Babolat Contact → Läs vårt test, omdöme & Recension

Babolat contact omdöme

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Babolat Contact är att det är ett mycket bra val för nybörjaren upp till medelnivå. Racket har en rund form och en stor sweetspot vilket gör att du får enklare en ren bollträff även om du träffar lite snett på racket. Dessutom är racket mycket prisvärt för dig som inte vill spendera flera tusen kronor på ett padelracket. 

Använder du vår exklusiva rabattkod så får du dessutom 10% rabatt på hela ditt köp hos Tengo.se. Du hittar kampanjkoden här nedanför.

5 av 5 | Samlat omdöme online:
5/5
Babolat contact omdöme
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Babolat contact omdöme

Babolat Contact egenskaper

Här nedanför går vi igenom egenskaper och specifikationer för Babolat Contact. Vi går igenom om racket är lättspelat eller inte, hur kvalitén är och vilka material racket är tillverkat av.

Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Babolat
 • Form: Runt
 • Balans: Medel - 265 mm
 • Speltyp: Blandad
 • Spelnivå: Nybörjare-Medel
 • Vikt: 345 g (+/- 10)

Lättspelat

Detta är ett racket som är utvecklat för nybörjare inom padel men det passar även bra för motionärer. Man har skapat ett rackethuvud som är lite större än standard för att göra sweetspot extra stor så att även träffarna som inte hamnar mitt i racket kan få bra fart. 

Den låga vikten gör det till ett lätthanterligt racket som är följsamt på banan. Det passar perfekt för dig som just har börjat spela eftersom det är ett förlåtande racket som låter dig utveckla dina grundslag. 

Tåligt och bra kvalité

Det sitter en plastbumper på toppen av racket som skyddar mot stötar, väldigt praktiskt eftersom man i början kan råka slå i väggen eller marken. Även handledssnöret som integrerats är en bra idé, så att man säkerställer ett bra grepp under spelets gång.

Ett racket av bra kvalitet som levererar där du mest behöver det, ett mycket intressant alternativ för dig som vill höja din spelnivå.

Material

Contact har en kärna av Soft EVA, denna mjuka kärna är elastisk och kommer att ge dig bra kraft i slagen utan att du behöver ta i särskilt mycket.

Träffytan är även den flexibel, tillverkad av glasfiber, som ger både en härlig komfort och bollkänsla i dina slag samt fin fart på bollen.

Kolfiberram och ramskydd skyddar racket mot slitage

Racket är uppbyggt av en stark ram gjord av 100% kolfiber, på toppen har man dessutom kompletterat med ett ramskydd i plast för att skydda vid träffar av golv eller väggar. 

Halsen har man förstärkt med volfram-fiber, en av marknadens nya tekniker som kallas för Dynamic Stability System. DSS gör inte bara ett racket starkare och mer hållbart, det minskar dessutom vibrationer i varje slag vilket ger en bättre komfort och bollkänsla – viktiga egenskaper för dig som just har upptäckt den här härliga sporten. 

Just vibrationsdämpning är också grundläggande när det kommer till att förebygga skador i både handleder och armbågar. Det är alltså ett väldigt skonsamt racket som låter dig bygga upp din teknik och spelförmåga samtidigt som det är skonsamt för lederna.

Balansen

Contact är ett racket med en medelbalans, med andra ord är vikten centralt belägen mellan greppet och toppen av racket. Ett racket med medelbalans är lätt att svinga, lättmanövrerat och bekvämt att spela med. Det tillåter snabba förflyttningar och passar utmärkt för spelare som söker trygghet och kontroll i sitt spel. Dessutom är de skonsamma att spela med, vilket kan hjälpa till att undvika skador.

Ett racket med en lägre tyngdpunkt kommer inte att glänsa när det kommer till smashar och overhead spel, de ger inte samma tryck som de topptunga, men å andra sidan ger de dig en större felmarginal medan du förbättrar tekniken i buren.

Racketformen

Babolat Contact är ett runt racket, den bästa formen för dig som ännu inte har så lång erfarenhet av padelsporten. Runda racket är lätthanterade tack vare deras låga tyngdpunkt och de har generellt en större sweetspot än de diamant- och droppformade modellerna vilket gör dem mer förlåtande. 

Det finns även avancerade varianter för tävlingsspelare, men just denna formen är den som passar absolut bäst för att finslipa och ta ditt spel till nästa nivå.

Hårt eller mjukt?

Hårdheten är en av de viktigaste faktorerna att ha i åtanke när du ska bestämma dig för vilket padelracket du ska välja, och det avgörs av materialen som använts vid tillverkningen av både kärnan och träffytan.

Här har Babolat kombinerat en kärna av Soft EVA-skum och en träffyta av flexibelt glasfiber vilket gör det till ett medelhårt racket.

Fördelen med en mjukare racket som Babolat Contact är att en mer oerfaren spelare enkelt får bra fart på bollen även vid lösare slag. Tack vare mer elasticitet vid träff genererar de mer fart i dessa lägen. Det tar även upp vibrationer bättre och är därmed mer skonsamma för lederna.

Erfarna spelare som slår hårdare föredrar ofta hårdare racket eftersom de är kraftfullare, i synnerhet vid smashar och volleyspel.

Vilken spelarnivå passar Babolat Contact bra för?

Detta är ett racket av väldigt bra kvalitet för dig som just har börjat spela padel, eller dig som bara spelar emellanåt. 

Det är ett flexibelt racket som låter dig öva upp dina grundslag och din teknik i alla spelmoment, även vid träffar längre ut mot ramen är det förlåtande. 

Dock kommer den stora sweetspoten att se till att de flesta av dina slag hamnar precis där du vill ha dem.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Babolat Contact är ett allroundracket som inte specialiserar sig på en viss spelstil, det ger ett fullt godkänt resultat över hela banan och är ett bra verktyg för att nöta in en bra grundteknik.

Babolat contact omdöme
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Information om varumärket Babolat

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), och deras mest kända användare inom sporten är den spanske världsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón.

Det franska märket har ägnat sig åt tillverkning padelracketar och komplement i ungefär 20 år, ända sedan sporten blev riktigt populär i de spansktalande länderna runt om i världen. Sedan dess har Babolat satsat stort på att alltid leda utvecklingen med hjälp av sina ständigt nya och förbättrade designer och material. 

Deras nära samarbete med klubbar, akademier, tränare och spelare har byggts upp för att kunna analysera sportens behov från användarens perspektiv, och just därför har de lyckats så bra med att anpassa sina produkter efter ett växande behov inom en idrott i ständig utveckling. Nyckelorden för detta varumärke har alltid varit kvalitet, trygghet och status, vilka samtliga är närvarande inom hela Babolats urval av produkter.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Klicka här för att läsa om alla Babolats racketar.

Förmodligen världens äldsta varumärke inom racketsporter

Faktum är att Babolat är antagligen världens äldsta varumärke som inriktat sig på just racketsporter. Pierre Babolat grundade detta familjeföretag redan 1875 i Lyon, Frankrike. 

Detta var tidsperioden för tennisens födelse, och hans affärsidé var att tillverka strängar av naturliga senor både till badminton och tennis. I nästan 150 år har märket varit favoriten för de flesta toppspelarna att stränga sina racketar me. 

Idag har deras produktsortiment utvecklats oerhört för att göra dem världsledande för all typ av sportutrustning som till exempel skor, bollar, kläder och kepsar.

Babolat contact omdöme

Fördelar med Babolat Contact

Om du är en spelare på nybörjar- eller medelnivå är det här ett racket som du kommer att ha stor glädje av. Den lätta vikten underlättar snabba förflyttningar på banan, det känns lätt i handen och ger en väldigt bra känsla vid träff. 

Det är förlåtande vid felträffar eftersom sweetspot är väl tilltagen, vilket gör det roligt att spela även fast din teknik ännu inte är den bästa. 

Du kommer även att kunna träna upp dina smashar och ditt volleyspel med Contact. När du väl övat upp en bra teknik kan du överväga ett lite hårdare alternativ om du vill göra mer kraftfulla slag. 

Vi tycker att detta är ett prisvärt racket av bra kvalitet som kan få dig att växa som spelare.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Ett mycket bra nybörjarracket
 • Prisvärt för dig som vill komma igång med padel
 • Stor sweetspot
 • Svårt att få någon extra kraft för den duktiga spelaren

Nackdelar

Som ett nybörjarracket ser vi inga direkta nackdelar med Contact, det levererar precis det det är tänkt att göra. Stabilitet över hela banan, framme vid nät såväl som längre bak i hörnen.  

Om du är en mer erfaren spelare som slår med hårdare kraft och behärskar en bättre teknik finns det gott om andra alternativ som passar dig bättre.

Vårt Babolat Contact omdöme och recension

Vårt samlade omdöme och recension av Babolat Contact är mycket bra, speciellt för nybörjaren eller motionären. Du får ett mycket förlåtande padelracket som hjälper dig att få en ren träff även om du inte träffar på exakt samma ställe hela tiden.

Kombinationen av ett mycket bra nybörjarracket och det låga priset gör att vi ger racketen ett mycket högt betyg.

Jämför och hitta bästa priset genom att klicka på knappen här nedanför. Du skickas automatiskt till den butik i Pricerunners databas som erbjuder det lägsta priset:

Samlat omdöme online:
5/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Babolat Contact på nätet. 

 • 5 av 5 genom kundomdömen hos Padelspecialisten.com
 • 5 av 5 genom kundomdömen hos Tengo.se
Babolat contact omdöme
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Contact rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Babolat Contact rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Babolat Contact

1399
9.5

Omdöme

9.5/10
Total
0
Shares