Babolat Viper Technical - test omdöme och recension

Babolat Veron Technical → Läs vårt test, omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Babolat Veron Technical efter att ha testat racket är att det passar bäst för smashar och tunga overheadslag. Diamantformen och topptungheten ger dig övertag i slagen ovanför huvudet. Men det kan också innebära att du tappar en del av kontrollen med tanke på en mindre sweetspot som sitter högt placerad på rackets yta.

I videon här nedanför kan du se när Micke från Elitepadel testar och recenserar Babolat Veron Technical.

Rackets omdöme från Tengos tidigare kunder:
5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Babolat Veron Technical
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Innehållet på denna sidan

Babolat Veron Technical egenskaper

Det första intrycket av Babolat Veron Technical är att det är ett diamantformat racket med en snygg matt finish och en fräsch färgsättning, det är i stort sett identiskt med den tidigare utkomna Viper Technical. 

Dock är det mer lätthanterligt och ger en mjukare touch än Viper-varianten och passar därför en bredare målgrupp. En klassisk utformning som erbjuder ett väl beprövat och mycket populärt koncept.

Specifikationer
Rekommonderat pris:
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Diamant
  • Balans: Topptung - 270 mm
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Medel-Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/- 10)

Fartfyllda slag tillgängliga för fler spelare

Enligt fabrikanten har man skapat serien Veron för att göra fartfyllda slag tillgängliga för fler spelare.

Babolat Veron Technical har en innovativ träffyta som är en kombination av både kolfiber och glasfiber där de bägge materialen har vävts samman för att få ut den bästa egenskapen från vardera – och resultatet är en mer lättillgänglig och dynamisk fart. 

Balansen är hög och med en sweetspot som sitter på den övre delen av träffytan bäddar det för bra overhead spel och explosiva smashar.

Extra långt grepp

Det är ett intressant alternativ för den offensive spelaren som gillar att använda sig av en dubbelfattad backhand tack vare det långa greppet.

Babolat Veron Technical material

Material

Veron Technical har en kärna av Black EVA, ett elastiskt skum som ger ett bra grepp samt riktigt bra komfort och kontroll.  

Till träffytan har man använt en fantastisk ny teknik kallad Carbon Flex som är en blandning av styvt kolfiber och mjukt glasfiber där man får den bästa egenskapen från varje material. Padelracket med en träffyta av enbart kolfiber blir mycket kraftfulla, medan de som har en träffyta av glasfiber ger bättre kontroll. Här har man vävt samman de båda, och resultatet har blivit riktigt lyckat. 

Vidare har de integrerat en räfflad träffyta som Babolat kallar 3D Spin, som medför slag av högre kvalitet och bättre effekter för att lura motståndaren under spelets gång.

Vibrasorb system

Ett vibrationsdämpande system, det nya Vibrasorb System, har införlivats i rackets hals precis ovanför greppet vilket reducerar vibrationerna i varje slag på ett imponerande sätt samtidigt som det ökar komforten och bollkänslan. Om man spelar mycket kan det här vara en viktigt faktor att ha i åtanke eftersom vibrationsdämpningen gör att varje slag ger mindre slitage på leder som armbåge och handled och minskar därmed skaderisken.

Självklart har även Veron Technical HPS-Technology, precis som tidigare Babolat-modeller. De strategiskt borrade hålen är alltså anpassade efter rackets form och sweetspot, och genererar därigenom både extra fart och kontroll.

Balansen

Detta racket har en hög balans, vi har mätt upp den till 270 mm, och en sweetspot som sitter på den högre delen av träffytan. Racketar med en hög tyngdpunkt kommer till sin rätt vid over head spel och smashar där de verkligen sätter fart på bollen. De är lite svårare att hantera i defensiven så de passar bra för spelare som anser att anfall är bästa försvar.

Racketformen

Veron Technical är ett diamantformat racket med hög tyngdpunkt. De diamantformade varianterna är till för vana spelare som har en god teknik, och framförallt de som har en offensiv spelstil med mycket overhead spel och explosiva smashar. Balansen är hög, och skapar därför en längre hävstång som gör det möjligt att styra och avgöra matcher tack vare den extra power man får i träffarna.

Det här är ett bra första diamantracket eftersom det är mer förlåtande än många andra motsvarande varianter, så om du har funderat på att testa diamant för första gången och ta ditt spel till en ny nivå så ska du helt klart titta närmare på Veron Technical.

Hårt eller mjukt?

Just hårdheten är utan tvekan en väldigt viktig faktor när du ska välja ut ett nytt padelracket. Hårda racket ger större kraft i slagen, mer power till explosiva smashar, och passar därmed bra till en offensiv spelstil på avancerad nivå. Mjuka racket är mer förlåtande och ger större felmarginaler, och passar därför bra till spelare som fortfarande håller på att fullända sin teknik.

Veron Technical klassas som medelhårt, dess kärna av svart EVA-skum är mjukare än X-EVA teknologin som Babolat har använt i Viper-serien. Sedan är den sammanvävda kombinationen av hård och slitstark kolfiber och mjuk glasfiber i träffytan ett spännande drag, det ger en fin blandning av både fart och kontroll som vi tror den breda publiken kommer att gilla.

En något större sweetspot än Viper Technical, vilket givetvis är ett plus.

Babolat Veron Technical
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Kort information om varumärket Babolat

Babolat har specialiserat sig på racketsporter i snart 150 år, ända sedan det grundades i den franska staden Lyon år 1875. Mycket har hänt sedan Pierre Babolat började tillverka strängar av naturliga senor till den då nyuppfunna tennisens racketar, numera är det ett världsledande varumärke som erbjuder en komplett produktlinje med alltifrån racketar, skor, kläder, bollar och komplement.

Efter att ha ägnat sig endast åt tillverkningar av strängar i över 100 år utökade Babolat sitt sortiment med kompletta tennisracket i början av 1990-talet, och dessa blev snabbt en favorit bland många av de mest kända spelarna i världstoppen. När padelsporten var på väg att bli ordentligt populär, vilket till en början var framförallt i de spansktalande länderna för ungefär 20 år sedan, var Babolat snabbt med för att hjälpa till med sportens utveckling och framställning av nya typer av padelracket.

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), och används bland annat av den nyblivne spanske padelvärldsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón och den likaså spanske tennisstjärnan Rafael Nadal

Läs mer om Babolats padelracket här.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

 

Babolat-logotyp

Babolat drivs i Sverige av:

Racketdoktorn AB
Ryssvägen 2
131 36 Nacka
E-post: kundservice@racketdoktorn.se
Organisationsnummer: 556948-6144

SPELARNIVÅ OCH SPELARTYP

Vilken spelarnivå passar för Babolat Veron Technical?

Detta är utan tvekan ett enklare, mjukare och mer komfortabelt alternativ till Viper-serien. Träffkänslan är mer behaglig, precisionen är större och det är lättare att få bra fart på bollen utan att behöva ta i lika mycket. 

Med detta sagt är det ett racket som kräver en bra teknik och det behövs en spelare på avancerad nivå som levererar rena träffar för att få ut mesta möjliga av det. En duktig motionär kan ha nytta av detta racket för att ta sitt spel till nästa nivå, men för nybörjaren finns det helt klart gott om bättre alternativ.

Passar racketen för offensivt eller defensivt spel?

Dess diamantform och höga tyngdpunkt gör Veron technical till ett racket för den offensiva och dynamiske spelartypen som gillar att gå på nät eller kicka ut bollen ur buren. Passar perfekt för tunga smashar och mycket overhead spel, ger bra tryck i slagen. Precision levereras dock enbart med rena träffar. Detta är det mest offensiva racket i Veron-serien.

Om du inte klassas som en tekniskt välutvecklad spelare kan det hända att du kommer att bli straffad i defensiva situationer. Gillar du att leverera bandejas, framförallt bandejas de pared, kommer du med största sannolikhet att gilla detta racket eftersom dess egenskaper kommer att passa bra för den här typen av spel.

Fördelar med Babolat Veron Technical

Vi tror att det här kan bli ett racket som många duktiga spelare kommer att gilla när de vill ta sitt spel till en högre nivå. Ett enklare, mjukare och riktigt komfortabelt alternativ för den som är nyfiken på att börja använda diamantformen.

Carbonflex teknologin ger en mycket bra fart tack vare den styva kolfibern samtidigt som den mjukare glasfibern förbättrar känslan i träffarna och kontrollen. Du behöver inte heller ta i så mycket för att få de kraftiga, tunga slagen du är ute efter.

Det långa greppet är bra om du vill ta till dubbelfattade backhands.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Passar bra för smash och tunga overhead-slag
  • Ökad sweetspot tack vare karbon och glasfiber
  • Längre grepp
  • Relativt svårspelat för nybörjare

Nackdelar

Det är ett relativt svårspelat racket om du fortfarande behöver finslipa tekniken, framförallt i defensiven. Rena träffar är ett måste för att detta racket ska komma till sin rätt.

Lite tråkigt att designen och färgsättningen är i det närmaste identiska med det tidigare släppta Viper Technical.

Babolat Veron Technical

Vårt omdöme och recension för Babolat Veron Technical efter att ha testat racket

Babolat Veron Technical är racket för den offensiva spelaren på en medel eller avancerad nivå som har sina styrkor i spelet ovanför huvudet och som gillar att avgöra poängen. När jag fick möjligheten att testa detta racket så upplevde jag att racket har väldigt goda offensiva egenskaper tack vare sin topptunga balans och att träffytan i racket hjälper till att utvinna en bra fart i bollen.

Rackets omdöme från Tengos tidigare kunder:
5/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Babolat Veron Technical
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Veron Technical rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Babolat Veron Technical rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Här kan du köpa produkten