Babolat Veron Counter test omdöme och recension

Babolat Veron Counter 2024: Test, omdöme & Recension

När vi sammanställer vårt Babolat Veron Counter omdöme och recension så tycker vi att racket är bra för kontringsspel vilket gör att du kan besvara motståndarens slag med fart både framme vid nät och bakom baslinjen. Du får dessutom ett extra långt grepp som hjälper dig som vill kunna spela en tvåhandsbackhand. 

Vi har testat Babolat Veron Counter och de kan se när vi recenserar racket i videon här nedanför. Missa inte att följa oss på Youtube och ta del av vår exklusiva rabattkod (här nedanför) som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp på Tengo.se, Sveriges ledande padelbutik.

4,5 av 5 | Omdöme från Tengos tidigare kunder
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Babolat veron counter omdöme, test och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Innehållsförteckning

Babolat Veron Counter egenskaper

När man först ser Babolat Veron Counter kan man inte undgå att lägga märke till den speciella formen, som man skulle kunna beskriva som kantigt runt. Det har en matt finish som vi gillar och en snygg färgsättning, men det känns lite fantasilöst att designen är exakt likadan som det tidigare släppta Viper Counter.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Rund
  • Balans: Topptung - 270 mm
  • Speltyp: Kontringsspel
  • Spelnivå: Medel-Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/- 10)

Returnera bollarna som en mästare

Babolat Veron Counter är enligt fabrikanten Babolat framtaget för att göra dig som spelare till en levande vägg, kapabel att returnera alla motståndarens slag samtidigt som det utnyttjar dennes kraft för att lättare vinna poängen. Ett mycket stabilt racket som fungerar bra i alla spelets fasetter, oavsett om du föredrar att slå tillbaka från den bakre delen av banan eller att vara framme vid nätet kommer du att njuta av spelupplevelsen det ger.

Babolat har den senaste tiden ägnat sig åt att ta fram rackets med en speciell spelartyp i tankarna, vilket vi tycker är ett bra drag som ligger helt i tiden. Detta är tänkt att passa perfekt för kontringsspelaren som är ute efter bra fart i slaget, men utan att behöva kompromissa kontrollen. Man behöver inte heller ta i så mycket själv för att få den önskade kraften.

Extra långt grepp

Spelare som gillar att ta till en dubbelfattad backhand kommer att tycka om det extra långa greppet.

Bra för dig som gillar overhead spelet

Den höga balansen gör det till ett racket för dig som gillar mycket overhead spel, men om smashen är ditt favoritvapen kanske du kommer att tycka att det saknas lite extra tryck i just det här slaget. Det har en rätt väl tilltagen sweetspot som sitter centralt i träffytan.

Material

Veron Counters kärna på 38 mm är gjord av Babolats Black EVA teknik och en träffyta av den helt nya teknologin Carbon Flex, precis som de övriga modellerna i Veron serien.

Det man har åstadkommit genom Carbon Flex är en härlig kombo av hårt och mjukt. Själva träffytan i ett padelracket brukar tillverkas antingen av kolfiber eller glasfiber där kolfiber är ett styvt material som ger bra kraft i slagen medan glasfiber är mjukare och ger därför komfort och kontroll. 

Vad man lyckats med här är att noggrant väva samman de bägge materialen för att få det bästa av två världar – dynamisk och kontrollerad fart. Dessutom är träffytan täckt av ett räfflat 3D lager, som Babolat kallar 3D Spin, vilket ger dig ett riktigt bra grepp och grymt spinn på bollen.

Babolat Veron Counter test omdöme och recension
Foto från när vi testade och recenserade Babolat Veron Counter

Vibrasorb system

Vibrasorb System, ett nytt och avancerat vibrationsdämpande system, är integrerat i rackets hals precis ovanför handtaget. Detta ger en betydligt bättre komfort i slagen genom att vibrationerna reduceras på ett imponerande sätt, men framförallt hjälper det till att förebygga skaderisken på handleder och armbågar.

En annan teknisk finess Veron Counter har är HPS-Technology.  HPS står för Hole Pattern-System, och betyder att man anpassar de borrade hålens storlek och placering efter rackets form och sweetspot. Resultatet är ett mycket bättre grepp och mer effekt i slagen, en ultimat bollkänsla i varje träff.

Balansen

Balansen är hög, Babolats officiella siffra säger att racket är topptungt 270 mm, vilket gör det till ett racket för dig som gillar mycket spel i luften, Babolat Veron Counter passar utmärkt för overhead slag och volleydueller. Om du föredrar att avgöra poänger med kraftiga smashar blir nog detta inte ditt drömracket, det kommer att saknas lite extra tryck i just dessa slag eftersom träffytan är mer flexibel och därför absorberar en liten del av kraften.

Det gör dock att du både stabilare och kraftfullare kan kontra på motståndarens slag.

Racketformen

Detta är ett runt racket med en hög balans vilket är lite ovanligt eftersom de flesta runda racket har en låg tyngdpunkt och blir därför oerhört lätthanterliga vilket gör att det är formen som rekommenderas till nybörjare som vill utveckla sitt spel. 

Den höga balansen hos Babolat Veron Counter ställer lite större krav på tekniken och lämpar sig extra bra för mycket spel i luften. Runda racket har en större sweetspot (förlåtande del av träffytan) vilket ökar felmarginalen när man inte får in en ren träff.

Hårt eller mjukt?

Veron Counter är ett medelhårt racket. Babolat har här satsat på att ge tillfälle till så många spelare som möjligt att spela med kolfiber. 

Tidigare har detta varit en svår utmaning för dem som ännu inte finslipat sin teknik. Men här är kärnan av Black EVA-skum och träffytan en blandning av kolfiber och glasfiber vilket ger en bra elasticitet och en kombination av styvt och mjukt vilket vi anser vara ett bra drag. 

Dagens moderna padel kräver fart och därmed racket som genererar fart, och det är viktigt att varje spelare kan hitta ett racket som är anpassat till sin nivå och spelstil.

Babolat veron counter omdöme, test och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Kort information om varumärket Babolat

Babolat började tillverka padelracket för ungefär 20 år sedan, samtidigt som sporten började bli populär på riktigt runt om i världen, framförallt i de spansktalande länderna som tillsammans med Brasilien länge dominerat sporten. De har idag ett mycket nära samarbete med spelare och föreningsverksamheter för att på så vis ständigt kunna hjälpa sporten att utvecklas och förbättras.

Babolat är officiell sponsor av World Padel Tour (WPT), och den nyblivne spanske världsmästaren Juan “El Lobo” Lebrón är en trogen användare av varumärket sedan 2016.

Babolat är världens äldsta varumärke som fokuserat på racketsporter, det grundades redan år 1875 i den franska staden Lyon av Pierre Babolat. Deras ursprungliga affärsidé för snart 150 år sedan var att tillverka strängar av naturliga senor till den nyligen uppfunna sporten tennis, och sedan även till badminton. 

De blev snabbt världsledande på marknaden och de flesta toppspelarna inom racketsporterna använder deras strängar än idag, men numera har Babolat även ett kraftigt utvecklat produktsortiment som gör dem till självklara favoriter för all typ av sportutrustning som till exempel skor, bollar, kläder och kepsar. 

Läs mer om alla Babolats padelracket och padelskor.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

 

Babolat-logotyp

Babolat drivs i Sverige av:

Racketdoktorn AB
Ryssvägen 2
131 36 Nacka
E-post: kundservice@racketdoktorn.se
Organisationsnummer: 556948-6144

Babolat Veron Counter Air Technical
Foto från när vi testade Babolat Veron Counter, Babolat Veron Viper och Babolat Veron Technical

Vilken spelarnivå passar för Babolat Veron Counter?

Detta är ett racket som passar bra till den duktige motionären och spelare på en mer avancerad nivå. Just runda racket brukar rekommenderas till nybörjare eftersom de brukar vara lätthanterliga och förlåtande med en större sweetspot, men på grund av den höga balansen bör du ha en hyfsad teknik i grunden för att få det önskade resultatet av Veron Counter. 

Systermodellerna i Veron-serien Babolat Veron Air och Babolat Veron Technical kan vara ett bättre alternativ för dig som vill spela en mer offensiv padel.

Passar racketen för offensivt eller defensivt spel?

Veron Counter är framtaget för kontringsspelaren som är ute efter bra fart men utan att för den sakens skull gå miste om kontroll. 

Att kunna utnyttja farten på motståndarens bollar för giftiga returer är tanken bakom detta racket – en större sweetspot underlättar mycket i pressade situationer när man lätt kan få en snedträff.

Det levererar ett fint resultat vid nät, det genererar bra tyngd i volleyspelet. Bandejas och smashar är inte slag som får racket att glänsa, men det får ändå godkänt.

Fördelar med Babolat Veron Counter

Veron-serien är inte lika hård och svårspelad som Viper-serien kan upplevas. Veron ger den bredare publiken möjligheten att spela med mer kraft, kontroll och komfort i slagen utan att för den sakens skull ha uppnått en fulländad teknik. Det är med andra ord en lite billigare och mer lättspelad variant jämfört med storebror Viper Counter. 

Det långa greppet är uppskattad av alla som emellanåt tar till en dubbelfattad backhand.

Ett mycket stabilt racket som levererar en god kombination av kraft och kontroll tack vare träffytan av Control Flex, utan att man själv behöver ta i speciellt mycket.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Bra för kontringsspel
  • Använd motståndarens kraft
  • Topptung balans ger kraftiga slag
  • Aningen svårt i defensiven

Nackdelar

Det saknas det lilla extra trycket i smashen, man offrar lite kraft för en bättre kontroll och komfort.

Samma design som Viper Counter. Varför har man släppt två på varandra efterföljande serier som ser exakt likadana ut?

Babolat Veron Counter test och recension
Foto från när vi testade och recenserade Babolat Veron Counter

Vårt omdöme för Babolat Veron Counter

Vårt omdöme för Babolat Veron Counter är mycket bra, speciellt för dig som gillar att spela mycket kontringsspel. Det saknar lite kraft i smashen men kompenserar upp det med extra sweetspot och ett enklare kontringsspel.

Rackets omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5

Detta rack är det mer defensiva racket i serien men har, tack vare sin topptunga balans, också egenskaper som gör att du lätt kan avgöra poängen när läget väl dyker upp. Babolat Veron Counter tyckte jag var ett väldigt tryggt rack att spela med då känslan av att komma rätt till bollen var konstant och att även träffar ut mot ramen hade en god känsla. Så ett rack som jag hade rekommenderat för den något mer defensivt inriktade spelaren men som också vill kunna avgöra poängen.

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Babolat veron counter omdöme, test och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Veron Counter rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Babolat Veron Counter rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten