Micket testar RS Prime Team Edition Black

RS Prime Team Edition Black – Test & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för RS Prime Team Edition Black 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den defensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Racket har även ett droppformat som ger dig mestadels defensiva fördelar. 

Se videon när vi testar och recenserar RS Prime Team Edition Black här nedanför.

RS nya Prime-racketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat RS Prime Team Edition Black. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat RS Prime Team Edition Black 2022:

När jag testade RS Prime Team Edition black tyckte jag att det är ett riktigt skönt racket för medelspelaren som känner att den vill ta nästa kliv i sin padel. Droppformen i kombination med den relativt mjuka träffytan och stora sweetspoten gör racket till ett riktigt bra offensivt val samtidigt som du också har ett rack som är väldigt behagligt också i defensiven

RS Prime Team Edition Black
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
RS Prime Team Edition Black egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade RS Prime Team Edition Black.

Recensionens innehåll

RS Prime Team Edition Black egenskaper

Här nedanför går vi igenom RS Prime Team Edition Black 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeRS
FormDroppformat
BalansMedel
SpeltypDefensiv
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt360 – 370g
RS Prime Team Edition Black material
Bild från när vi testade och recenserade RS Prime Team Edition Black.

Material

Ramen är något mjukare än på många andra modeller, då den är i kolfiber och glasfiber. Träffytan är i 3K kolfiber och undertill finns Eva Soft kärnan. Dessa val av material gör detta racket mer lätt och mjukt, och därmed lättare att hantera.

Balansen

En balanspunkt på medelnivå hjälper spelaren i båda spelsätten, men då det finns flera mjuka egenskaper så kommer balanspunkten ge ännu mer stöd i defensivt spel.

Racketformen

Droppformen i kombination med de mjuka materialen i träffytan och kärnan ger en större sweetspot. Så det blir lättare att skapa bra bollträffar.

Hårt eller mjukt?

Ett mjukt racket med lättare ram, 3K kolfiber på träffytan och Eva Soft kärna. Det är mjukt och lättare att hantera. Det skapas inte lika påfrestningar för spelaren, då det blir färre vibrationer i racketen.

Vilken spelarnivå passar RS Prime Team Edition Black för
Bild från när vi testade och recenserade RS Prime Team Edition Black.

Vilken spelarnivå passar RS Prime Team Edition Black för?

Även om det är ett racket med mjuka egenskaper och med en större sweetspot, så kan det behövas extra kraft och erfarenhet från spelaren. En spelare som varje fall ligger på medelnivå. som gillar mjukt spel och som vill utveckla sitt defensiva spel till en högre nivå.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Ett mjukt racket som lämpar sig väldigt bra för spelare som har längre erfarenhet av sporten padel och som föredrar ett defensivt spelsätt. Det är lättare att hantera, då det är utrustat med mjuka material som väger mindre och kan hjälpa spelare på flera sätt att bemöta låga eller långsamma bollar.

RS Prime Team Edition Black
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket RS

Det var tennisstjärnan Robin Söderling som år 2013 grundade varumärket RS Sports och det hela startade med hans egendesignade tennisboll. Han älskar tennis och hade ännu inte hittat den perfekta tennisbollen, så han skapade sin egen perfekta boll.

Sen började Robin Söderling tillsammans med ett eget team av ingenjörer, produktutvecklare och andra spelare att utöka sortimentet i RS Sports. Teamet jobbar alltid utifrån deras kärlek till tennis, kvalitet, material och ren design med alla delar i företaget.

Under tiden som padel mer eller mindre exploderade av popularitet i Sverige utvecklades även RS Padel i företaget RS Sports. Med ett sortiment av bland annat racketar, bollar och väskor.

Läs mer om RS padelracket och våra andra recensioner.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Fördelar med RS Prime Team Edition Black

Det är ett lätt och mjukt padelracket, som ger spelaren mer hjälp för det defensiva spelet och det skapas mindre vibrationer. Det gör att det blir lättare i svingen och mer ergonomiskt för spelaren.

Denna modell kan ge väldigt bra hjälp för att stärka det defensiva spelet på padelbanan. Med stor hjälp av den mjuka träffytan och kärnan, i kombination med medel balans och en något mjukare ram. Ytan på racketen är lite ruggad, ungefär som sandpapper, som blir en bra hjälp för spelaren när denne vill lägga till lite snurr på bollarna.

Nackdelar

Det kan bli utmanande för spelaren att ha god nytta av detta racket i offensivt spel, så det krävs en spelare på högre spelarnivå för att få ut så mycket som möjligt av denna racketmodell. Racketformen, medel balansen och den sandiga ytan på racketen kan ge lite hjälp åt ett offensivt spel, men det kommer ändå krävas en hel del av spelaren.

RS racket modeller
Bild från när vi testade och recenserade RS Prime serien.

Vårt omdöme för RS Prime Team Edition Black 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Vårt omdöme för RS Prime Team Edition Black 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade RS Prime Team Edition black tyckte jag att det är ett riktigt skönt racket för medelspelaren som känner att den vill ta nästa kliv i sin padel. Droppformen i kombination med den relativt mjuka träffytan och stora sweetspoten gör racket till ett riktigt bra offensivt val samtidigt som du också har ett rack som är väldigt behagligt också i defensiven”

RS Prime Team Edition Black
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

RS Prime Team Edition Black rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en RS Prime Team Edition Black rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.