Presentation av 

Cayetano Rocafort

Kort presentation av Cayetano Rocafort

Cayetano Rocafort föddes i Málaga och började först med att spela tennis, redan som 8-åring. Däremot tog det drygt tre år innan han bytte över till padel. Han blev biten direkt och cirka ett år senare tog han steget vidare till tävlingar, och blev rankad etta i Spanien. Dock kom skador i vägen för honom, så han kunde inte spela mellan åldern 19 och 21 år. Under 2019 bestämde han sig för att stanna kvar i Sverige och har sedan dess spelat många bra matcher med Simon Vasquez.

Cayetano Rocafort
Cayetano Rocafort
NamnCayetano Rocafort
Födelsedatum1994-10-04
FödelseplatsMalaga, Spanien
Längd175 cm
HuvudsponsorRS Padel

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Cayetano Rocafort lärde sig mycket under in sin tid med spelarpartner Simon Vasquez och de lyckades vinna många matcher. Även svenska matcher i WPT. Däremot gick de slutligen skilda vägar, under år 2021.

Caeytanos första titel i American Padel Tour togs med Miguel Oliveira under 2021. Tuffa matcher fram till finalerna, men finalen gick inte av stapeln då en av spelarna i det andra laget skadades. 

I Padelgalan 2020 vann han priset som Årets Spelare och tillsammans med Simon Vaquez vann han även Årets Par.

Cayetano Rocafort kallas ofta för Caye

Cayetano Rocafort kallas ofta för Caye. Smeknamnet underlättar för de som vill prata om spelaren – framförallt för kommentatorer.

Cayetano Rocafort racket

Cayetano Rocafort spelar med racket RS Pro Edition Cayetano Rocafort. Han har själv varit med och tagit fram racket som har en ram i 100% kolfiber och träffytan är i 3K kolfiber. 

Det ger en hårdare träffyta, medelhög balans och en mjuk kärna ger starkt stöd i både offensivt och defensivt padelspel.

Racketmodell RS Pro Edition Cayetano Rocafort
Varumärke RS
Form Rund
Balans Mellan
Vikt 365-380 g

Cayetano Rocafort lön

Cayetano Rocafort lön styrs efter inspelade vinstpengar och sponsorintäkter. Det innebär att hans lön består av hur många och hur bra placeringar han gör i olika tävlingar under året. Det ska också räknas in att han har en inkomst från diverse sponsorer.

Som många andra idrottare så kommer merparten av lönen från marknadsföring på sociala medier, Youtube, twitter eller andra kanaler. Lönen utgörs av ett specifikt belopp på varje gilla eller delning. Det kan ju även vara andra typer av marknadsföring samt prispengar från matcher och turneringar. Summan på lönen kan med andra ord variera ganska kraftigt och det finns inga belopp synligt för allmänheten.

Sociala medier

Cayetano Rocafort är en av de ledande padelspelarna på SPT och har många följare på sociala medier. Här nedanför listar vi ett par konton som kan vara intressant för dig att följa.

Instagram

På hans instagram, där han har cirka 16.200.000 följare, kan du bland annat läsa mer om hans egendesignade padelracket. Tillsammans med mycket annat. https://www.instagram.com/cayerocafort

Youtube

I denna intervju får du lära känna Cayetano Rocafort lite mer. Han pratar bland annat om att bo i Sverige och hur har han lever med padel.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.