RS Pro Edition Cayetano Rocafort test omdöme recension

RS Pro Edition Cayetano Rocafort – Test & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den defensiva allround spelaren som är på en medel-nivå. Racket har även en hybrid form av rund- och droppform som ger dig mer en kombination mestadels defensiva kvalitéer men även en del offensiva. 

Se videon när vi testar och recenserar RS Pro Edition Cayetano Rocafort här nedanför.

RS nya nya PRO-racketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat RS Pro Edition Cayetano Rocafort. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Spela video om Vi testar RS Pro Edition Cayetano Rocafort
Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022:

När jag testade och recenserade RS Pro Edition Cayetano Roqafort så upplevde jag att racket var skonsamt för den något mer defensiva spelaren som också vill ha möjligheten att kunna avgöra poängen när tillfället ges. Racket är en hybrid av ett runt och droppformat rack vilket då gör att racket blir något mer offensivt men som samtidigt inte gör alltför stora avkall i defensiven.

RS Pro Edition Cayetano Rocafort test recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

RS Pro Edition Cayetano Rocafort test omdöme och recension
Bild från när vi testade och recenserade RS Pro Edition Cayetano Rocafort.

Varlion RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeRS
FormHybrid mellan rund och dropp
BalansMedel
SpeltypDefensiv-Allround
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt360-375g
Vi testar och recenserar RS Pro Edition Cayetano Rocafort
Bild från när vi testade och recenserade RS Pro Edition Cayetano Rocafort.

Material

Ramen är förstärkt med 100% kolfiber, som gör att racket blir mer motståndskraftig mot stötar eller hårda bollträffar nära ramen. Träffytan är både i aluminium och 3K kolfiber, så den är av mjuk karaktär och ger spelaren en mjukare känsla i spelet. Eva kärnan är flexibel på det vis att den är hårdare i mitten och blir mjukare ju närmare ramen den sträcker sig.

Balansen

Medelbalansen gör att det känns lättare för spelaren och kan ge bra stöd i både offensivt och defensivt spelsätt. Däremot kan det bli mer utmanande för spelaren att lyckas med ordentliga smashar.

Racketformen

Racketformen är en hybrid mellan rundformat och droppformat, vilket ger en bra kombination av att förse racketen med en större sweetspot och ger bättre kontroll i spelet.

Hårt eller mjukt?

Även om mitten på kärnan är av hårdare karaktär, så är det mer av ett mjukt racket. Hybridformen mellan rund- och droppformat, balanspunkt på medelnivå och träffytan som är i både aluminium och 3K kolfiber gör det mer mjukt och mer användbart i defensivt spel.

RS Pro Edition Cayetano Rocafort recension
Bild från när vi testade och recenserade RS Pro Edition Cayetano Rocafort.

Vilken spelarnivå passar RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022 för?

Detta racket är framtaget för att spelare på högre nivå ska få god nytta av det på både träning och i matcher. Det finns speciella egenskaper som kräver mer erfarenhet för att kunna användas på bästa sättet. Till exempel den flexibla kärnan, som är hårdare i mitten jämfört med längre ut mot ramen.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Merparten av racketens egenskaper ger flest styrkor i defensivt spel, med de mjuka egenskaperna i träffytan, kärnan och kombinationen av racketformen och en balanspunkt i medelnivå. Även om en padelspelare på högre nivå kan få ut mycket kraft i detta racket under offensivt spel, så är det starkare under defensiva lägen på padelbanan.

RS Pro Edition Cayetano Rocafort test recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket RS

Namnet RS Sports kommer från grundaren tennisstjärnan Robin Söderling. Varumärket grundades år 2013 och är indelat i tre genrer: Sportswear, Tennis och Padel. Det är nog inte konstigt att Robin Söderling startade med att ta fram kläder, skor, racketar och annat för sporten tennis. Dock startade allt med hans egen designade tennisbollen, som han själv säger är den absolut bästa tennisbollen som han har spelat med.

RS älskar tennis, kvalitet, material och ren design. Och med alla dessa element skapades deras nya fräscha varumärke för sporten tennis. Som de själva säger “Premiumprodukter utvecklade av spelare för spelare”. Hela deras sortiment produceras med samma anda, i ett team av ingenjörer, produktutvecklare och välkända spelare.

RS Padel växte fram under den explosiva uppkomsten av padel och RS bestämde sig snabbt för att samarbeta med padelspelare med längre erfarenhet. Så det skulle växa fram fler racketar med god kvalité och några med unika egenskaper. I deras padel sortiment finns även bollar, väskor och bollar. Önskar man speciella kläder, så kan deras avdelning RS Sportswear erbjuda ett stort utbud.

Läs mer om RS padelracket och våra andra recensioner.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Fördelar med racket

En fördel är att proffsspelaren Cayetano Rocafort har samarbetat med RS under framtagandet av RS Pro Edition Cayetano Rocafort. Det ger racketen mer unika egenskaper och kan ge starkare fördelar i padelspelet, och han använder själv sig av detta premiumracket under tävlingar.

En flexibel Eva kärna ger racketen unika egenskaper, då den är hårdare i mitten och mjukare längre ut mot ramen. Det ger mer flexibilitet under spelet, men även att den är mjukare att hantera för spelaren.

Hybriden mellan rund- och droppformat förser racketen med större sweetspot, vilket ger fler chanser till bra fullträffar på bollarna och det förser även spelet med bättre kontroll. Ytan på racketen har både ett 3D-mönster och en mer ruggad yta, vilket ger spelaren väldigt bra hjälp när denne vill spinna till bollarna.

Nackdelar

RS Pro Edition Cayetano Rocafort är ett premiumracket, som kräver en padelspelare med mer erfarenhet av padelspelet för att kunna hantera padelracketen på bästa sätt. För att kunna utnyttja alla egenskaper som det kommer med. 

Även om spelaren har god erfarenhet av padelspelet, så kan det bli svårt att lyckas med smashar med bra tryck.

RS Pro Edition Cayetano Rocafort test omdöme recension
Vårt omdöme för RS Pro Edition Cayetano Rocafort

Vårt omdöme för RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

– När jag testade och recenserade RS Pro Edition Cayetano Roqafort så upplevde jag att racket var skonsamt för den något mer defensiva spelaren som också vill ha möjligheten att kunna avgöra poängen när tillfället ges. Racket är en hybrid av ett runt och droppformat rack vilket då gör att racket blir något mer offensivt men som samtidigt inte gör alltför stora avkall i defensiven.

RS Pro Edition Cayetano Rocafort test recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

RS Pro Edition Cayetano Rocafort rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en RS Pro Edition Cayetano Rocafort rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten