Adidas Adipower CTRL - test omdöme och recension

Adidas Adipower CTRL 3.1 2024: Test, omdöme & Recension

Vår omdöme och recension av Adidas Adipower CTRL 3.1 är att det är ett mycket bra val för många olika spelare som spelar på medelnivå och uppåt. Racket har det mesta för den som är en allround spelare. Du får framförallt ett racket med hög kontroll och förlåtande sweetspot. 

Adidas Adipower CTRL 3.1 är modellserien från Adidas som sålt flest antal padelracket. Vi lyfter fram systerracket, Adidas Metalbone CTRL Lite 3.1 som bästa padelracket 2022 i vår stora jämförelse där vi har testat över 50 stycken padelracket. Den största skillnaden mellan dessa racketar är att det här racket har bättre materialval i form av kolfiber yta och 3D yta för ökad spinn. 

Det innebär också att det här racket kommer med något högre prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adidas Adipower CTRL. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Adipower CTRL 3.1:

Jag testade Adidas Adipower CTRL 3.1 tillsammans med övriga rack i Adipower serien och detta racket är ett riktigt skönt racket inriktat på kontroll. Adidas Adipower CTRL 3.1 racket skulle jag rekommendera till en spelare som prioriterar att kontrollera spelet och då har hög precision som krav. Den aluminiserade kolfibern i slagytan hjälper såklart till att utvinna bra fart i spelet också vilket gör racket till ett bra val både när det kommer till fart och kontroll.

Adidas Adipower CTRL 3.1 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Adipower CTRL 3.1 omdöme och recension
Foto från när vi testade Adidas Adipower CTRL 3.1

Adidas Adipower CTRL 3.1 egenskaper

En av säsongens absoluta höjdpunkter, detta är det racket som äntligen ger den perfekta kombon av kraft och kontroll. Ingen mindre än den spanska superstjärnan Alex Ruiz har hjälpt till med att framställa det, och det är samma som han själv greppar med stolthet när han tävlar på touren. 

Det är ett mycket lättspelat racket som inte kommer att göra dig besviken i någon spelsituation. Du har grym kontroll och felmarginal i försvarsspelet, men du kan snabbt ställa om till attack och kontra med ett dynamiskt overhead spel som kommer att sätta alla dina motståndare på prov. En väl tilltagen sweetspot gör det till ett förlåtande racket även om du träffar längre ut mot ramen. 

Den hårda kärnan tillsammans med träffytan av kolfiber gör det till ett effektivt vapen framme vid nätet, du kommer garanterat att slå ut bollen ur buren fler än en gång även fast detta inte är rackets främsta egenskap.

Designen är klassisk men fräsch, en svart bakgrund med en centralt placerad vit logga och detaljer i orange.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Rund
  • Balans: Låg - Medel - 265 mm
  • Speltyp: Allround / Defensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/- 10)

Material

Racketens ram är extra hållbar, då den har blivit förstärkt av kolfiber. Träffytan är aluminiumförstärkt 15K kolfiber och ännu mer hårt blir racketen med den hårda kärnan Eva High Memory.

Adidas Adipower CTRL - recension yta på racket
Foto från när vi testade Adidas Adipower CTRL 3.1

Balansen

Balanspunkten är på medelnivå och där samverkar den bra med en stor sweetspot i samma nivå. Med balanspunkt och en sweetspot i centrum av racketen blir det lättare att få in kraftfulla bollar som flyger i den riktning man tänkte sig.

Racketformen

Den runda formen på Adidas Adipower CTRL 3.1 möjliggör en större sweetspot i racketens centrum. Detta gynnar särskilt de som främst tänker på kontroll av bollen eller som ännu inte har jobbat in så bra känsla med bollträffar.

Hårt eller mjukt?

Adidas Adipower ctrl 3.1 är ett hårt padelracket med kolfiberförstärkt ram och en träffyta med aluminiserat 15K kolfiber samt med den hårda kärnan Eva High Memory. Denna modell har dessutom två teknologier som gör det ännu hårdare, Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Detta innebär att utvalda partier har blivit ännu styvare med kolfiber.CTRL

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower CTRL 3.1 för?

Adidas Adipower CTRL 3.1 är ett hårt racket med flera egenskaper som kan ge kraftfull hjälp för spelaren. Däremot krävs en spelare som har hunnit jobba in lite mer erfarenhet på spelbanan. Vilket kan vara allt från motionärer som är på väg uppåt i utveckling och upp till avancerade spelare.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Det finns flera egenskaper som gynnar både offensivt och defensivt spel, men främsta fokus för denna racketmodell är kontroll. Därmed mer stark i defensivt spel, bland annat på grund av den runda racketformen och en balans på medelnivå. 

Racketen hjälper till bra vid försvarsspel, men kan även smälla till med rejäl kraft för att smasha ut bollar. Detta tack vare att racketen är så hårt, men det krävs bra erfarenhet från spelaren då denne inte får hjälp av en högre balanspunkt.

Adidas Adipower CTRL 3.1 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Det tyska företaget Adidas har funnits på marknaden över 70 år och under merparten av dessa år har de kunnat bevisa deras goda kvalité på kläder, skor och övrig utrustning för olika sporter. Deras välkända goda kvalité och stora sortiment är några anledningar till att de har funnits kvar så länge på marknaden.

Gällande utrustning för sporten padel har de också lyckats leverera god kvalité och de har flera professionella spelare i sitt team av ambassadörer. Deras sortiment av padelracket är så stort för deras mål är att det ska finnas ett alternativ för alla som spelar padel. 

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL 3.1 test omdöme och recension
Foto från när vi testade Adidas Adipower CTRL 3.1

Fördelar med Adidas Adipower CTRL 3.1

Det är ett hårt racket som kan agera starkt i både offensivt och defensivt spel. Då det är ett runt racket med en balans på medelnivå, så blir det starkare för kontrollerat spel. Däremot har detta racket försetts med så många starka egenskaper att det kan hjälpa till för att få iväg bollar med ordentlig fart, till exempel om man vill smasha ut motståndarna. 

Dessutom ger Spin Blade teknologin racketen en ruggad yta, som förser spelaren med tillräckligt stöd för att spinna till några bollar. Detta kan bli en bra kombination med att det är lättare att få iväg kontrollerade bollar, tack vare den runda formen och medelbalans.

Adipower ctrl 3.1 är mer motståndskraftig tack vare sina förstärkningar av kolfiber vid de mest känsliga partier. Som ovanför handtaget och på ramen.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Hård kärna som ger dig fart för dig som inte är anfallsspecialist
  • Räfflat toppskikt som ger en grym spinn
  • Stor sweetspot
  • Ger inte optimal kraft i smashar

Nackdelar

För att få riktigt bra nytta av racketen i defensivt spel, så behöver man bland annat få in fullträffarna inom sweetspot och för att kunna nyttja styrkor i defensivt spel behöver spelaren lägga på mer av sin egen kraft. Racketens hårdhet kan skapa svårigheter vid långsamma bollar.

Vårt omdöme för Adidas Adipower CTRL 3.1

Vårt omdöme och recension av Adidas Adipower CTRL 3.1 är väldigt bra som passar bra till duktiga spelare på högre nivå. Du får ett racket som passar för den tekniske spelaren som gillar att dominera matcherna. Racket passar även ypperligt bra för den defensiva spelaren som söker kontroll och precision i varje slag från vilket hörn som helst på banan.

Kombinationen av den stora sweetspoten, precisa och kraftfulla slag utan att mista minsta lilla kontroll så gör det att vi ger racketen ett mycket högt betyg.

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Adipower CTRL 3.1 och ger racket följande recension och omdöme:

”Jag testade Adidas Adipower CTRL 3.1 tillsammans med övriga rack i Adipower serien och detta racket är ett riktigt skönt racket inriktat på kontroll. Adidas Adipower CTRL 3.1 racket skulle jag rekommendera till en spelare som prioriterar att kontrollera spelet och då har hög precision som krav. Den aluminiserade kolfibern i slagytan hjälper såklart till att utvinna bra fart i spelet också vilket gör racket till ett bra val både när det kommer till fart och kontroll.”.

Adidas Adipower CTRL 3.1 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Adipower CTRL 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Adipower CTRL 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten