Babolat Vertuo Air → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Babolat Vertuo Air 2022

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Babolat Vertuo Air sammanfattas i att det är ett mycket välutvecklat racket som också är väldigt lätthanterligt med en mjukare träffyta. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på Nybörjar- eller mellannivå. 

I videon här nedanför kan du se när vi har testar och recenserar Babolat Vertuo Air. Vi jämför racket med Babolats två andra modeller i serien – Vertuo Counter och Vertuo Technical. 

Missa inte vår exklusiva rabattkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos Sveriges ledande padelbutik nedanför videon.

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Air-racket är väldigt väldigt kvickt med tanke på sin lätta vikt. Det är lätt både i det defensiva spelet men även framme vid nät att komma rätt till bollen.

- Micke på Elitepadel
Babolat Vertuo Air 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Babolat Vertuo Air egenskaper

Babolat Vertuo Air är ett racket som skiljer sig från mängden genom sin oerhörda förmåga att sätta fart på bollen, men även genom att vara mycket lättspelat tack vare den mjuka träffytan. Rackets form och den mycket lätta vikten på endast 345 gram gör det till ett utmärkt val för den snabba spelaren som gillar att röra sig över hela banan. 

Ett väldigt mångsidigt racket som hjälper dig att plocka fram ditt bästa spel i alla olika situationer som kan uppstå under en match. Vertuo-serien är Babolats medelklass racketar, som alla är gjorda för att vara mycket prisvärda och lättspelade, samtidigt som de bidrar med samma höga kvalitet och prestationer som vi är vana vid. Vertuo Air är det lättaste av de tre modellerna.

Designen går i sann Babolat-anda, ett racket med ett snyggt och modernt utseende med en svart bakgrund och blå mittlinje. MIndre detaljer i blått, vitt och rött med en matt finish.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Droppformat
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Allround
  • Spelnivå: Nybörjare-Medel
  • Vikt: 345 g (+/- 10)

Material

Vertuo Air har en ram av kolfiber som garanterar stabilitet och ger ett slagtåligt racket som håller länge.

Träffytan har man tillverkat av Soft Fiber, vilket är mjukt glasfiber. Den här mjuka träffytan gör det till ett förlåtande racket, och åstadkommer en större sweetspot som garanterar bra fart även fast du träffar längre ut mot ramen.

Kärnan består av Black EVA-skum, som sätter bra fart på bollarna tack vare att kraften i ditt slag koncentreras maximalt i träffögonblicket.

Babolats egen vibrationsdämpande teknologi, Vibrasorb System, är integrerad i rackets hals precis ovanför greppet. Detta i kombination med den mycket låga vikten gör Vertuo Air till ett väldigt skonsamt racket som absolut rekommenderas till spelare som sliter med skador som t ex tennisarmbåge.

Självklart har det franska märket också använt sig av sin numera klassiska teknologi HPS, Hole Pattern System. Man anpassar rackets borrade hål efter dess form och sweetspot, för att placeringen ska bli så effektiv som möjligt. Detta bidrar till att racket ger mer kraft i slagen och större komfort vid bollträff. Dessutom blir greppet bättre för att du ska få mer spinn på bollen.

Babolat Vertuo Air 2022 material

Balansen

Racket har en medelbalans som enligt tillverkaren ligger på 265 mm. En centrerad tyngdpunkt ger ett lätthanterligt racket som enkelt följer med i förflyttningarna, vilket den låga vikten ytterligare förhöjer.

Racketformen

Babolat Vertuo Air är ett droppformat racket, vilket gör det till ett perfekt val för den mångsidiga spelaren som vill använda sig av ett så komplett spel som möjligt där slagen hela tiden kan varieras. 

De droppformade racketarna kallas även för hybrider, helt enkelt eftersom de är en blandning av de offensiva diamanterna och de mer kontrollerande runda modellerna.

Hårt eller mjukt?

Den här mycket prisvärda modellen är ett mjukt racket, för att du alltid ska känna bästa respons. Fördelen med just mjuka racket när man inte har så lång erfarenhet av att spela padel är att de ger maximal kontroll samtidigt som de ger dig bra fart. 

En flexibel yta ger en extra snärt till bollen vid träff, vilket gör att slaget blir mer explosivt fastän du kanske inte själv slår speciellt hårt. När du sedan har utvecklat en bra teknik i slagen kan du byta till ett hårdare racket, eftersom de bättre tar vara på din egen kraft.

Babolat Vertuo Air 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Vilken spelarnivå passar Babolat Vertuo Air för?

Kombinationen av en lätt vikt, en mjuk träffyta och en stor sweetspot gör detta racket till ett perfekt alternativ för både nya spelare och motionärer. Det är lätt att svinga, och det tillåter dig prestera på bästa sätt i alla lägen tack vare sina mångsidiga egenskaper. 

Det är i de flesta fall en klar fördel i när man börjar spela att använda sig av ett allround racket, eftersom det ofta tar tid att utveckla en definierad spelstil samt att du blir mycket mer komplett som spelare om du behärskar alla typer av slag med en bra teknik.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Här har Babolat framställt ett smidigt och följsamt racket som är designat för den snabbe spelaren som gillar att avsluta de flesta poängen framme vid nät. 

Det är ett allround racket, som passar lika bra till alla faser av spelet, men den låga vikten och rackets form gör det mycket lätt att svinga över huvudet vilket gör att de offensiva spelarna antagligen kommer att ha extra glädje utav det.

Kort information om varumärket

Många relaterar Babolat i första hand med tennis, eftersom varumärket inom denna sport  är störst i världen med användare som t ex den spanska ikonen Rafael Nadal. Faktum är att Babolat är världens kanske äldsta företag med racketsport som inriktning, eftersom det grundades redan 1875 i Lyon, Frankrike. Deras ursprungliga affärsidé för inte mindre än 150 år sedan, var att tillverka strängar av naturliga senor till tennisracket, och senare utvecklades det även till badminton. 

Idag har produktsortimentet sett en enorm tillväxt som gjort dem världsledande för all typ av utrustning inom racketsport. De erbjuder utövare av alla nivåer produkter som till exempel skor, racketar, kläder, väskor och andra komplement. 

Padelsporten blev riktigt populär i Central- och Sydamerika samt Spanien för lite drygt 20 år sedan, och redan från början var Babolat redo att visa sina ambitioner på den här nya marknaden som hela tiden utvecklas och förbättras. Inom padelsporten associeras märket sedan starten med nyckelord som kvalitet, trygghet och status.

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), världens bästa padelturnering.  Den spanske världsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón har använt dessa racket sedan 2016, och är en av de franska märkets stora affischnamn.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Läs mer om alla Babolats padelracket här.

Babolat Vertuo Air fördelar

Fördelar med Babolat Vertuo Air

Babolat Vertuo Airs styrka är att det är ett racket som låter dig ta vara på din snabbhet för att generera fart vilket ger ett mycket dynamiskt och kraftfullt overhead spel. 

När du greppar  det känner du direkt att det uppmuntrar dig till att ta varje chans som erbjuds för att gå på nät och avgöra poängen. 

Komforten i varje slag ska vara grym, vilket är att vänta med en mjuk träffyta som förstärks av den ytterligare vibrationsdämpningen – ett extra plus för dig som är ute efter ett skonsamt racket som väger lite.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Ett mycket lätt racket vilket bidrar till snabbhet i olika rörelser
  • Mjukare träffyta jämfört med de dyrare serierna från Babolat
  • Du tappar aningen tryck i smashen med tanke på att racket är både lättviktigt och medel balans

Nackdelar

Det är inte ett racket för dig som redan slår hårt, genom att den flexibla träffytan kommer att absorbera en del av din kraft och ta udden av den. Om du däremot fokuserar på en bra teknik hjälper den till att sätta fart på lösare slag. 

Precision är inte heller en styrka i ett mjuk racket, placeringarna kommer inte att bli lika exakta som du kanske skulle önska.

Babolat Vertuo Air omdömen och recensioner

5/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Babolat Vertuo Air online. 

  • 5 av 5 genom en produktrecension på Padelspecialisten.com
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vårt omdöme av Babolat Vertuo Air

Vårt samlade omdöme och recension av Babolat Vertuo Air är ett racket som väger mycket mindre än andra racket modeller som ger dig en fördel genom att kunna vara snabb i dina rörelser. Det hjälper även dig att generera fart och ett kraftfullt overhead spel med hjälp av den lätta vikten.

Racket har även en relativt stor sweetspot som är till stor fördel vid felträff. Babolat Vertuo Air kombineras även med en mjuk träffyta och en lättare vikt som gör racket till ett perfekt alternativ för både nybörjare och motionärer.

Babolat Vertuo Air 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Vertuo Air rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Babolat Vertuo Air rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Babolat Vertuo Air

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares