Adidas Metalbone Youth 3.1 – Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Adidas Metalbone Youth 3.1

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Adidas Metalbone Youth 3.1 sammanfattas i att det är ett mycket välutvecklat racket med extra mycket kontroll men även kraft. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på högre nivå. 

Läs mer för att ta del av våra åsikter, tankar och rekommendationer kring racket. Vi bjuder även på en rabattkod som ger dig 10% rabatt i Sveriges ledande padelbutik, Tengo.se, här nedanför.

Betyg från tidigare kunder på Tengo.se
5/5

Mikael på Elitepadel har testat Adidas racket serien. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racketarna från Adidas serien.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!
ADIDAS METALBONE YOUTH 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Metalbone Youth egenskaper

Adidas Metalbone Youth 3.1 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Metalbone Youth 3.1 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

 
Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Diamantformat
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 330 - 345 g
Adidas Metalbone Youth material

Material

Detta racket för juniorer har gjorts starkare och mer stabilt med Octagonal Structure på toppen av racketen och ovanför dess handtag. Detta kommer ge spelaren lite extra fart och kraft i slagen. Träffytan är lite mjukare med glasfiber och en mjuk kärna med Eva Soft Performance.

Balansen

Balanspunkten har placerats lite högre upp på racketen, vilket kommer ge bättre kraft då man vill attackera mer i sitt padelspel. Även mer kraft för de som gillar att stå framme vid nätet och överraska motståndarna med kraftfulla smashar.

Racketformen

Diamantformat racket med hög balans är fler av de starka faktorer för att stötta det offensiva spelet. Sweetspot på denna modell är högre upp på racketen, vilket är en fördel för att skapa fler kraftfulla bollträffar med bra kontroll. 

Hårt eller mjukt?

Metalbone Youth 3.1 är av den mer hårda karaktären med hänsyn till att det är förstärkt med åttakantiga trådar av kolfiber samt diamantformen, hög balanspunkt och sweetspot. Träffytan är lite mjukare, då det är av materialet glasfiber, men det kan ändå vara god hjälp i offensivt spel och samtidigt kommer det ge spelaren mer stöd då denne tvingas till defensivt spel.

ADIDAS METALBONE YOUTH 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Vilken spelarnivå passar Adidas Metalbone Youth 3.1 för?

Denna modell är framtagen för att förse yngre padelspelare, som har nått en högre nivå, med mer stöd för att fortsätta utvecklas. Spelaren behöver vara på mer avancerad nivå för att få ut så mycket som möjligt av egenskaperna på denna racketmodell.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är allra främst ett racket för offensivt spel, bland annat på grund av diamantformen och den höga balanspunkten. Dessa egenskaper har man som mest nytta av när man vill attackera med kraftfulla bollar och gärna med en och annan smash, som kan slå ut motståndarna eller tvinga dem att snabbt behöva förflytta sig på spelbanan.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Kort information om varumärket

Adidas är ett välkänt varumärke som i många år har levererat mycket god kvalité i kläder och utrustning för flera olika sporter på marknaden. Detta ser man även med deras utrustning för sporten padel. Adidas jobbar alltid med att erbjuda god kvalité och alla deras kollektioner av padelrackets lovar ett sortiment stort nog för att det alltid ska finnas minst en modell för alla spelare.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g

Fördelar med Adidas Metalbone Youth 3.1

Det är ett relativt lätt racket med sin vikt på 330-345 gram, vilket gör att det känns mer skonsamt för ens muskler då det svingas i luften. Vid bollträffarna hjälper Octagonal Structure till att behålla kraft och balans.

I offensivt kan man få mycket hjälp för att skapa både fart och kraft i bollarna, tack vare diamantformad modell och med en hög balanspunkt. Extra hjälp blir det med dess sweetspot som är placerad högre upp, även om den är något liten.

Även om materialet glasfiber är något mjukare än andra material som kan väljas till racket för offensivt spel, så ger detta material spelaren stöd då denne tvingas till ett defensivt spel. 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Racket är utrustat med Octagonal Structure som hjälper till att behålla kraft och balans
  • Diamant form + hög balanspunkt hjälper till i offensiven
  • Ganska liten sweetspot

Nackdelar

Racketens sweetspot kan kännas för liten för en del spelare. Det beror på hur säker man har blivit på att träffa bollen. Träffytan är ibland inte tillräckligt hård, men samtidigt ger den lite mer hjälp i det offensiva spelet.

Vårt omdöme för Adidas Metalbone Youth 3.1

Vårt samlade omdöme och recension är att Adidas Metalbone Youth är ett ganska svårspelat racket som kommer med framförallt mycket kraft och balans. Racket är diamantform vilket innebär att det har en mindre sweetspot jämfört med ett runt racket. Det passar därmed bäst för dig som har spelat mer och känner dig bekväm med att komma rätt till bollen i dina slag.

Det finns också utrymme att utvecklas med racket vilket gör att Adidas Metalbone Youth 3.1 även passar bra för dig på en högre nivå.

Betyg från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
ADIDAS METALBONE YOUTH 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Här kan du köpa Adidas Metalbone Youth 3.1

Adidas Metalbone Youth 3.1

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares