RS Pro Edition Simon Vasquez test omdöme och recension

RS Pro Edition Simon Vasquez – Test & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för RS Pro Edition Simon Vasquez 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Racket har även en hybrid form av dropp- och diamantform som ger dig mer en kombination av mestadels offensiva, men även en del defensiva, kvalitéer. 

Spoiler alert: Jag som publicerat artikeln gillade racket så pass mycket att jag köpte loss det efter att vi genomfört vår test. 

Se videon när vi testar och recenserar RS Pro Edition Simon Vasquez här nedanför.

RS nya nya PRO-racketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat RS Pro Edition Simon Vasquez. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Spela video om Vi testar RS Pro Edition Simon Vasquez
Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat RS Pro Edition Simon Vasquez 2022:

När jag testade RS Pro Edition Simon Vasquez så upplevde jag att racket gav en riktigt behaglig känsla både i det defensiva och det offensiva spelet. Det längre handtaget hjälper inte bara till att generera fart i overheadspelet utan är också ultimat för dig som gillar att slå en dubbelfattad backhand. Jag upplevde att racket, trots att racket är mer offensivt inriktat, också lämpar sig bra i defensiven. Så ett rack jag hade rekommenderat till en medelspelare eller den mer avancerade spelaren som söker ett offensivt rack med grymt snygg design!

RS Pro Edition Simon Vasquez test omdöme recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

RS Pro Edition Simon Vasquez test och recension
Bild från när vi testade och recenserade RS Pro Edition Simon Vasquez.

RS Pro Edition Simon Vasquez 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom RS Pro Edition Simon Vasquez 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeRS
FormHybrid mellan dropp och diamant
BalansMedel/Hög
SpeltypAllround/Offensivt
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt365-375g
RS Pro Edition Simon Vasquez räfflad slagyta
Bild från när vi testade och recenserade RS Pro Edition Simon Vasquez.

Material

Ramen på RS Pro Edition Simon Vasquez som är utrustad med dubbla lager av kolfiber gör att den kommer bli mer hållbar, då spelaren stöter racketen i underlag eller när bollträffarna hamnar nära ramen. Träffytan är medelhård med aluminium och 12K kolfiber, och undertill finns en flexibel EVA Pro kärna vilken ger en större sweetspot och fler chanser till bra fullträffar.

Balansen

Den medelhöga balansen ger framför allt bra hjälp vid offensivt spel. Då spelaren behöver mer kraft och kontroll när denne ska bemöta de höga bollarna. Det ger mer styrka vid det explosiva spelet, som när spelet hoppar snabbt upp för att smasha ut motståndarna.

Racketformen

Hybridformen mellan dropp- och diamantformat gör att det blir en större sweetspot jämfört med enbart diamantformat. Samtidigt blir racketen av styvare karaktär och ger därmed mer kraft till bollträffarna.

Hårt eller mjukt?

Detta premiumracket har flera egenskaper av att vara både hårt och mjukt paket. En medelhård träffyta i aluminium och 12K kolfiber, och en flexibel kärna kan indikera för ett mjukare racket. Däremot kan den flexibla kärnan även vara en hård egenskap. I synnerhet kombinerat med en högre balanspunkt och racketform av dropp- och diamant.

Vi testar och recenserar RS Pro Edition Simon Vasquez
Bild från när vi testade och recenserade RS Pro Edition Simon Vasquez.

Vilken spelarnivå passar RS Pro Edition Simon Vasquez 2022 för?

RS Pro Edition Simon Vasquez är ett premiumracket som är framtaget för att hanteras av spelare på högre spelarnivå. Det krävs mer styrka och erfarenhet inom spelet för att dra nytta av racketens speciella egenskaper. Även om det är starkast i ett offensivt, så kan en erfaren spelare även lyckas med bra defensivt spel.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det här är ett hårdare racket som ger flera fördelar i ett offensivt spel. En medelhård träffyta med en högre balanspunkt på ett racket med en hybridform av dropp- och diamantformat förser spelaren med många möjligheter att skapa ett explosivt spel, där det ryker av flera kraftfulla bollträffar och även flera smashar med hög fart och styrka.

RS Pro Edition Simon Vasquez test omdöme recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket RS

RS Sports grundades av tennisstjärnan Robin Söderling år 2013 och är idag indelat i de tre genrer Tennis, Padel och Sportswear. Robin Söderling som har ett stort intresse av tennis påbörjade sin produktion med sin egen designade tennisboll, då han vid det laget inte hade hittat en modell som han ansåg var ett perfekt val.

Både Robin Söderling och RS Sports älskar tennis, kvalitet, material och ren design. Därmed följer dessa element med under all produktion, så även för sporten padel. Deras mål är alltid att utveckla premiumprodukter av spelare och för spelare. Förutom att det ingår spelare i deras team så finns även ingenjörer och produktutvecklare så det alltid tas fram det bästa sortimentet.

RS Padel började ta form i företaget, under den stora framfarten av sporten i Sverige. För att kunna förse spelare med god kvalité av bland annat racketar, bollar och väskor.

Läs mer om RS padelracket och våra andra recensioner.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Fördelar med racket

Proffsspelaren Simon Vazquez inom padel har i samarbete med RS Sports tagit fram detta premiumracket, vilket ger insikten om att det finns välgrundade egenskaper med på detta racket. Och självklart använder Simon Vazquez själv detta racket under tävlingar.

Hybridformen mellan droppformat och diamantformat ger styvhet åt racketen samtidigt som den i kombination med den flexibla kärnan ger en större sweetspot. Med andra ord så skapas det fler chanser till fullträffar med ordentlig kraft och kontroll.

En balanspunkt som är placerad på medelhög nivå kan ge både fart och kontroll i spelet, och med en medelhård kärna och träffyta skapas mer balans. Dessutom är racketen utrustad med Axis Force, som också hjälper till att skapa mer balans och reducera vibrationer för spelaren.

Träffytan och kärnan kan utgöra starkt stöd för att skapa ett explosivt offensivt spel, med ordentlig fart och kraft i bollarna. Tillsammans med den högre balansen ger det även hjälp för att slå tillbaka höga bollar med bra kraft, för att exempelvis smasha ut motståndarna.

Hålen på racketen är strategiskt planerade med mindre hål i mitten på racketen, som blir större längre ut på racketen. Så det skapas en större yta för att skapa bra bollträffar. Och de spelare som gillar att använda sig av tvåhandsgrepp får extra nytta av denna modell, som har ett handtag som är 1 cm längre.

Nackdelar

Det är ett kraftfullt premiumracket som riktar sig till padelspelare som har längre erfarenhet av sporten. Det krävs bra styrka och god teknik från spelaren, för att denne ska kunna använda sig av racketens alla egenskaper på ett bra sätt.

Anton Gustafsson - Elitepadel padel
Jag som publicerat artikeln gillade RS Pro Edition Simon Vasquez så mycket att jag valde att köpa racket.

Vårt omdöme för RS Pro Edition Simon Vasquez 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat RS Pro Edition Simon Vasquez 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade RS Pro Edition Simon Vasquez så upplevde jag att racket gav en riktigt behaglig känsla både i det defensiva och det offensiva spelet. Det längre handtaget hjälper inte bara till att generera fart i overheadspelet utan är också ultimat för dig som gillar att slå en dubbelfattad backhand. Jag upplevde att racket, trots att racket är mer offensivt inriktat, också lämpar sig bra i defensiven. Så ett rack jag hade rekommenderat till en medelspelare eller den mer avancerade spelaren som söker ett offensivt rack med grymt snygg design!”

RS Pro Edition Simon Vasquez test omdöme recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

RS Pro Edition Simon Vasquez rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en RS Pro Edition Simon Vasquez rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten