Adidas Metalbone HRD 3.1 - test och recension

Adidas Metalbone HRD 3.1 2024: Test, Omdöme & Recension

Adidas Metalbone HRD 3.1 är varumärkets nya flaggskepp när det kommer till offensiva padelracket framtagna för mycket kraft. Den här modellen är en uppgradering av storsäljande modellen Adidas Metalbone och kommer med en hårdare kärna och är utvecklad tillsammans med Ale Galan för att kunna maximera hans spel och prestationer på World Padel Tour.

Metalbone-serien är hög klass rakt igenom, vilket du också känner så fort du greppar ett racket i handen. Vi på Elitepadel har testat Adidas Metalbone HRD 3.1 och recenserar det sida vid sida tillsammans med de andra racketarna i serien i videon här nedanför.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.8/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket. Du kan även läsa Mikaels åsikt om Adidas Metalbone HRD här nedanför.

Spela video om Adidas Metalbone 3.1 2022 omdöme test och recension

Vår åsikt efter att ha testat racket:

Jag fick möjligheten att testa Adidas Metalbone 3.1 HRD tillsammans med övriga rack i Metalbone serien och det jag upplevde med denna modellen var att skillnaden var ganska liten jämfört med Adidas Metalbone 3.1. Skillnaden, utöver designen, är kärnan i racket som på denna modellen är lite hårdare och då ska vara ytterligare ett snäpp upp i fart jämfört med Metalbone 3.1.

Adidas Metalbone HRD 3.1 - test omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Adidas Metalbone HRD 3.1 test omdöme och recension
Micke på Elitepadel testar Adidas Metalbone HRD 3.1 2022 inför sin recension på vår Youtube-kanal.

Adidas Metalbone HRD 3.1 egenskaper

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Diamant oversize
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 345-260 g (+/- 10)

Material

Racketens ram är extra hållbar tack vare dess material kolfiber och träffytan har gjorts extra styv tack vare att den har fått aluminiumförstärkt kolfiber.

Adidas Metalbone HRD 3.1 ytan på racket
Foto på rackets karbonyta.

Balansen

Balanspunkten har placerats högt, så den kan ge extra kraft för snabba hårda bollar och även utgöra ett bra stöd för att smasha till bollarna. Denna höga balanspunkt blir mer kraftfull i kombination av en bredare sweetspot högre upp på racketen.

Adidas Metalbone HRD 3.1 - weight and balance
Weight & Balance-systemet ger dig frihet och möjligheter.

Racketformen

Oversized diamantform för att förse modellen med bredare sweetspot, vilken har placerats högt upp tillsammans med dess balanspunkt. Dessa egenskaper hjälper till att göra detta racket mer kraftfullt och effektivt vid offensivt spel.

Hårt eller mjukt?

Precis som namnet antyder, så är det ett hårt racket. Bland annat med förstärkningen som har gjorts av kolfiber på ramen och partier som ofta är extra utsatta under padelspel. Detta gör racketen både styvare och mer hållbart. Därtill är det hårt tack vare träffytans material av aluminium och kolfiber, och denna modell har gjorts ännu starkare med stöd av Spin Blade Octagonal. Det senare ger ett räfflat mönster, då det är uppbyggt av oktogoner. 

Till skillnad från andra Metalbone modeller, så har denna även utrustats med den hårda kärnan Eva High Memory.

Adidas Metalbone HRD 3.1 - test omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Adidas Metalbone HRD 3.1
Foto från när vi testade Adidas Metalbone 3.1

Vilken spelarnivå passar Adidas Metalbone HRD för?

För att spelaren ska kunna använda sig av racketens kraftfulla egenskaper, så krävs det att spelaren har arbetat upp god spelteknik, som spelare på avancerad spelnivå.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Detta racket kommer ge mycket kraft i offensivt spel. Om man får in bra träffar i racketens sweetspot, så finns det inte många gränser för vad man inte kan lyckas med i sina slag. För de som ibland vill lura motståndarna med att vrida till bollarna, så kan de glädjas över att de får bra stöd av den uppruggade ytan.

Kort information om varumärket

I många år har Adidas varit välkänt på marknaden och det är nog inte många som har missat något från deras olika kollektioner genom åren. De har både kläder och utrustning för många sporter och nu även för padelsporten. Kollektionen av padelracket har även för nästa år minst en modell som kan vara passande för en spelare. Det finns modeller för alla speltyper och spelarnivåer. Läs mer om alla Adidas padelracket här.

De modeller som ingår i Metalbone serien har olika faktorer gemensamt. Octagonal Structure är en förstärkning som har placerats vid hals och topp på racketen, så dessa partier får extra skydd. Det gör även att modellerna blir styvare i sin karaktär och blir mer stabila i spelet. Structural Reinforcement är en annan typ av förstärkning för racketen och denna har placerats på de partier som är extra ömtåliga under padelspelet. Smart Holes Curve är en borrteknik som använts på alla Metalbone, så spelarna får mer effekt i sina slag. 

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas Metalbone HRD 3.1 - test och recension
Foto från när vi testade Adidas Metalbone HRD 3.1

Fördelar med Adidas Metalbone HRD 3.1

För padelspelare som har jobbat upp stark spelteknik och gillar ett aggressivt spel, får de känna av många fördelar med Metalbone 3.1. Detta racket förser spelaren med mycket kraft, tack vare sweetspot som är högt placerad tillsammans med balanspunkten. Dock är det viktigt att bollträffen inte sker utanför sweetspot. Därför är det också en klar fördel att modellen har gjorts lite bredare i detta område, så även sweetspot kunde göras lite större. 

Träffytan är extra hård av en materialkombination av aluminium och kolfiber samt att den har blivit än mer förstärkt av ett räfflat mönster av åttkantiga kolfibertrådar.

Det är möjligt att göra några mindre förändringar i sitt spelsätt med hjälp av vikt- och balanssystemet, som är placerad vid halsen på racketen. Då vikten på racketen är lägre så känns det lättare när man svingar det i luften och det känns även lättare att hålla i handen.

Nackdelar

Detta racket har starka fördelar vid offensiva spel, men inte så många fördelar vid defensivt spel. När man kommer längre bak på spelplanen så behöver spelaren använda mer av sin egen kraft för att säkerställa att bollen når så långt fram som det är menat.

En stark modell från Adidas, men krävs också att spelaren har tillräckligt med kunskaper i teknikspelet för att kunna använda sig av det.

Vårt omdöme för Adidas Metalbone HRD 3.1

Jag har testat Adidas Metalbone HRD 3.1 tillsammans med övriga rack i Metalbone serien och det jag upplevde med denna modellen var att skillnaden var ganska liten jämfört med Adidas Metalbone 3.1. Skillnaden, utöver designen, är kärnan i racket som på denna modellen är lite hårdare och då ska vara ytterligare ett snäpp upp i fart jämfört med Adidas Metalbone 3.1. – Mikael Rohana, testare på Elitepadel

Rackets omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
Adidas Metalbone HRD 3.1 - test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Metalbone HRD 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Metalbone HRD 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Vi har genomfört testet och recensionen

Elitepadel.se är en informationsportal inriktad på att hjälpa padelspelare att ta välinformerade beslut och hitta bästa produkterna. Portalen ägs och drivs av bolaget Elitepadel AB (organisationsnummer: 559351-5181) och i vår verksamhet testar, recenserar och vägleder vi dig till ett välinformerat och bra beslut innan du ska köpa ditt nya padelracket. Vi har genomfört många tester på olika racketar och har en sammanställningssida över bästa padelracket i olika kategorier.

Mikael Rohana testar Adidas Metalbone HRD

Mikael Rohana

Elitepadels testare av padelracket och med-grundare av Elitepadel AB. Mikael spelar padel 3-4 gånger i veckan och ligger på nivå 7 i MATCHis nivåer för padelspelare

Mikael var den viktigaste delen för att kunna genomföra testet. Han bidrar med sina egna personliga åsikter och har testat att spela med racket. 

Se mer av Mikael på vår Youtube-kanal.

Anton Gustafsson - Elitepadel

Anton Gustafsson

Skribent av artikeln och med-grundare av Elitepadel AB. Anton spelar padel 3-4 gånger i veckan och ligger på nivå 7 i MATCHis nivåer för padelspelare. 

Anton har sammanställt information och specifikation om racket i recensionen och kombinerat det med Mikaels personliga och unika åsikter om racket.

Läs mer om Anton här.