Babolat Vertuo Counter - test, omdöme och recension

Vårt omdöme och recension av Babolat Vertuo Counter sammanfattas i att det är ett mycket enkelt spelat racket. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på en nybörjar nivå och vill öva på grunderna.

...dem är lättspelade (Vertuo Air och Counter). Framför allt i det defensiva spelet så känns det väldigt väldigt skönt.

- Micke på Elitepadel

Recensionens innehåll

Köp padelracket idag!

✓ Snabba leveranser
✓ Fri frakt över 499 kr
✓ 60 dagar öppet köp
Tips!
Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Lättviktigt racket
  • Stor sweetspot
  • Svårt att ta sig till nästa nivå med detta tacket
Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Runt
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Kontroll
  • Spelnivå: Nybörjare - Medel
  • Vikt: 350 g (+/-10)

Babolat Vertuo Counter egenskaper

Vertuo Counters kännetecken är lättillgänglig fart, ett utmärkt val för motionärer och nya spelare som vill fokusera på att förbättra sin teknik och låta racket göra jobbet när det gäller att sätta fart på bollarna. 

Med tanke på att det är ett runt racket med en mjuk träffyta och en stor sweetspot kommer du naturligtvis att få all kontroll du behöver, och eftersom racket har en medelbalans kommer du att märka att det ger överraskande bra resultat i offensiven också. 

Ett racket som kommer att uppskattas av en stor målgrupp, inte minst av spelare som letar efter ett lätt racket som är skonsamt och behagligt.

Designen är sportig och fräsch, detta är inte på något sätt ett diskret racket som smälter in i mängden. En svart bakgrund med en läcker färgsättning i grönt och gult.

Material

Ramen är gjord av kolfiber för att garantera ett racket som är enormt stabilt och hållbart, samtidigt som det är lätt, vilket gör att det ligger väldigt skönt i greppet.

Kärnan är av Black EVA-skum, vilket har en hög densitet och ser till att du får bra fart på bollarna i alla lägen.

Träffytan är av Soft Fiber, ett slags mjukt glasfiber. Den främsta egenskapen det ger är att sweetspoten ska bli maximal och att du därmed får ett mer förlåtande racket. Alla nya spelare bör satsa på en modell som denna, som låter dig behålla kontrollen över bollen även vid de tillfällen som du träffar längre ut mot ramen. 

Babolats eget vibrationsdämpande system har integrerats ovanför handtaget i detta racket. Teknologin kallas för Vibrasorb System, och det hjälper till att minska risken för skador som exempelvis tennisarmbåge. Ett mjukt racket tar i sig upp vibrationerna på ett bra sätt, men med detta i tillägg är blir det ett racket som ett utmärkt val för spelare som brottas med belastningsskador.

Ytterligare en av Babolats nya teknologier som Vertuo Counter kan skryta med är HPS, Hole Pattern System. Syftet med detta är att de borrade hålen anpassas i ett strategiskt mönster efter rackets form och sweetspot för att ge dig mer fart och kontroll i slagen. Det ger dig också bättre grepp om bollen så att du får maximalt spinn.

Balansen

Racket har en medelbalans som Babolat har mätt upp till 265 mm. Det är alltså ett runt racket med en lite högre balans är vanligt, för att bli mer effektivt och lättare att använda i offensiven. Runda racketar har oftast en låg balans, vilket gör dem till den mest lättspelade formen i och med att tyngdpunkten hamnar så nära kroppen, men de blir samtidigt svårare att svinga. En medelbalans gör detta till lite mer av ett allround racket tack vare att det funkar bättre i overhead spelet.

Racketformen

Vertuo Counter är ett runt racket, den bästa formen för nya spelare eftersom det ger största möjliga sweetspot och bäddar för ett förlåtande racket som ger dig marginal även vid snedträffar. Det betyder däremot inte att det inte passar för alla nivåer av spelare, även spelare i världseliten som bygger sitt spel på total kontroll spelar med runda racket. 

Hårt eller mjukt?

Precis som hela Vertuo-serien är detta ett mjukt racket, för att låta motionärer och nya spelare ta fram sina allra bästa egenskaper på banan. Ett mjukare racket som detta sätter bra fart på bollarna även när man inte slår överdrivet hårt, vilket är en stor fördel eftersom man i början mest brukar fokusera på tekniken.

Babolat Vertuo Counter material

Vilken spelarnivå passar Babolat Vertuo Counter för?

Detta är ett lättspelat och stabilt racket med en rejäl sweetspot, vilket gör det till ett utmärkt val för alla nya spelare och motionärer som prioriterar kontroll i alla lägen. Vertuo Counter låter dig utveckla din teknik samtidigt som det låter dig känna att du kan prestera maximalt och besegra ditt motstånd.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Vertuo Counter är framtaget för att fylla behoven som alla spelare har i början när man tar sina första steg på padelbanan. Du har en fantastisk sweetspot som tillåter det mesta, tillsammans med en kärna och en träffyta som lägger grunden för bra fart i slagen. Ett mjukt racket som detta ger bästa möjliga kontroll, men det ger på samma gång riktigt fin fart och medelbalansen ser till att det levererar även i offensiven.

2 bra alternativ att välja mellan

Här har vi listat två alternativ som kan vara bra att jämföra med. Vi har plockat ut ett ”premium-racket” och ett ”budget-racket” beroende på hur mycket du vill spendera på ditt  nya padelracket.

Bullpadel team alternativ

Bullpadel Team

3.5/5

För dig med lägre budget!

Fart 60%
Kontroll 75%
Nybörjare
Stiga Ace

Stiga Ace

4.5/5

För dig med bättre budget!

Fart 80%
Kontroll 70%
Nybörjare - Medel

Kort information om varumärket

Babolat är antagligen världens äldsta varumärke som fokuserar på racketsport, och deras huvudkontor ligger i Lyon, Frankrike. Detta familjeföretag grundades av Pierre Babolat redan år 1875 i samband med tennisens födelse, och hans ursprungliga affärsidé var att tillverka strängar av senor både till badminton- och tennisracketar.

I nästan 150 år har märket varit världsstjärnornas favorit för att stränga sina racketar, men deras produktsortiment har genomgått en kraftig utveckling. Idag är de världsledande för all typ av utrustning inom racketsporterna som till exempel skor, bollar, kläder, väskor och komplement. 

Ända sedan padel blev riktigt populär i de spansktalande länderna runt om i världen har det franska märket tillverkat padelracketar. Det har nu gått ungefär 20 år sedan dess, och Babolat har konstant legat i framkant för att hjälpa sporten att växa genom olika innovativa material och designer. 

Vad som skiljer dem från många andra fabrikanter är ett nära samarbete med klubbar, skolor, tränare och spelare för att kunna analysera sportens behov och därigenom avgöra i vilken riktning utvecklingen behöver gå. Kännetecken som trygghet, kvalitet och status är ständigt närvarande inom hela Babolats urval av produkter.

Babolat är officiell sponsor av världens största och mest prestigefyllda padelturnering World Padel Tour (WPT), och ett av deras mest välkända affischnamn inom sporten är den spanske världsmästaren Juan Lebrón.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Läs mer om alla Babolats padelracket här.

Babolat Vertuo Counter sida

Fördelar med Babolat Vertuo Counter

Ett mycket bra alternativ för att inleda din karriär på padelbanan. Lättviktigt och vibrationsdämpande som det är, ger det en grym komfort i sällskap med bra fart. Skadebenägna spelare kommer att uppskatta det lite extra, eftersom det är så följsamt och lätt att hantera såväl i förflyttningar som framme vid nät. 

Den stora sweetspoten och träffytan av mjukt glasfiber låter dig begå misstag utan att för den sakens skulle behöva förlora poängen, så att du kan finslipa tekniken i din egen takt. Tack vare den neutrala balansen ger det även bra resultat när du går till anfall. Med ett komplett racket som detta kommer det inte att dröja länge innan du är reda att ta ditt spel till nästa nivå.

Nackdelar

Det är antagligen inte ett racket du kommer att spela med särskilt länge, i varje fall inte om du satsar på att bli bättre. När du har övat in grundtekniken och börjar slå lite hårdare kommer du förmodligen att vilja byta till ett mindre mjukt racket för att få bättre precision och mer explosivitet i spelet.

Babolat Vertuo Counter omdömen och recensioner

4/5

Här nedanför har vi brukar vi samla omdömen för Babolat Vertuo Counter online men har inte hittat några. Därför väljer vi själva att betygsätta utifrån egna åsikter.

  • 4.0 av 5 från oss från Elitepadel.se

Sammanfattning

Vårt samlade omdöme och recension av Babolat Vertuo Counter är att det är ett mycket bra nybörjar racket med mycket hög kvalitet. Detta racket är verkligen perfekt för spelaren som precis ska börja spela padel eller som inte är så duktig än. Det är ett lättviktigt racket som väger endast 350 g. Racket är även utrustat med ett vibrationsdämpande egenskaper som ger det en grym komfort och bra fart i slagen.

Babolat Vertuo Counter rekommenderas även till skadebenägna spelare eftersom det är ett följsamt och lätt att hantera i snabba förflyttningar. Den stora sweetspoten kommer även hjälpa till vid felslag.

Nackdelarna med detta racket visar sig först när du börjar bli lite bättre och fått bättre spelförståelse och finslipat slagen. Babolat Vertuo Counter är antaglien inte ett racket som du kommer ha särskilt länge för den saknar egenskaperna som du kommer vilja ha när du tar nästa steg. En egenskap som du kommer vilja ha är ett mindre mjukt racket för att kunna få mer precision och explosivitet i spelet.

Sammanfattningsvis så skulle jag absolut kunna rekommendera detta racket då det är perfekt för nybörjare och utövare som inte är så duktiga än till ett hyfsat bra pris.

Babolat Vertuo Counter

9

Omdöme

9.0/10