbare. En låg tyngdpunkt ger mer kontroll men mindre fart, samtidigt som sweetspot blir större och ställer mindre krav på precisionen i dina träffar.

Racketformen

Babolat Defiance är ett runt racket med en bredare sweetspot (perfekt träffyta) som minimerar felträffar. De runda racketarna är de som oftast rekommenderas till spelare som just har börjat eller de som vill ta sitt spel till en högre nivå. 

Eftersom de har en lägre tyngdpunkt blir de mer lätthanterliga och skonsammare för skadebenägna spelare. De ger inte fullt tryck i overhead spel och smashar, men det brukar sällan vara det viktigaste när man fortfarande tränar på att behärska tekniken och utveckla en personlig spelstil.  

Hårt eller mjukt?

Babolat Defiance är ett medelhårt racket som prioriterar kontroll framför kraft. Den mjukare EVA-kärnan ger en komfortabel flexibilitet och en fin bollkänsla i varje slag, och träffytan i glasfiber ger bra tryck i dina returer. 

Just att det är ett mångsidigt racket tror vi kommer att uppskattas av många motionärer som vill utveckla både sin spelstil och sin teknik.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Vilken spelarnivå passar Babolat Defiance bra för

Vilken spelarnivå passar Babolat Defiance bra för?

Vi tycker att Defiance är ett perfekt alternativ för både nybörjare och spelare på medelnivå som vill utveckla sitt spel och sin teknik. Även för dig som haft problem med skador och vill ha ett skonsamt racket är det ett bra val.

Den mjuka träffytan är förlåtande vid felträffar samtidigt som den låter dig utnyttja motståndarens kraft för att sätta bra fart på dina returer. Det ger dig alla möjligheter att öva upp en riktigt bra teknik och höja ditt spel till nästa nivå.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Defiance är ett racket som passar bäst till den defensiva spelstilen, gjort för snabba spelare som vill ha ett lätthanterligt racket som hänger med i deras kvicka rörelser framme vid nät eller nere i hörnen. Om du gillar att ligga nära glaset och plocka bollar kommer du garanterat att uppskatta ett racket som detta.

Den lägre tyngdpunkten och den elastiska kärnan gör att det offensiva spelet som volleyslag och smashar inte kommer till sin rätt, här kommer det att saknas explosivitet eftersom en del av kraften kommer att absorberas av den flexibla träffytan. Dock ger det ett godkänt resultat utan att briljera.

Kort information om varumärket

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), och en av deras mest välkända användare inom sporten är den spanske världsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón som har använt dessa racket sedan 2016.

Det har gått ungefär 20 år sedan padelsporten blev populär bland den breda publiken i de spansktalande länderna runt om i världen. Babolat har sedan dess deltagit aktivt i sportens utveckling och hjälp till att öka populariteten genom att sponsra olika evenemang och framförallt designa attraktiv och funktionell utrustning med den senaste teknologin.

Kanske du i första hand tänker på tennis när du hör namnet Babolat, en av deras mest kända ansikten är världsstjärnan Rafa Nadal som sedan länge har spelat med deras racket. I tennisvärlden är varumärket störst i världen, faktum är att de har dominerat racketsporterna sedan nästan 150 år tillbaka. 

Babolat grundades redan 1875 i Lyon, Frankrike, och är världens kanske äldsta företag som inriktat sig på racketsport. Den ursprungliga affärsidén kom efter tennisens födelse –  att tillverka strängar av naturliga senor till tennisracket, och senare även till badminton. Idag har deras produktsortiment utvecklats till att göra dem världsledande för all typ av sportutrustning som till exempel skor, racket, kläder och komplement.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Läs mer om alla Babolats padelracket här.

Fördelar med Babolat Defiance

Fördelar med Babolat Defiance

Detta är ett stabilt men samtidigt flexibelt racket som du som nybörjare eller motionär kommer att ha stor glädje av om din spelstil ligger åt det defensiva hållet. Det är lätthanterligt tack vare sin lättare vikt och låga balans och ger dig en bra felmarginal t ex vid volleydueller där man inte alltid träffar rätt.

Det levererar i alla spelsituationer, du kommer aldrig att känna dig utlämnad även om motståndet tar en vändning du inte förväntat dig. Snabbt och lättspelat framme vid nätet, stabilt och kontrollerande från längre bak i banan.

Det ger dig en fullt godkänd precision, mer kontroll än kraft och en stor sweetspot varav alla är bra egenskaper för dig som fortfarande inte har så lång erfarenhet av padelsporten.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

På andra racketmodeller använder Babolat sig av olika räfflade ytskikt som ger ett riktigt bra grepp på bollen samtidigt som de ger ett grymt spinn. Detta saknar vi på Defiance, en sådan detalj hade gjort detta till ett ännu mer mångsidigt racket för att öva upp de mer tekniska slagen på ett bättre sätt. 

Detta är inte ett alternativ för en spelare på avancerad nivå som söker kraft i det offensiva spelet.

Babolat Defiance omdömen och recensioner

3/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Babolat Defiance online. 

  • 3.0 av 5 från Tennisshopen.se

Vårt totala omdöme för Babolat Defiance

Vårt totala omdöme och recension om Babolat Defiance är att det är ett riktigt stabilt racket men samtidigt otroligt flexibelt racket. Babolat Defiance är perfekt för den mer defensiva spelaren som ligger på en nivå mellan nybörjare och motionär.

Racket kommer som tidigare nämnt i artikeln att vara otroligt lätthanterligt eftersom det endast väger 350 g. Babolat Defiance är ett medelhårt racket som prioriterar kontroll före kraft. Balansen i racket är placerat närmare handtaget som ger mer kontroll i dem defensiva slagen och gör det mer lättmanövrerat. 

Vi på Elitepadel skulle absolut rekommendera detta racket som ett alternativ för utövaren som inte är så anfallsinriktad och gärna spelar ut motståndaren med precisa defensiva slag. 

babolat defiance
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Defiance rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Babolat Defiance rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare.