Adidas Adipower light test omdöme och recension

Adidas Adipower Light 3.1 → Läs vårt test, omdöme & Recension

Adidas Adipower Light 3.1 gav oss ett mycket bra intryck overall efter att vi testade racket. Racket är utvecklat för kvinnor på medelnivå med en rund träffyta, extra lätt vikt och centrerad sweetspot. Du kan läsa vår åsikt här nedanför och se vår recension i video-format.

Racket är av högsta kvalité och kommer därmed med en relativt hög bra prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp och går att kombinera med kampanjer som pågår i butiken.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adidas Adipower Light 3.1. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Adipower Light 3.1:

När jag testade Adidas Adipower Light 3.1 så fick jag känslan av att det är ett mycket kvickt racket. Det är det lättaste racket i Adipower serien med sin vikt på 345-360 gram. Oavsett om man är framme vid nätet och behöver snabba reflexer eller bak vid glaset och ska rädda en boll så är det ett lätt och snabbt rack som underlättar när du behöver komma rätt till bollen. Den låga vikten gör också att slitaget på armen minskar och risken för skador minskar.

Adidas Adipower Light 3.1 test omdöme recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Adipower Light 3.1 - test omdöme och recension
Foto från när vi testade Adidas Adipower Light 3.1

Adidas Adipower Light 3.1 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Adipower Light 3.1 och rackets egenskaper. Racket är runt, centrerad sweetspot och har en extra lätt vikt. Racket är framtaget för kvinnor och passar dig som spelar på medelnivå.

Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Rund
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Defensiv/Allround
  • Spelnivå: Medelnivå
  • Vikt: 345 g (+/- 10)

Material

Adipower Light 3.1 har fått en förstärkt träffyta i materialet aluminiserat 24K kolfiber och med en räfflad yta av Spin Blade teknologin. Det gör att detta racket kan få iväg kraftfulla bollar och med möjligheten med en och annan spinn på bollarna. En unik del för just denna modell från Adidas är att kärnan Eva Soft Energy är ett mellanting mellan hård och mjuk.

Adidas Adipower Light 3.1 - test och recension
Foto på Adidas Adipower Light 3.1 räfflade träffyta som ger extra spinn i bollen

Balansen

Balanspunkten är belägen i medelnivå, vilket gör att den kan bli stark i både offensivt och defensivt läge i spelet. Racketens egenskaper ger mest hjälp i defensiva lägen, men med hjälp av racketens sweetspot i medelnivå och med extra kraft från spelaren kan det även ge kraft i offensivt spel. Till exempel då spelaren vill utnyttja tillfällen för smashar med ordentlig kraft.

Racketformen

Racketen är rundformat, så det ger mer plats för sweetspot och därmed större chans för bra bollträffar med kontroll och precision. Racketens låga vikt bidrar också till att det blir lättare att hantera. Man kan vara snabbare i sina svingar och sen för att få in fina träffar.

Hårt eller mjukt?

Med hänsyn till att kärnan är medelhård och att racketen har blivit förstärkt av kolfiber med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, så är det ett hårt racket. Däremot kan det i vissa lägen krävas extra styrka från spelaren för att man ska få ut racketens fulla potential.

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower Light 3.1 för?

Adidas Adipower Light 3.1 är ett racket som lämpar sig för spelare som har mycket styrka att hjälpa racketen med samt att spelaren har tränat upp en viss nivå av spelteknik inom sporten. Padelspelare som ligger på mer avancerad nivå eller motionärer som är på väg uppåt i nivåerna kan få mycket glädje av alla egenskaper på denna modell från Adidas.

 

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Även om racketen kan ge bra kraft i attackspel, så är det mer användbart i defensivt spel. Med en balanspunkt i medelnivå behövs det mer styrka och teknik från spelaren för att få full glädje av det i offensivt spel. I de defensiva lägena får man mer nytta av detta racket. Medelbalans och en sweetspot i ungefär samma nivå hjälper till att ge bra kontroll på bollarna och den medelhårda kärnan kan ge mer nytta när det krävs mer lösa slag på bollen.

Adidas Adipower Light 3.1 test omdöme recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Adidas är sedan många år tillbaka ett välkänt varumärke på marknaden, som har kunnat bevisa sin kvalité och och breda sortiment för andra sporter i tiotals år. Dessa goda egenskaper fortsätter de att visa upp för sporten padel. I synnerhet med deras breda sortiment av racketmodeller. 

Adidas mål med deras kollektioner av racketar är att det ska finnas minst en modell som kan passa alla spelare. De har även modeller med märket Greenpadel, som innebär att det har använts material som är mer miljösmart.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas Adipower Light 3.1 - test och omdöme
Foto från när vi recenserade Adidas Adipower Light 3.1 på vår Youtube-kanal

Fördelar med Adidas Adipower Light 3.1

Fördelarna med Adidas Adipower Light 3.1 är teknologierna som har gett förstärkningar åt racketen där det är som allra mest sårbart. Racketen blir mer motståndskraftigt för hårda slag och mer hållbart vid eventuella felslag och när man råkar tappa det.

Racketens låga vikt på 345-360 gram är en stor fördel då det är lättare att svinga i luften och det gör även att det blir mer ergonomiskt för spelaren. Den lätta vikten blir inte lika tung för spelaren armbåge och handled. 

De medelhårda egenskaperna på träffytan och kärnan gör att det kan ge mer hjälp vid offensivt spel, även om det krävs extra styrka och teknik från spelaren för att kunna utnyttja det. Den räfflade ytan med Spin Blade hjälper till att överraska motståndarna med bollar som spinnas till.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Relativt mjuk träffyta gör racket mångsidigt
  • Sandpappersyta för mer spinn
  • Sammanfattat ett mycket bra racket
  • Ger inte optimal kraft i smashar

Nackdelar

En framträdande nackdel är att det kan behövas mycket teknik och styrka från spelaren för att kunna generera den där extra farten. Generellt sett så tappar du fart när du väljer ett lättare racket – men det har såklart sina fördelar också. Kraft är inte allt i padel och det är viktigare att du har ett racket som är lagom lätt för dig att hantera.

Vårt omdöme för Adidas Adipower Light 3.1

Vårt omdöme och recension av Adidas Adipower Light 3.1 är att det är ett mycket bra val för dig som vill ha ett allroundracket till ett bra pris. Tack vare den runda formen och centrerade sweetspoten så är racket anpassat för medelnivå. Dessutom är det lättare än andra racketar i serien vilket gör att det generellt passar bra för kvinnor som ibland kan behöva ett racket med lägre vikt.

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Adipower Light 3.1 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade Adidas Adipower Light 3.1 så fick jag känslan av att det är ett mycket kvickt racket. Det är det lättaste racket i Adipower serien med sin vikt på 345-360 gram. Oavsett om man är framme vid nätet och behöver snabba reflexer eller bak vid glaset och ska rädda en boll så är det ett lätt och snabbt rack som underlättar när du behöver komma rätt till bollen. Den låga vikten gör också att slitaget på armen minskar och risken för skador minskar”.

Adidas Adipower Light 3.1 test omdöme recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Adipower Light 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Adipower Light 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten