Babolat Revenge W

Babolat Revenge W – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Babolat Revenge W sammanfattas i att det är ett mycket välutvecklat racket som är gjort för ett mångsidigt spel och som även levererar bra fart och kontroll. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på medel – avancerad nivå.

4.8 av 5 | Samlat omdöme online:
4.8/5
Babolat Revenge W
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Babolat Revenge W egenskaper

Vi tycker att det verkligen var på tiden att det togs fram ett sådant här racket som är gjort just för att passa alla damspelare som handsken. På sistone har Babolat satsat på att utveckla ett racket för varje specifik spelstil, och detta ligger helt i tiden. I en sport som ständigt utvecklas så mycket som padeln gör är det viktigt att du som spelare kan känna att du har hittat ett racket som passar perfekt till just dig.

Detta är ett unikt designat racket för padelsportens alla kvinnor. En snygg färgsättning som går i svart, vitt och rosa kommer garanterat att få stor uppmärksamhet på banan.

Det är ett lättviktigt, droppformat racket som ligger bra i handen, känns följsamt när du förflyttar dig runt banan och ger en riktigt bra kombo av fart och kontroll. Det har en stor sweetspot och en medelbalans som passar de allra flesta spelartyperna.

Revenge W har Babolats nya teknologi HPS-System. HPS står för Hole Pattern System, och det innebär att man noga analyserar rackets form och sweetspot för att sedan anpassa hålens storlek och placering runt sweetspot för att de ska ge maximal fart och effekt genom att följa bollbanan på bästa sätt.

Detta racket används av WPT- stjärnan Victoria Iglesias.

Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Babolat
 • Form: Hybrid/Droppformat
 • Balans: Medel - 265 mm
 • Speltyp: Blandad
 • Spelnivå: Medel - Avancerad
 • Vikt: 350 g (+/-10)

Material

Revenge W har en stabil och hållbar ram som är tillverkad av 100% kolfiber, ett material som gör att det här är ett racket som kan hänga med dig under en lång tid. Rackets hals är dessutom förstärkt med Dynamic Stability System, vilket betyder att man har integrerat volfram-fibrer för att ge extra stabilitet men även för att minska vibrationerna. Om du spelar mycket eller är skadebenägen bör du absolut satsa på ett racket som är vibrationsdämpande, det minskar risken för t ex tennisarmbåge.

Kärnan är gjord av vitt Soft EVA-skum som enkelt sätter fart på bollen samtidigt som den ökar komforten tack vare att vibrationerna minskas. 

Träffytan är gjord helt och hållet av glasfiber, vilket är ett mjukare och mer flexibelt material än kolfiber som mer erfarna och tekniskt skickliga spelare som slår hårt brukar föredra. Glasfiber är ett elastiskt material som sätter bra fart på bollarna även vid lösare slag. Det har en stor sweetspot vilket gör det till ett förlåtande racket, även vid träffar längre ut mot ramen. Det hjälper också till att ta upp vibrationer och därmed öka komforten under spelets gång.

Tack vare den låga vikten är racket lättare att hantera jämfört med de flesta andra modeller, och den lägre tyngdpunkten gör det lätt att svinga och därmed generera fart.

Balansen

Revenge W har en medelhög balans som vi har mätt upp till 265 mm. En central tyngdpunkt gör det lättare för dig att kontrollera racket och sätter mindre press på handleden. Detta minskar explosiviteten i dina overhead slag jämfört med topptunga racket men ger i gengäld mer kontroll och precision.

Racketformen

Det finns tre olika typer av padelracketar: runda, diamantformade och droppformade som är en blandning av de båda tidigare och därför också kallas hybrider. De runda racketarna ger framförallt kontroll, medan de diamantformade ger kraft och explosivitet. 

De droppformade racketarna ger – som du kanske redan gissat – en kombination av kontroll och kraft. Den gyllene medelvägen, skulle man kunna säga, och de brukar uppskattas av spelare som gillar att växla mellan den defensiva och den aggressiva spelstilen.

Revenge W som är ett droppformat racket ger den optimala kombon av fart och precision. Ett lättspelat racket som fungerar mycket bra över hela banan.

Hårt eller mjukt?

Kärnan av mjukt EVA-skum tillsammans med träffytan av glasfiber gör att Revenge W klassas som ett medelhårt racket. De ger bra fart, även vid lösare slag, medan spelare som redan slår väldigt hårt själva kan tycka att de känns lite tama eftersom en del av den utgående kraften absorberas av racket. Däremot passar det bra för att kunna utnyttja motståndarens energi eftersom den elastiska träffytan gör att bollen studsar tillbaka med god fart.

Babolat Revenge W sida

Vilken spelarnivå passar Babolat Revenge W för?

Vi rekommenderar det här racket till alla kvinnor som spelar på medelnivå och duktiga motionärer. Även för dig som är en mer erfaren spelare är det ett allroundracket som fungerar utmärkt, i synnerhet om du har en blandad stil där explosiva smashar och tungt volleyspel inte utgör grunden för ditt spel.

Babolat Revenge W
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Revenge W ger ett roligt och mångsidigt spel, det passar lika bra för de offensiva slagen som smashar och volleys samtidigt som det ger dig en bra fart och kontroll från längre bak i banan. Den främsta egenskapen hos droppformade racket är just att de passar till de flesta spelartyper, de glänser inte i någon särskild fasett utan de fyller en funktion som passar allroundspelaren perfekt. 

Kort information om varumärket

Det är mycket möjligt att tennis är det första du tänker på när du hör namnet Babolat, vem har inte sett t ex Rafa Nadal som har använt märket sedan långt tillbaka. Nadal är långt ifrån ensam, Babolat är nämligen världsledande inom just tennisen, men är dessutom en favorit för många inom racketsporten som helhet.

Babolat grundades faktiskt redan år 1875 i Lyon, Frankrike. Pierre Babolat hade haft en lysande affärsidé – han började tillverka strängar av naturliga senor till den nyfödda sporten tennis vars racketar behövde mer elasticitet. Det dröjde inte länge innan de dåvarande racketstjärnorna märkte hur bra Babolats produkt fungerade, och än idag kan ingen konkurrera med märket när det gäller att stränga racketar. 

Företaget, som ännu ägs och drivs av samma familj, har numera ett enormt sortiment med kvalitet och trygghet som riktmärke. De erbjuder idag all typ av sportutrustning i tillägg till racketar som till exempel kläder, skor, bollar och andra komplement.

Ungefär 20 år har passerat sedan Babolat började tillverka padelracketar, samtidigt som sporten började bli ordentligt populär runt om i världen. Latinamerika och Spanien var länder som sporten snabbt fick fotfäste i, och de har dominerat de internationella mästerskapen sedan dess. 

Babolat har i nuläget ett mycket nära samarbete med tränare, spelare och föreningsverksamheter för att på så vis ständigt kunna utveckla produkter och designer som anpassar sig efter användarens önskemål och behov. Deras produktutveckling av padelracketar äger rum i Barcelona.

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), och den spanske världsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón är ett känt ansikte som har använt märket sedan 2016.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Läs mer om alla Babolats padelracket här.

Fördelar med Babolat Revenge W

Fördelar med Babolat Revenge W

Detta är en ny modell av padelracket med en unik design som vänder sig till alla kvinnor på padelbanan. Det ger en härlig bollkänsla vid träff och fungerar precis lika bra både i offensiven som i defensiven. Att det dessutom levererar både fart och kontroll gör det till en mycket bra val för dig som vill variera ditt spel. 

Trots att det inte är ett utpräglat offensivt racket får det ett fullt godkänt resultat även vid overhead spel och smashar. Det är inte det kraftfullaste racket på marknaden men det ger bra kraft i träffarna samtidigt som du behåller kontrollen. Det är ett utmärkt alternativ om du vill ha ett lättspelat racket som kan hjälpa dig att höja ditt spel till nästa nivå, men också om du redan har en god teknik och vill ha roligt på banan.

Det passar bra för den snabba spelaren som vill ha ett följsamt racket som hänger med i kvicka förflyttningar fram till nätet och bak i hörnen. Det väger in på bara 350 gram vilket gör det till en riktigt lätt modell som samtidigt känns väldigt stabil.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Passar utmärkt till ett mångsidigt spel
 • Levererar bra fart och kontroll trots sin lätta vikt
 • Babolat valde att inte använda sitt nya 3D ytskikt som skulle gett bättre spinn på bollen

Nackdelar

Vi hade önskat att Babolat använt sitt nya räfflade ytskikt i 3D på detta racket, för att maximera greppet och få ett bättre spinn på bollen.

Babolat Revenge W omdömen och recensioner

4.8/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Babolat Revenge W online. 

 • 5 av 5 genom en produktrecension på Padelspecialisten.se
 • 4.7 av 5 genom en produktrecension på Racketspecialisten.se
Babolat Revenge W
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Revenge W rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Babolat Revenge W rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Vårt omdöme av Babolat Revenge W

Vårt samlade omdöme och recension av Babolat Revenge W är ett väldigt bra racket som ger en skön bollkänsla i slagen. Racket fungerar även lika bra i offensiven som defensiven. Babolat Revenge W är en kombination som ger både fart och kontroll i slagen. Därför passar detta racket spelare som vill variera i sitt spel mellan offensivt och defensivt spel. Det kommer även till en lättare vikt som gör det möjligt för snabbare reflexer och vändningar på planen.

Babolat Revenge W är tillverkad i 100% kolfiber som är ett otroligt hållbart material som gör det möjligt till att racket hänger med en längre tid. Tyvärr så valde Babolat att inte använda sitt nya ytskikt i 3D på detta racket.

Här kan du köpa produkten