Babolat Vertuo Counter-test omdöme och recension

Babolat Vertuo Counter 2023 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Babolat Vertuo Counter sammanfattas i att det är ett mycket enkelt spelat racket. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på en nybörjarnivå och vill öva på grunderna. 

Vill du ta nästa steg i offensiven så är Babolat Vertuo Counter inte rätt racket för dig. Men med tanke på att Vertuo-serien från Babolat är prisvärd så kan det här racket vara ett mycket bra första steg för att sedan välja ett mer komplicerat racket när du är redo för det.

Missa inte vår video-recension här nedanför när vi testar Babolat Vertuo Counter, Air och Technical. Vi erbjuder också en exklusiv rabattkod som ger dig 10% rabatt på racket hos Sveriges ledande padelbutik här nedanför.

Vårt omdöme:
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Runt
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Kontroll
  • Spelnivå: Nybörjare - Medel
  • Vikt: 350 g (+/-10)

Babolat Vertuo Counter egenskaper

Vertuo Counters kännetecken är lättillgänglig fart, ett utmärkt val för motionärer och nya spelare som vill fokusera på att förbättra sin teknik och låta racket göra jobbet när det gäller att sätta fart på bollarna. 

Med tanke på att det är ett runt racket med en mjuk träffyta och en stor sweetspot kommer du naturligtvis att få all kontroll du behöver, och eftersom racket har en medelbalans kommer du att märka att det ger överraskande bra resultat i offensiven också. 

Ett racket som kommer att uppskattas av en stor målgrupp, inte minst av spelare som letar efter ett lätt racket som är skonsamt och behagligt.

Designen är sportig och fräsch, detta är inte på något sätt ett diskret racket som smälter in i mängden. En svart bakgrund med en läcker färgsättning i grönt och gult.

Material

Ramen är gjord av kolfiber för att garantera ett racket som är enormt stabilt och hållbart, samtidigt som det är lätt, vilket gör att det ligger väldigt skönt i greppet.

Kärnan är av Black EVA-skum, vilket har en hög densitet och ser till att du får bra fart på bollarna i alla lägen.

Träffytan är av Soft Fiber, ett slags mjukt glasfiber. Den främsta egenskapen det ger är att sweetspoten ska bli maximal och att du därmed får ett mer förlåtande racket. Alla nya spelare bör satsa på en modell som denna, som låter dig behålla kontrollen över bollen även vid de tillfällen som du träffar längre ut mot ramen. 

Babolats eget vibrationsdämpande system har integrerats ovanför handtaget i detta racket. Teknologin kallas för Vibrasorb System, och det hjälper till att minska risken för skador som exempelvis tennisarmbåge. Ett mjukt racket tar i sig upp vibrationerna på ett bra sätt, men med detta i tillägg är blir det ett racket som ett utmärkt val för spelare som brottas med belastningsskador.

Ytterligare en av Babolats nya teknologier som Vertuo Counter kan skryta med är HPS, Hole Pattern System. Syftet med detta är att de borrade hålen anpassas i ett strategiskt mönster efter rackets form och sweetspot för att ge dig mer fart och kontroll i slagen. Det ger dig också bättre grepp om bollen så att du får maximalt spinn.

Balansen

Racket har en medelbalans som Babolat har mätt upp till 265 mm. Det är alltså ett runt racket med en lite högre balans är vanligt, för att bli mer effektivt och lättare att använda i offensiven. Runda racketar har oftast en låg balans, vilket gör dem till den mest lättspelade formen i och med att tyngdpunkten hamnar så nära kroppen, men de blir samtidigt svårare att svinga. En medelbalans gör detta till lite mer av ett allround racket tack vare att det funkar bättre i overhead spelet.

Racketformen

Vertuo Counter är ett runt racket, den bästa formen för nya spelare eftersom det ger största möjliga sweetspot och bäddar för ett förlåtande racket som ger dig marginal även vid snedträffar. Det betyder däremot inte att det inte passar för alla nivåer av spelare, även spelare i världseliten som bygger sitt spel på total kontroll spelar med runda racket. 

Hårt eller mjukt?

Precis som hela Vertuo-serien är detta ett mjukt racket, för att låta motionärer och nya spelare ta fram sina allra bästa egenskaper på banan. Ett mjukare racket som detta sätter bra fart på bollarna även när man inte slår överdrivet hårt, vilket är en stor fördel eftersom man i början mest brukar fokusera på tekniken.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Babolat Vertuo Counter material

Vilken spelarnivå passar Babolat Vertuo Counter för?

Detta är ett lättspelat och stabilt racket med en rejäl sweetspot, vilket gör det till ett utmärkt val för alla nya spelare och motionärer som prioriterar kontroll i alla lägen. Vertuo Counter låter dig utveckla din teknik samtidigt som det låter dig känna att du kan prestera maximalt och besegra ditt motstånd.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Vertuo Counter är framtaget för att fylla behoven som alla spelare har i början när man tar sina första steg på padelbanan. Du har en fantastisk sweetspot som tillåter det mesta, tillsammans med en kärna och en träffyta som lägger grunden för bra fart i slagen. Ett mjukt racket som detta ger bästa möjliga kontroll, men det ger på samma gång riktigt fin fart och medelbalansen ser till att det levererar även i offensiven.

Kort information om varumärket

Babolat är antagligen världens äldsta varumärke som fokuserar på racketsport, och deras huvudkontor ligger i Lyon, Frankrike. Detta familjeföretag grundades av Pierre Babolat redan år 1875 i samband med tennisens födelse, och hans ursprungliga affärsidé var att tillverka strängar av senor både till badminton- och tennisracketar.

I nästan 150 år har märket varit världsstjärnornas favorit för att stränga sina racketar, men deras produktsortiment har genomgått en kraftig utveckling. Idag är de världsledande för all typ av utrustning inom racketsporterna som till exempel skor, bollar, kläder, väskor och komplement. 

Ända sedan padel blev riktigt populär i de spansktalande länderna runt om i världen har det franska märket tillverkat padelracketar. Det har nu gått ungefär 20 år sedan dess, och Babolat har konstant legat i framkant för att hjälpa sporten att växa genom olika innovativa material och designer. 

Vad som skiljer dem från många andra fabrikanter är ett nära samarbete med klubbar, skolor, tränare och spelare för att kunna analysera sportens behov och därigenom avgöra i vilken riktning utvecklingen behöver gå. Kännetecken som trygghet, kvalitet och status är ständigt närvarande inom hela Babolats urval av produkter.

Babolat är officiell sponsor av världens största och mest prestigefyllda padelturnering World Padel Tour (WPT), och ett av deras mest välkända affischnamn inom sporten är den spanske världsmästaren Juan Lebrón.

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Läs mer om alla Babolats padelracket här.

Babolat Vertuo Counter sida

Fördelar med Babolat Vertuo Counter

Ett mycket bra alternativ för att inleda din karriär på padelbanan. Lättviktigt och vibrationsdämpande som det är, ger det en grym komfort i sällskap med bra fart. Skadebenägna spelare kommer att uppskatta det lite extra, eftersom det är så följsamt och lätt att hantera såväl i förflyttningar som framme vid nät. 

Den stora sweetspoten och träffytan av mjukt glasfiber låter dig begå misstag utan att för den sakens skulle behöva förlora poängen, så att du kan finslipa tekniken i din egen takt. Tack vare den neutrala balansen ger det även bra resultat när du går till anfall. Med ett komplett racket som detta kommer det inte att dröja länge innan du är reda att ta ditt spel till nästa nivå.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Lättviktigt racket
  • Stor sweetspot
  • Svårt att ta sig till nästa nivå med detta tacket

Nackdelar

Det är antagligen inte ett racket du kommer att spela med särskilt länge, i varje fall inte om du satsar på att bli bättre. När du har övat in grundtekniken och börjar slå lite hårdare kommer du förmodligen att vilja byta till ett mindre mjukt racket för att få bättre precision och mer explosivitet i spelet.

Babolat Vertuo Counter omdömen och recensioner

Vårt omdöme:
4/5

Här nedanför har vi brukar vi samla omdömen för Babolat Vertuo Counter online men har inte hittat några. Därför väljer vi själva att betygsätta utifrån egna åsikter.

  • 4.0 av 5 från oss från Elitepadel.se
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vårt Babolat Vertuo Counter omdöme

Vårt samlade omdöme och recension av Babolat Vertuo Counter är att det är ett mycket bra padelracket för nybörjare med mycket hög kvalitet. Detta racket är perfekt för spelaren som precis ska börja spela padel eller som inte är så duktig än. 

Det är ett lättviktigt racket som väger endast 350 g. Racket är även utrustat med ett vibrationsdämpande egenskaper som ger det en grym komfort och bra fart i slagen.

Babolat Vertuo Counter rekommenderas även till skadebenägna spelare eftersom det är ett följsamt och lätt att hantera i snabba förflyttningar. Den stora sweetspoten kommer även hjälpa till vid felslag.

Nackdelarna med detta racket visar sig först när du börjar bli lite bättre och fått bättre spelförståelse och finslipat slagen. Babolat Vertuo Counter är antaglien inte ett racket som du kommer ha särskilt länge för den saknar egenskaperna som du kommer vilja ha när du tar nästa steg. En egenskap som du kommer vilja ha är ett mindre mjukt racket för att kunna få mer precision och explosivitet i spelet.

Sammanfattningsvis så skulle jag absolut kunna rekommendera detta racket då det är perfekt för nybörjare och utövare som inte är så duktiga än till ett hyfsat bra pris.

Babolat Vertuo Counter
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Vertuo Counter rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Babolat Vertuo Counter rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten