Test och recension av Adidas Adipower Ctrl lite

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 → Läs vårt test, omdöme & Recension

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 gav oss ett fantastiskt bra intryck. Vi har till och med valt att lyfta fram racket som bästa padelracket 2022 – och då har vi testat många olika modeller att jämföra med. Se gärna vår video här nedanför när vi testar och recenserar Adidas Adipower CTRL Lite 3.1.

Racket kommer med en bra prislapp och dessutom kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adidas Adipower CTRL Lite 3.1. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Adipower CTRL Lite 3.1:

Här är ett ultimat rack både när det kommer till kontroll och spelkänsla! När jag testade Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 så upplevde jag att racket var väldigt lätt att manövrera och att även träffarna ut mot ramen levererade en bra känsla tack vare den stora sweetspoten i racket. Den mjuka kärnan levererar riktigt bra kontroll och den sandpapper liknande strukturen på träffytan hjälper till att addera spinn i bollen. Ett rack som passar en väldigt bred målgrupp allt ifrån en avancerad spelare som älskar känslan av kontroll ner till en nybörjare som behöver ett rack som levererar grym kontroll!

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 egenskaper

En av säsongens absoluta höjdpunkter, detta är det racket som äntligen ger den perfekta kombon av kraft och kontroll. Ingen mindre än den spanska superstjärnan Alex Ruiz har hjälpt till med att framställa det, och det är samma som han själv greppar med stolthet när han tävlar på touren. 

Det är ett mycket lättspelat racket som inte kommer att göra dig besviken i någon spelsituation. Du har grym kontroll och felmarginal i försvarsspelet, men du kan snabbt ställa om till attack och kontra med ett dynamiskt overhead spel som kommer att sätta alla dina motståndare på prov. En väl tilltagen sweetspot gör det till ett förlåtande racket även om du träffar längre ut mot ramen. 

Den hårda kärnan tillsammans med träffytan av kolfiber gör det till ett effektivt vapen framme vid nätet, du kommer garanterat att slå ut bollen ur buren fler än en gång även fast detta inte är rackets främsta egenskap.

Designen är klassisk men fräsch, en svart bakgrund med en centralt placerad vit logga och detaljer i orange.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Rund
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Allround
  • Spelnivå: Medelnivå
  • Vikt: 365 g (+/- 10)

Material

Adipower CTRL Lite 3.1 har en stark ram tack vare kolfiberförstärkning. Racketen har även kolfiberförstärkning på känsliga partier av racketen, till exempel området precis ovanför handtaget. Träffytan är i det mjukare materialet glasfiber och modellen har fått den mjuka kärnan Eva Soft Performance.

Adidas Adipower CTRL lite - test och recension
Foto från när vi testade Adidas Adipower CTRL Lite 3.1

Balansen

Denna modell har en medelbalans, som gör att racketen blir lättare att hantera i svingarna. Dessutom finns en större sweetspot i ungefär samma nivå, så det kommer bli lättare att lyckas med fullträffar som har bra kontroll.

Racketformen

Racketformen är rund och något överdimensionell, vilket underlättar för att lyckas med fullträffar. Ännu mer hjälp blir det med en sweetspot som är något större och placerad centralt på racketen.

Hårt eller mjukt?

Som många andra Adidas modeller, har detta fått förstärkningar av kolfiber på flera partier. Dock är både träffyta och kärna mjuk, vilket ger flera fördelar för defensivt spel. Egenskaperna med en rund form och en större sweetspot i medelnivå bidrar ännu mer till att vara ett mjukt racket. Ett mjukt racket med kolfiberförstärkningar, som ger bättre hållbarhet och förser racketen med lite mer styvhet.

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 för?

Detta racket är lätt att hantera i svingarna och man får lättare fullträffar, med den stora runda formen och en större sweetspot som sitter mer centralt på racketen. Allt från nybörjare kan få både nytta och glädje av Adipower CTRL Lite 3.1. Med denna kan de träna in bra bollträffar och olika tekniker, tills de känner sig mogna för att gå vidare till ett racket med mer komplicerade egenskaper.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Rundformat med balans och stor sweetspot i mitten är bra egenskaper för att skapa kontroll i sitt padelspel. Även om man kan få god hjälp i offensivt spel, så är denna modell bättre lämpad för defensivt spel. Det är relativt lätt att skapa kontrollerade fullträffar och med den mjuka träffytan och kärnan, blir det ett mjukare spel.

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Adidas har producerat kläder och utrustning för olika sporter i över 70 år, med god kvalitet, snygg design och med ett brett sortiment. Tack vare deras fina egenskaper har de hållit sig kvar på marknaden och deras breda sortiment har de lyckats bra med, bland annat tack vare hjälp från sina ambassadörer. 

Nu när de även inriktar produkter till sporten padel fortsätter de att göra konsumenterna nöjda, med brett sortiment och god kvalitet. Många padelspelare gillar även deras blandning av design på racketmodeller, som kan vara både stilrena och eldiga. Deras sortiment av padelrackets är även så brett gällande deras egenskaper att de har en modell för alla typer av spelare. 

Något annat som utmärker Adidas är att de har modeller med ett miljövänligt material och dessa kommer med namnet Greenpadel. Deras träffyta har försetts med ett material som är i 100 % linne. För varje Greenpadel racket som säljs, så planteras det 3 kvm skog.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas Adipower Ctrl Lite - test omdöme och recension
Foto från när vi testade Adidas Adipower CTRL Lite 3.1

Fördelar med Adidas Adipower CTRL Lite 3.1

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 har många fördelar, som framför allt gynnar defensivt spel. Lättare att hantera i svingar och bollträffar, med medelbalans och mjuka material i träffyta och kärna. De mjuka materialen förser även spelaren med ett mer ergonomiskt spel.

Med modellens stora runda form och en större sweetspot gynnas träning av kontrollerade bollträffar som kan utvecklas allt mer med tiden. De kolfiberförstärkta partierna på racketen gör det starkare och mer motståndskraftigt. 

Tack vare de mjuka egenskaperna utgör detta racket en bra hjälp vid de lösa bollarna, till exempel de bollar som skjutas iväg nära en vägg eller golvet. Spin Blade tekniken hjälper till att snurra till bollen, vilket kan vara gynnsamt både i dessa lägen och när man vill snurra till höga bollar.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Relativt mjuk träffyta gör racket mångsidigt
  • Sandpappersyta för mer spinn
  • Sammanfattat ett mycket bra racket
  • Ger inte optimal kraft i smashar

Nackdelar

Även om man har god nytta av Adipower CTRL Lite 3.1 i offensivt spel, så räcker det inte alltid riktigt till. Spelaren behöver lägga till mycket hjälp från sin egen styrka, till exempel om man vill försöka smasha ut motståndarna.

Vårt omdöme för Adidas Adipower CTRL Lite 3.1

Vårt omdöme och recension av Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 är att det är ett mycket bra val för dig som vill ha ett allroundracket till ett bra pris. Du får mycket kontroll tack vare den runda formen och centrerade sweetspoten samtidigt som den sandpappersliknande ytan hjälper dig att ge mer spinn på bollen.

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Adipower CTRL 3.1 och ger racket följande recension och omdöme:

”Här är ett ultimat rack både när det kommer till kontroll och spelkänsla! När jag testade Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 så upplevde jag att racket var väldigt lätt att manövrera och att även träffarna ut mot ramen levererade en bra känsla tack vare den stora sweetspoten i racket. Den mjuka kärnan levererar riktigt bra kontroll och den sandpapper liknande strukturen på träffytan hjälper till att addera spinn i bollen. Ett rack som passar en väldigt bred målgrupp allt ifrån en avancerad spelare som älskar känslan av kontroll ner till en nybörjare som behöver ett rack som levererar grym kontroll!”.

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten