Bild på när Micke testade och recenserade RS Prime Team Womans Edition Blue

RS Prime Team Womens Edition Blue – Test & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för RS Prime Team Womens Edition Blue 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den defensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Racket har även ett droppformat som ger dig mestadels defensiva fördelar. 

Se videon när vi testar och recenserar RS Prime Team Womens Edition Blue här nedanför.

RS nya Prime-racketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat RS Prime Team Womens Edition Blue. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat RS Prime Team Womens Edition Blue 2022:

När jag testade RS Prime Team Womans Edition Blue så tyckte jag skillnaden gentemot övriga två racken i Prime Team serien så har man här tagit fram ett lättare alternativ sett utifrån ett vikt perspektiv och också använt sig av en lite mjukare kärna. När jag provade denna modellen så upplevde jag att racket var lite mer lättspelat än de tidigare två. Tack vare den lättare vikten så är det också ett rack som sliter lite mindre på armen. Så ett rack jag absolut skulle rekommendera till den som söker ett lättare rack men som också har egenskaper att utvecklas med.

RS Prime Team Womens Edition Blue
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
RS Prime Team Womens Edition Blue egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade RS Prime Team Womens Edition Blue.

Recensionens innehåll

RS Prime Team Womens Edition Blue egenskaper

Här nedanför går vi igenom RS Prime Team Womens Edition Blue 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeRS
FormDroppformat
BalansMedel
SpeltypDefensiv
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt345 – 360 g
RS Prime Team Womens Edition Blue material
Bild från när vi testade och recenserade RS Prime Team Womens Edition Blue.

Material

Precis som med de andra Prime Team Edition, så är även träffytan här i 3K kolfiber och med en mjuk Eva kärna. Ramen ger inte mycket styvhet åt racketen, då den är i både kolfiber och glasfiber.

Balansen

Balanspunkten är placerad i medelnivå, vilket förser spelaren med stöd i både offensivt och defensivt spel. I kombination med den mjuka träffytan och kärnan på denna modell blir det framför allt bra stöd åt defensivt spel.

Racketformen

Droppformat racket som kan ge lite mer styvhet och därmed mer hjälp vid offensiva situationer. Däremot blir det även ett bra alternativ för spelare som vill komma lite längre i sitt padelspel. Kombinerat med racketens mjuka kärna skapas även en större sweetspot, som alltså kommer att hjälpa spelaren med att lyckas med ordentliga träffar.

Hårt eller mjukt?

Racketformen och den medelhöga balanspunkten ger lite hårda karaktärer, men de starkaste egenskaperna är mjuka. Mjuk träffyta och kärna, samt lite mjukare ram och en extra lätt vikt på racketen.

Vilken spelarnivå passar RS Prime Team Womens Edition Blue för?

Racketen har fått en lättare vikt för att vara bättre lämpat åt kvinnor eller andra som känner att de skulle spela bättre med ett lättare racket. Några skillnader i gram kan göra mycket på sig för spelarens muskler och leder. Det bästa är om spelaren även har mer erfarenhet av padel, för att kunna få full nytta av racketens alla egenskaper.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är mer passande för ett defensivt spel, med en mjuk träffyta och kärna. Samtidigt som ramen är av mjukare karaktär med en blandning av glasfiber och kolfiber. Detta mjuka racket med lägre vikt kan utgöra väldigt god hjälp för det defensiva spelet.

RS Prime Team Womens Edition Blue
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket RS

Varumärket RS Sports byggdes upp med en start av en tennisboll. Det var Robin Söderling som saknade en riktigt bra tennisboll på marknaden, så han designade istället sin egen version.

Den sanna tennisälskaren Robin började sedan även att ta fram racketar, kläder och annat för sporten tennis. I samband med att populariteten av sporten padel nästintill exploderade i Sverige, så började RS Sports även att ta fram produkter för padel.

Bakom utvecklingen av alla produkter för företagets tre genrer tennis, padel och sportswear finns ett team som är uppbyggt av Robin, andra spelare, ingenjörer och produktutvecklare. Viktiga element som alltid finns med under produktion är kärleken till tennis, kvalitet, material och ren design.

Läs mer om RS padelracket och våra andra recensioner.

RS Prime racketar
Bild från när vi testade och recenserade RS Prime serien.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Fördelar med RS Prime Team Womens Edition Blue

För en del spelare innebär den lägre vikten på racketen en stor fördel, då det kommer ge deras muskler och leder mindre belastning. Dessutom är det ett mjukt racket med en mjuk träffyta och kärna, så det är ett racket som kan ge väldigt bra hjälp för det defensiva spelet.

En något större sweetspot tack vare racketformen och den mjuka kärnan blir en fördel för alla spelare, då det kommer skapas fler chanser för bra bollträffar. Därtill har ytan en sandad karaktärer som underlättar för spelaren när denne vill skapa bollträffar med både kraft och kontroll.

Nackdelar

Den låga vikten och att det är ett mjukt racket gör att det kan bli en stor utmaning för spelaren att använda sig av detta racket även i offensiva spellägen.

Vårt omdöme för RS Prime Team Womens Edition Blue 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Vårt omdöme för RS Prime Team Womens Edition Blue 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade RS Prime Team Womans Edition Blue så tyckte jag skillnaden gentemot övriga två racken i Prime Team serien så har man här tagit fram ett lättare alternativ sett utifrån ett vikt perspektiv och också använt sig av en lite mjukare kärna. När jag provade denna modellen så upplevde jag att racket var lite mer lättspelat än de tidigare två. Tack vare den lättare vikten så är det också ett rack som sliter lite mindre på armen. Så ett rack jag absolut skulle rekommendera till den som söker ett lättare rack men som också har egenskaper att utvecklas med.”

RS Prime Team Womens Edition Blue
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

RS Prime Team Womens Edition Blue rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en RS Prime Team Womens Edition Blue rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Här kan du köpa RS Prime Team Womans Edition Blue