Babolat Veron Air test omdöme och recension

Babolat Veron Air 2024: Test, omdöme & Recension

Vårt omdöme av Babolat Veron Air är att det passar mycket bra för spelaren som vill ha ett snabbt racket med låg vikt. Det kan passa extra bra framme vid nät eller längst bak i hörnen och längs väggen. Tack vare den ruggade ytan på racket så ges du också möjligheten att få mycket spinn på bollen. 

Se vår video när vi testar Babolat Veron Air och använd vår rabattkod för att få 10% rabatt hos Sveriges ledande padelbutik, Tengo.se, här nedanför.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Fördelar

Nackdelar

Babolat veron air omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Innehållet på denna sidan

Babolat Veron Air egenskaper

Det första intrycket är utan tvekan den slimmade designen och den unika formen på rackets huvud. Matt finish, och ett snyggt färgval. Babolat Veron Air är ett oerhört lätt racket som är gjort för snabba, offensiva spelare som helst attackerar i luften.

Mer lättspelat jämfört med Viper-serien

Veron- serien släpptes kort efter Babolats Viper-serie, men det som skiljer dem åt är att Veron- modellerna är mer lätthanterliga och vill erbjuda fart och kraft till den breda publiken. Veron Air är det lättaste i sin serie och inriktar sig framförallt till den offensive spelaren som vill ha ett följsamt racket som sällskap i blixtsnabba förflyttningar över banan. 

Man har gjort detta racket med en speciell spelartyp i Detta racket kommer till sin rätt om man gillar att gå på nät och avgöra matcherna med volleyspel och explosiva smashar.

Carbon flex technology

Det har en träffyta som är gjord med Carbon Flex Technology, man har vävt samman både styvt kolfiber och mjukt glasfiber för att få en perfekt kombo av de bägge materialen. Resultatet är ett racket som ger både kraft och kontroll. 

Balansen är medel och den har en hyfsat stor sweetspot som sitter lite högre än träffytans mittpunkt. Greppet är långt, så om du gillar att använda dig av en dubbelfattad backhand kommer du att tycka om den detaljen. Det är ett relativt lätthanterat offensivt racket som även fungerar överraskande bra i defensiven, och om du är en spelare på medelnivå eller högre är det absolut värt att titta lite närmare på.

HPS-technology

Precis som tidigare Babolat modeller har även Babolat Veron Air HPS-Technology. Hålen som har borrats i racket är därmed utformade efter rackets form och sweetspot, både vad gäller placering och storlek. Allt för att förbättra greppet och ge mer effekt i dina slag.

 

Babolat veron air

Material

Babolat Veron Air har en ram tillverkad av kolfiber med den nya teknologin Vibrasorb System integrerat precis ovanför greppet. VS är något du absolut bör satsa på om du spelar mycket eftersom det reducerar på ett imponerande sätt vibrationerna i varje slag vilket ökar komforten, men framförallt minskar detta risken för vanliga skador som till exempel tennisarmbåge. 

Kärnan i racket är gjord utav Black EVA, en resurs som ofta används i sulorna i löparskor eftersom det är ett extremt stötdämpande material. En annan populär egenskap hos EVA är att det finns i olika densiteter och kan därför användas till många olika typer av racketar och spelstilar.

Själva träffytan är sedan tillverkad med den alldeles nya Carbon Flex Technology, där man noggrant väver samman kolfiber med glasfiber för att få en träffyta som både är explosiv och ger bra fart på bollarna. Dessutom har man inkluderat 3D Spin, ett räfflat yttersta skikt som ger maximal effekt i slaget och ett riktigt bra grepp. En medelhård träffyta som denna ger mer komfort i varje slag, och du får även lättare tillgång till fart utan att behöva ta i lika mycket.

Balansen

Babolat Veron Air har en neutral balans som enligt Babolat ligger på 265 mm. Eftersom att tyngdpunkten ligger mitt i racket är det lätt att hantera i alla typer av slag, men det ger inte lika mycket power i smashen och i overhead spel som ett topptungt racket. Det ger dig möjlighet till snabba reaktioner vid nätdueller och en godkänd kontroll även vid en snedträff.

Racketformen

Veron Air beskrivs av fabrikanten som en hybrid eller ett droppformat racket. Benämningen hybrid hänvisar till att droppformade rackets egentligen är en kombination av de två andra racketformerna som finns inom padeln dvs runda och diamantformade. 

För en spelare som fortfarande håller på att bygga upp sin teknik är droppformade racketar lättare att manövrera än de diamantformade, men inte fullt så lättspelade som de runda. Hybriderna är gjorda just för att vara en blandning av de andra formernas starka punkter, att leverera både fart och kontroll till en bred typ av spelstilar.

Den här formen passar i de flesta fall såväl till avancerade motionärer som till tävlingsspelare.

Hårt eller mjukt?

Det här klassas som ett medelhårt racket. Både kärnan av Black EVA-skum och träffytan som är en blandning av kolfiber och glasfiber ger en bra elasticitet och en kombination av styvt och mjukt som vi tycker verkar vara en bra satsning av Babolat eftersom det ger många fler spelare som ännu inte har uppnått en fulländad teknik möjligheten att spela med kolfiber.

Babolat veron air omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Kort information om varumärket Babolat

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), och deras mest välkända reklampelare inom sporten är den nyblivne spanske världsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón.

Det franska märket har tillverkat padelrackets ända sedan sporten blev riktigt populär i de spansktalande länderna runt om i världen för ungefär 20 år sedan, och sedan dess har det alltid legat i framkant för att hjälpa sporten att utvecklas genom olika innovativa material och designer. De har idag ett nära samarbete med klubbar, skolor, tränare och spelare för att kunna analysera sportens behov från dag till dag och därigenom fastställa vilken riktning utvecklingen behöver ta. Kännetecken som trygghet, kvalitet och status är ständigt närvarande inom hela Babolats urval av produkter.

Babolat är världens äldsta varumärke för racketsport. Pierre Babolat grundade detta familjeföretag redan 1875 i Lyon, Frankrike, och de har redan sedan tennisens födelse ägnat sig åt att tillverka strängar av senor både till badminton och tennis. I nästan 150 år har märket varit världsstjärnornas favorit för att stränga sina racket, men deras produktsortiment har genom utvecklats kraftigt för att idag göra dem världsledande för all typ av utrustning inom racketsporterna som till exempel skor, bollar, kläder och komplement.

Babolat-logotyp

Babolat drivs i Sverige av:

Racketdoktorn AB
Ryssvägen 2
131 36 Nacka
E-post: kundservice@racketdoktorn.se
Organisationsnummer: 556948-6144

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Klicka här för att läsa om alla Babolats racketar.

Babolat Veron Air test omdöme och recension

SPELARNIVÅ OCH SPELARTYP

Vilken spelarnivå passar för Babolat Veron Air?

Det här är ett racket som levererar det som förväntas av det, dvs snabbhet. Det är dessutom lätthanterligt tack vare sin låga vikt och har fina egenskaper i alla delar av spelet. Däremot kräver det fortfarande en god teknik, och därför rekommenderar vi det bara till duktiga motionärer och spelare på en avancerad nivå.

Passar racketen för offensivt eller defensivt spel?

Babolat Veron Air är ett i första hand offensivt racket som fungerar riktigt bra även i defensiven. Det garanterar snabba förflyttningar för att klara upp pressande situationer. Kontrollen är bra och det är hyfsat lätt att generera fart i försvarsspelet. 

En härlig touch för dig som gillar att göra bandejas, den räfflade träffytan levererar ett grymt grepp med ett bra spinn på bollen. Felmarginalen är större med Veron jämfört med Viper eftersom samtliga rackets har en något större sweetspot. 

Man bör dock ha en väl utvecklad teknik för att få ut det mesta möjliga av både Veron och Viper serierna.

Fördelar med Babolat Veron Air

Har du velat spela med ett kolfiberracket men upplevt dem för hårda? Har du svårt att utnyttja kraften i ett kolfiberracket på ett kontrollerat sätt? Det som här erbjuds är just kontrollerad och dynamisk kraft. 

Det är enkelt att manövrera och genom sin extremt låga vikt kommer de snabbfotade och tekniska spelarna hitta i Babolat Veron Air ett mycket bra alternativ att ha riktigt roligt med i buren. Ett racket som glänser mest i volleyspelet, det passar perfekt för kvicka volleydueller och ger en fin precision vid hastiga nätattacker. 

Tack vare det större sweetspoten är felmarginalen helt ok, och det extra långa greppet förtjänar också ett plus i kanten för alla som använder en dubbelfattad backhand.

Nackdelar

Den lätta vikten gör att det tappar lite kraft i slagen, framförallt i smashen. Det kan tyckas lite tråkigt att det har exakt samma design och färgsättning som det tidigare släppta Viper Air.

Babolat veron air omdöme och recension

Vårt omdöme för Babolat Veron Air

Vårt omdöme och recension av Babolat Veron Air efter att ha testat racket är att vi gillar racket för både spelaren som precis har tagit steget upp från att vara nybörjare till att det finns en hel del potential att växa med. Det är speciellt bra för dig som gillar att spela över hela banan och uppskattar att snabbt och enkelt kunna röra sig eftersom racket är av lättare vikt.

Tack vare rackets lätta vikt och ökade sweetspot så är det relativt lättspelat (kanske inte för nybörjare) och ger dig en extra edge framme på nät.

När jag provspelade Babolat Veron Air så tyckte jag att det var ett väldigt skönt rack som kändes lätt och kvickt över hela banan. Fartutväxlingen i racket var bra och detta rack skulle jag rekommendera en medel till avancerad spelare som vill ha ett mångsidigt rack som har starka egenskaper både i det defensiva och offensiva spelet. Jag upplevde också att racket har en väldigt god kontroll och precision.

Babolat veron air omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Veron Air rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Babolat Veron Air rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten