Test och recension av Adidas Adipower Lite 3.1

Adidas Adipower Lite 3.1 → Läs vårt test, omdöme & Recension

Vårt omdöme för Adidas Adipower Lite 3.1 efter att vi har testat racket är att du får ett racket som är enklare att spela med jämfört med Adidas Adipower 3.1. Glasfiberytan genererar fart i bollen trots att du inte behöver ta i vilket har både för och nackdelar. Du bör spela på minst en medelnivå för att få ut maximalt av det här padelracket. 

Som vanligt så är Adidas padelracket utvecklade och framtagna med absolut högsta kvalité och kommer därmed med en relativt hög prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. 

Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp och går att kombinera med kampanjer som pågår i butiken.

Omdöme från oss på Elitepadel.se
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adidas Adipower Lite 3.1. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Adipower Lite 3.1:

När jag testade Adidas Adipower Lite 3.1 så gjorde jag också det samtidigt som Adidas Adipower 3.1 och man känner verkligen att denna modellen är ett enklare racket att hantera och att modellen också, tack vare glasfiberytan, utvinner mycket fart även när du inte sätter så mycket fart i bollen själv. Så denna modell skulle jag rekommendera till en avancerad spelare som inte har så mycket fart i spelet eller en medelspelare som vill åt de offensiva egenskaperna hos ett diamantformat rack.

Adidas Adipower Lite 3.1 test omdöme och recension-2
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Test och recension av Adidas Adipower Lite 3.1
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade Adidas Adipower Lite 3.1

Adidas Adipower Lite 3.1 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Adipower Light 3.1 och rackets egenskaper. Racket är runt, centrerad sweetspot och har en extra lätt vikt. Racket är framtaget för kvinnor och passar dig som spelar på medelnivå.

Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Diamant
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Medel-Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/- 10)

Material

Racketens ram är förstärkt av kolfiber, så den blir mer motståndskraftig i attackspelet och vid eventuella felträffar. Till exempel då bollen träffar långt ut på kanten istället för där man oftast vill ha den, i sweetspot. Tack vare teknologin Octagonal Structure, vilket innebär att racketens topp och strax ovanför dess handtag har blivit förstärkt av kolfiber i en åttakantig struktur.

Träffytan är något mjukare då denna modell har utrustats med glasfiber, men ytan har även fått en uppruggad yta som hjälper till att skruva till bollarna. Kombinerat med den mjuka kärnan Eva Soft Performance får spelaren en upplevelse av ett mjukare spel.

Adidas Adipower lite 3.1 - test av rackets yta
Foto på Adidas Adipower Lite 3.1 sandpappersliknande träffyta som ger extra spinn i bollen

Balansen

Balanspunkten är högt placerad för att ge mer kraft i det aggressiva spelet, vilket blir ännu starkare då det även finns en bredare sweetspot på den höga nivån av racketen. Denna kombination ger ordentlig kraft, då bollarna hamnar rätt, och man kan utnyttja fler kraftfulla tekniker för att slå ut motståndarna.

Racketformen

Racketformen är diamantform, men har gjort överdimensionell så det kunde göras plats för en bredare sweetspot på högre nivå av racketen. En större sweetspot möjliggör fler träffsäkra bollar.

Hårt eller mjukt?

Även om träffytan är något mjukare med det valda materialet glasfiber, så är denna modell av hårdare karaktär. Ramen är förstärkt på olika platser av slittåligt kolfiber, det är diamantformat och tyngden på racketen är lite högre än andra modeller.

Adidas Adipower lite 3.1 test och recension
Foto från när vi recenserade Adidas Adipower Lite 3.1 på vår Youtube-kanal

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower Lite 3.1 för?

Metalbone Lite 3.1 lämpar sig väl för de motionärer som har kommit långt i sitt spel och känner att de behöver ett starkare racket för att kunna komma vidare i sin utveckling. En del tekniker som vill lära in behöver stöd från ett racket med fler egenskaper, för att det ska blir mer korrekt i spelet. De spelare som redan är på högre nivå och har bra egenskaper av olika tekniker i padel, kan få mycket glädje av detta racket i offensivt spel.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Adidas Adipower Lite 3.1 är framtaget för att stärka spelare som gärna spelar offensivt och på ett aggressivt sätt. Kombinationen av Octagonal Structure, den höga balansen och en bred sweetspot högre upp blir detta racket en stark tillgång för att spela mer aggressivt på spelbanan. Racketen hjälper till att få in bra träffar med ordentlig kraft och med stöd av sandpappersytan ges även stöd för att spinna tillbaka bollar till motståndarna.

Adidas Adipower Lite 3.1 test omdöme och recension-2
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Adidas har jobbat många år på att producera kläder och utrustning för olika sporter, så de har redan visat upp sin goda kvalitet inom flera områden. Deras goda kvalitet och breda sortiment kan man även hitta för sporten padel. Varje år uppgraderas deras sortiment och när det gäller deras kollektion av racketmodeller, så jobbar Adidas alltid för att alla spelare ska kunna hitta en passande modell för sitt spelande.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas Adipower lite 3.1 omdöme och recension
Foto från när vi recenserade Adidas Adipower Lite 3.1 på vår Youtube-kanal

Fördelar med Adidas Adipower Lite 3.1

De fördelar som finns hos Adidas Adipower Lite 3.1 gäller främst vid offensivt spel. Man får mycket hjälp för att få iväg kraftfulla bollar, som även har bra kontroll och vid alla de tillfällen som dyker upp för att överraska med en smash eller en lurig spinn på bollen.

Den mjuka kärnan ger en mer bekväm känsla vid bollträffarna, samtidigt som kärnan utgör bra stöd då det skapas felslag eller det krävs mer lösa slag på bollen.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Bra fart utan att behöva slå hårt
  • Sandpappersyta för mer spinn
  • Bekvämt att spela med med den mjuka kärnan
  • Diamantformen gör det svårspelat för nybörjare

Nackdelar

En framträdande nackdel är att det kan behövas mycket teknik och styrka från spelaren för att kunna generera den där extra farten. Generellt sett så tappar du fart när du väljer ett lättare racket – men det har såklart sina fördelar också. Kraft är inte allt i padel och det är viktigare att du har ett racket som är lagom lätt för dig att hantera.

Vårt omdöme för Adidas Adipower Lite 3.1

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Adipower Lite 3.1 och ger racket följande recension och omdöme:

När jag testade Adidas Adipower Lite 3.1 så gjorde jag också det samtidigt som Adidas Adipower 3.1 och man känner verkligen att denna modellen är ett enklare racket att hantera och att modellen också, tack vare glasfiberytan, utvinner mycket fart även när du inte sätter så mycket fart i bollen själv. Så denna modell skulle jag rekommendera till en avancerad spelare som inte har så mycket fart i spelet eller en medelspelare som vill åt de offensiva egenskaperna hos ett diamantformat racket.”.

Adidas Adipower Lite 3.1 test omdöme och recension-2
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Adipower Lite 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Adipower Lite 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten