Babolat Revenge Carbon → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Babolat Revenge Carbon front

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Babolat Revenge Carbon sammanfattas i att det är ett mycket välutvecklat racket med mycket fart och kontroll. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på medel – avancerad nivå. 

Droppformen gör att du får en lite mindre sweetspot jämfört med ett runt racket och det är därför bra om du har spelat ett par gånger och har koll på dina bollträffar. Missa inte Elitepadels exklusiva rabattkod som ger dig 10% rabatt hos Sveriges ledande racketbutik här nedanför.

5 av 5 | Samlat omdöme online:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Babolat Revenge Carbon yta

Babolat Revenge Carbon egenskaper

Det första intrycket är ett stabilt, droppformat racket med en snygg och levande färgsättning.

Vi tycker att Babolat har gjort ett bra jobb när det gäller att ta fram ett racket för allroundspelaren som funkar riktigt fint i alla delar av spelet. Det är ett balanserat racket som ger en perfekt harmoni mellan fart och kontroll, det levererar både framme vid nät och från den bakre delen av banan. Bra tryck i volleyslag, overhead spel och till och med i smashen. Samtidigt behåller du en härlig kontroll vid bandejas och ett snabbt kontringsspel.

De borrade hålen är centrerade runt en relativt stor sweetspot, och man har kombinerat större och mindre hål i ett specifikt mönster för att maximera fart och kontroll.

Revenge Carbon ligger mittemellan det fartinriktade Viper Carbon och det mer kontrollinriktade Defiance Carbon, och vi tycker att det verkar ge samma goda kvalitetskänsla som de övriga racketarna i denna Babolat serie. Många tror att det här kommer att bli en av säsongens favoriter tack vare balansen och harmonin det ger.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Hybrid/Droppformat
  • Balans: Medel - 265 mm
  • Speltyp: Balanserad offensiv/defensiv
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/-10)

Material

Revenge Carbon är ett racket som är gjort med FCT-Technology, med andra ord är hela ramen och även träffytan tillverkade helt och hållet av kolfiber. Vi tycker att detta är den största förbättringen med den här modellen, eftersom det ger explosiviteten som alla spelare behöver framme vid nätet. 

Babolat har tillverkat kärnan av det nya och dynamiska materialet Black EVA som både ökar komforten och precisionen, och gör detta racket till den perfekta hybriden av kraft och kontroll.

Ovanpå träffytan har man satt ett räfflat 3D mönster, som Babolat kallar 3D Spin, som ger dig ett riktigt bra spinn på bollen vid skurna och toppade slag.

Dynamic Stability System är namnet på den stabila konstruktion man har använt sig av till rackets hals. Man har blandat volfram i strukturen för att öka stabiliteten i racket vid bollträff och samtidigt minska vibrationerna för en bättre komfort och minskad risk för skador som t ex tennisarmbåge.

Precis som tidigare Babolat modeller har man även här använts sig av den revolutionära Hole Pattern System teknologin. HPS innebär att man noga analyserar rackets form och sweetspot och anpassar hålens storlek och placering för att de ska ge allra mest effekt och bäst följa bollbanan.

Balansen

Revenge Carbon har en medelbalans som vi har mätt upp till 265 mm och en centralt belägen sweetspot. Tack vare den centrala tyngdpunkten är detta ett relativt lättmanövrerat racket som fungerar bra över hela banan.

Racketformen

När du ska välja racket är formen det första du ska tänka på, det finns nämligen inte en form som är optimal för alla spelare. Allt beror på din spelstil och din nivå. 

Ett droppformat racket är ett givet val för dig som söker en perfekt blandning av fart och kontroll, de flesta är så kallade allroundracketar som förvisso inte briljerar vid speciella slag men du behöver heller inte känna dig utsatt i någon fasett av spelet. Denna typ brukar uppskattas av spelare som gillar att variera mellan den defensiva och den aggressiva stilen.

Hårt eller mjukt?

Det vanligaste materialet i kärnan av dagens padelracketar är EVA-skum. Detta material har utvecklats för att bli väldigt tåligt för stötar samtidigt som det ger en perfekt elasticitet  – precis de egenskaper man vill ha från sitt padelracket. EVA finns i många olika densiteter, så det passar till så gott som alla typer av racketar.

Revenge carbon har en kärna av Black EVA och klassas som medelhårt, det ger alltså en bra blandning av kraft och fart.

Babolat Revenge Carbon sidan

Vilken spelarnivå passar Babolat Revenge Carbon för?

Vi rekommenderar det till spelare på medel- eller avancerad nivå. Det är väldigt prisvärt för en spelare på medelnivå eftersom det är ett mycket komplett racket som kommer att kunna följa med dem under en längre tid tack vare motståndskraften och hållbarheten som ett kolfiberracket ger. Även om ditt spel förbättras och din teknik utvecklas kommer du fortfarande känna att ditt racket passar dig.

Mer erfarna spelare har här ett racket på hög nivå passar utmärkt för tävlingsmatcher. Ett mångsidigt racket som anpassar sig efter situationen oavsett spelstil.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Revenge Carbon fungerar riktigt bra i defensiven, det ger en skön bollkänsla samtidigt som det är lätt att generera fart i slagen även i pressade situationer. Det har en stor sweetspot, så även om du får in en träff längre ut mot ramen är det ett förlåtande racket som ger en god felmarginal.

I det offensiva spelet genererar racket en bra kraft i volleyslag och overhead spel, det fungerar dessutom över förväntan i smashsituationer där den strukturerade träffytan ger en bra effekt.

Det är ett racket som passar dig som har en blandad spelstil och alternerar både offensivt och defensivt spel.

Kort information om varumärket

Babolat är världens äldsta varumärke som fokuserat på racketsporter, det grundades redan år 1875 i den franska staden Lyon av Pierre Babolat. Företaget har ett enormt sortiment med kvalitet och trygghet som riktmärke, och är en solklar favorit bland många utövare av racketsporter. De erbjuder idag all typ av sportutrustning utöver racketar som till exempel kläder, skor, bollar och andra komplement.

Deras ursprungliga affärsidé för nästan 150 år sedan var att tillverka strängar av naturliga senor till den nyligen uppfunna sporten tennis, och sedan även till badminton. De blev snabbt världsledande på marknaden och de flesta toppspelarna inom racketsporterna använder deras strängar än idag. Det har gått ungefär 20 år sedan Babolat började tillverka padelracketar, samtidigt som sporten började bli ordentligt populär runt om i världen. De har idag ett mycket nära samarbete med tränare, spelare och föreningsverksamheter för att på så vis ständigt kunna hjälpa sporten att utvecklas och förbättras.

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), och den spanske världsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón har använt märket sedan 2016. Den spanske världsstjärnan Rafael Nadal är en av märkets mest kända användare inom tennisen.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Läs mer om alla Babolats padelracket här.

Babolat Revenge Carbon kant

Fördelar med Babolat Revenge Carbon

Det här kommer med stor säkerhet att bli en favorit för en mycket bred grupp av padelutövare eftersom det passar så många typer av spelare och det anpassar sig till vilken spelstil som helst.

Det Babolat har lyckats med är en optimal balans mellan kraft och kontroll, ett racket som ger ett mångsidigt och varierat spel som är användbart i alla matchsituationer. Med Revenge Carbon behöver du inte försaka en del av ditt spel för att främja en annan – vad som än händer ute på spelplanen kommer du att vara redo att göra ditt bästa. 

Det är tillräckligt hårt för att ge bra kraft och explosivitet i slagen och precision i de avgörande bollarna. Samtidigt är det tillräckligt mjukt för att ge en skön bollkänsla och att kunna utnyttja motståndarens kraft i snabba volleydueller. även om träffen inte är riktigt ren är det ganska förlåtande tack vare sin stora sweetspot och centrala tyngdpunkt.

Om du har letat efter ett balanserat racket som funkar bra på hela banan bör du absolut titta närmare på Revenge Carbon.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Passar utmärkt till alla spelstilar
  • Stor sweetspot och en central tyngdpunkt
  • Ett mångsidigt racket men som inte kommer glänsa det lilla extra i någon aspekt av spelet

Nackdelar

Ett mångsidigt racket som detta kommer inte att glänsa i någon aspekt av spelet, det är gjort för att vara bra på allt men inte briljant på något särskilt. Om din spelstil är uttalat offensiv eller defensiv finns det andra alternativ du kommer att föredra.

Samma design och färgsättning som föregångaren från 2019.

Babolat Revenge Carbon omdömen och recensioner

5/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Babolat Revenge Carbon online. 

  • 5 av 5 genom en produktrecension på Tengo.se

Vårt omdöme av Babolat Revenge Carbon

Vårt samlade omdöme och recension av Babolat Revenge Carbon är ett väldigt bra allround racket som passar alla spelstilar. Babolat har verkligen lyckats skapa ett racket som har en balans mellan kraft och kontroll. Babolat Revenge Carbon är tillräckligt hårt för att få tryck och ge bra kraft i slagen men samtidigt tillräckligt mjukt för att ge en skön bollkänsla.

Vi anser att Babolat Revenge Carbon är ett prisvärt racket för spelare som ligger på en motionär- eller medelnivå. En anser även att det är ett väldigt komplett racket som du kommer kunna spela med under en längre tid tack vare hållbarheten i materialet.

Babolat Revenge Carbon front
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Revenge Carbon rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Babolat Revenge Carbon rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Babolat Revenge Carbon

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares