Micke på Elitepadel testar och recenserar RS Prime Control Edition

RS Prime Control Edition – Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av RS Prime control edition 2.0 sammanfattas i att det är ett mycket välutvecklat racket med extra mycket kontroll men även fart. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på motionärs- eller mellannivå. 

Läs mer för att ta del av våra åsikter, tankar och rekommendationer kring racket. Vi bjuder även på en rabattkod som ger dig 10% rabatt i Sveriges ledande padelbutik, Tengo.se, här nedanför.

Betyg från tidigare kunder på Tengo.se
5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat RS Prime control edition 2.0. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat RS Prime control edition 2.0:

När jag testade RS Prime control edition 2.0 tyckte jag det är ett grymt racket som ger dig en väldigt bra kombination av både control och fart. Den något mjukare träffytan i 3k kolfiber ger dig access till en bra fart medan EVA kärnan också genererar en riktigt bra touch. i jämförelse med syskonet Prime Power är detta rack mer inriktat till spelaren som söker kontroll och som har sina främsta egenskaper i att bygga upp spelet.

RS Prime Control Edition racket
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

RS Prime Control Edition egenskaper

RS Prime control edition 2.0 egenskaper

Här presenterar RS Padel ett av säsongens premiumracket, där kontroll, kraft och precision äntligen får gå hand i hand med varandra. Man har lyckats skapa ett droppformat racket som låter dig njuta av spänningen i fartfyllda bolldueller samtidigt som du känner att du har total kontroll i alla matchsituationer. De senaste teknikerna har kombinerats med material av högsta kvalitet, för att du ska känna dig bekväm med ditt racket från allra första stund.

Den hårda kolfiberramen har förenats med en mjukare kärna, där en rejäl sweetspot  bäddar för att hitta otänkbara vinklar på banan. Du kommer att kunna placera bollen exakt där du vill ha den, samtidigt som du kommer att kunna imponera med dina smashar framme vid nät.

Prime Control Edition främjar ett allroundspel som baseras på kontroll och till synes omöjliga placeringar utförda med knivskarp precision. En av anledningarna till att det här är ett racket som ger så otroligt effektiva och precisa placeringar är tack vare den nya och revolutionerande Shot-Max Control tekniken. 

Träffytan blir mer slagkraftig, och när du förenar det med den förbättrade sweetspoten blir resultatet ett racket som kommer att väcka stor uppmärksamhet på marknaden.

Utseendemässigt har racket en ren och elegant design utan onödiga krusiduller, precis det som varumärket kännetecknas av.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: RS
  • Form: Droppformat
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Kontroll
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 360-370g
RS Prime Control Edition material

Material

Strukturen Carbon Tech Frame av 100% kolfiber EV30 är tillverkad för att vara stabil och hållbar. Även träffytan består av kolfiber, i det här fallet en mycket lätt och tät 12k Carbonväv som har toppats med glasfiber. Glasfiber är ett material som bidrar med elasticitet till den annars väldigt hårda kolfiberväven, och ger en härlig känsla i bollträffen vilket förbättrar din kontroll.

Till kärnan i racket har valet fallit på det mjuka skummet Soft EVA. Styrkan i den här designen är att man hela tiden kombinerar mjukare material med hårdare, för att på så sätt samla de positiva egenskaperna hos vart och ett. Resultatet är ett mycket konkurrenskraftigt allroundracket som absolut är värt att titta närmare på. 

Shot-Max Control optimerar placeringen av varje slag, medan Total Sweetpoint är en teknik som genom en effektiv hålplacering ger bästa möjliga sweetspot och tar detta racket till nästa nivå.

Vibrastop Tech gör att det blir betydligt bekvämare att spela med samtidigt som risken för att få skador som t ex tennisarmbåge minskar.

Balansen

Precis som hos de flesta droppformade racket har Prime Control Edition en medelbalans. De flesta racketar som fokuserar på kontroll brukar vara runda med en låg balans, men tack vare att detta är en droppformad modell ligger balansen lite högre vilket hjälper dig generera mycket mer fart i slagen. 

Just detta gör att det i själva verket kan ses som ett allround racket, för det passar de flesta spelstilar och du kommer aldrig att känna dig utlämnad med det här racket i greppet.

Racketformen

Detta är alltså ett droppformat racket, vilket hör till ovanligheterna när det är kontrollinriktade modeller vi pratar om. RS verkar här ha fyllt ett hål som funnits på marknaden, genom att låta dig slå såväl fartfyllda bollar som välplacerade. 

Att inte behöva ge upp ett kraftfullt overhead spel bara för att man föredrar tekniska slag och strategiska placeringar gör att det här kommer att bli ett intressant alternativ den närmaste tiden.

Hårt eller mjukt?

Detta är det mjukaste av RS samling av premiumracket. Själva ramen är hård och stabil, och likaså kolfibern som finns i träffytan. Som motvikt till detta har racket en mjukare kärna av Soft EVA, vilket gör att det passar utmärkt för mer tekniskt lagda spelare som hellre satsar på skickliga placeringar än rå kraft. 

Att man dessutom gjort träffytan mer flexibel genom att lägga till glasfiber gör att det ger extra kontroll på samma gång som vibrationerna vid bollträff tas upp. Detta är mycket uppskattat av spelare som vill använda sig av ett skonsammare racket och därigenom minska risken för skador.

RS Prime Control Edition racket
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Vilken spelarnivå passar RS Prime control edition 2.0 för?

Det är en modell som framförallt är framtagen för den duktiga spelaren som har en väl utvecklad teknik. Faktum är dock, att eftersom det är så pass lätthanterligt passar det i själva verket för en mycket stor målgrupp. 

Om du fortfarande inte har så lång erfarenhet inom sporten kommer du inte att inkassera den extrema precisionen som detta racket är kapabelt att ge, men du kommer inte heller att hitta många bättre alternativ för att kunna  träna upp din teknik och spelförmåga på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Prime Control Edition är ett allroundracket för spelaren vars prioritering är kontroll. Vi är annars vana vid att racketar som fokuserar på kontroll och precision brukar vara runda, men här har man lyckats tillverka ett riktigt bra alternativ med droppform. 

Just formen och den högre tyngdpunkten gör att man inte behöver försaka ett snabbt volleyspel eller kunna slå ut bollen ur buren ifall tillfälle ges, och den här kombinationen är utan tvekan attraktiv. 

Det är med andra ord ett racket som genom sin personlighet och tekniska egenskaper kommer att tilltala spelarna vars stil bygger på skickliga placeringar, samtidigt som de vill kunna avgöra poäng med en kraftig smash.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Kort information om varumärket

Låter tennisstjärnan Robin Söderling bekant? Antagligen är det så, men du kanske inte visste att han startade sitt eget företag RS redan 2013. Företagsmottot är “Premiumprodukter utvecklade av spelare för spelare”, vilket beskriver hans affärsidé i ett nötskal. 

Till en början satsade han bara på tennisutrustning, men allt eftersom padeltennisens frammarsch i Sverige blev allt mer påtaglig väcktes hans intresse för att börja tillverka produkter även för detta. Sin filosofi trogen kontaktade han flera padelspelare, däribland den spanske WPT-profilen Cayetano Rocafort och den svenske padelettan Simon Vasquez, för att hjälpa till med utformningen av den här nya padelkollektionen. 

I år har man lanserat en betydande samling av racketar för olika spelstilar och nivåer, som de flesta förutspås kommer att tilltala en bred publik, som i tillägg kompletteras med padelväskor och bollar.

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g
RS Prime serien

Fördelar med RS Prime control edition 2.0

Här har RS lyckats skapa ett väldigt komplett racket som ger en fin kombo av fart och kontroll, känslan vid bollträff är riktigt härlig och det ligger bekvämt i handen. Det som framförallt skiljer det från mängden är att man kan få så pass bra tryck i smashen trots de mjuka komponenterna och den lätta vikten. 

Det är ett racket som kommer att gå hem hos den breda publiken, genom att vara så lättspelat och mångsidigt. Om din teknik redan är välutvecklad har du hittat den perfekta spelpartnern som kommer att låta dig placera bollarna precis där du vill ha dem. 

Ifall du inte är så erfaren ännu, men siktar på att ta dig till nästa nivå, har du här ett racket som ger dig en utmärkt bollkänsla i varenda träff, och låter dig träna upp varje typ av slag till perfektion. 

Inte nog med det, utan du kan dessutom spendera all tid du vill i buren, det är ett snällt racket mot både armbåge och handled tack vare den relativt låga vikten på bara 365 gram.  Den mer flexibla glasfibern som mixats med kolfiber i träffytan gör att vibrationerna tas upp och ger en större komfort, allt detta tillsammans med Vibrastop tekniken gör det till ett väldigt skonsamt racket som minskar skaderisken.

Kort sagt är Prime Control Edition ett väldigt balanserat och komplett racket som kommer att låta dig stå som vinnare vid matchens slut eftersom du kunnat göra ditt bästa i vartenda slag – på samma gång som du har väldigt roligt.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Ett mycket bra racket med en kombo av fart och kontoll
  • Bra tryck i smashen trots de mjuka komponenterna och den lätta vikten
  • Lättspelat racket som ger dig en utmärkt bollkänsla i varje slag
  • En mer slät yta som kanske inte går hem till den tekniske spelaren

Nackdelar

Det här är ett racket som faktiskt inte har många nackdelar. Självklart är det inte det kraftfullaste och mest explosiva alternativet på marknaden, men det är inte heller tanken. För att få till ännu mer fart behöver racket vara hårdare, och då minskar kontrollen. 

Racket fyller alltså sitt tänkta syfte till 100%. Den enda vi ser som ett minus är det släta ytskiktet. Ett racket som detta, designat för tekniska spelare som gillar att utforska banans hörn med fantasifulla placeringar och bandejas, skulle absolut vinna på att ha ett skrovligt ytskikt för effekt och ordentligt spinn. 

Det finns en uppdaterad variant som heter Prime Control Edition Sandy, som har just detta toppskikt, och då kan den här modellen kännas lite överflödig. Det skiljer några hundralappar i pris mellan dem båda, men den uppdaterade varianten kommer antagligen att föredras av de flesta spelare.

Vårt omdöme för RS Prime control edition 2.0

Vårt samlade omdöme och recension är att RS Prime Control Edition är ett mycket lättspelat racket som kommer med framförallt mycket kontroll men även fart. Racket är droppformat vilket innebär att det har en mindre sweetspot jämfört med ett runt racket. Det passar därmed bäst för dig som har spelat ett par gånger och känner dig bekväm med att komma rätt till bollen i dina slag.

Det finns också utrymme att utvecklas med racket vilket gör att RS Prime Control Edition även passar bra för dig på en lite högre nivå.

Racket är även väldigt snäll mot både armbåge och handled tack vare sin relativt lätta vikt. Den flexibla glasfibern som har mixats med kolfiber i träffytan absorberar även mycket av vibrationerna som ger mer komfort.

Betyg från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
RS Prime Control Edition racket
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

RS Prime control edition 2.0 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Adipower Woman Lite 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa RS Prime control edition 2.0