Presentation av 

Alejandro Ruiz Granados

Kort presentation av Alejandro Ruiz Granados

Alejandro Ruiz Granados påbörjade padelspel i tidig ålder, då tillsammans med Matías Marina, och de följde varandra en längre tid. De gick skilda vägar, men vann tillsammans en titel år 2015. Alex gick sedan vidare med andra spelare och samlade på sig allt mer erfarenhet.

Alejandro Ruiz Granados profil
NamnAlejandro Ruiz Granados
Födelsedatum1994-06-12
FödelseplatsMálaga, Spanien
Längd1,87
HuvudsponsorAdidas

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Han kom som finalist i två olika turneringar under år 2019, tillsammans med Martín Sánchez Piñeiro, och under många turneringar har han varit väldigt nära att komma vidare till final.

Hans första titel kom då äntligen, under Sardegna Open år 2021.

Alejandro Ruiz Granados kallas ofta för Alex

Smeknamnet Alex används i mycket större skala än hans ordinarie namn Alejandro, vilket man bland annat märker om man ska söka efter information om honom.

När han spelade tillsammans Agustín Gómez Silingo, så satte de själva titeln “Marvel Team”, med Alex som Captain America och Agustín som Hulken.

Adidas Adipower CTRL 3.1 test omdöme och recension
Alejandro Ruiz Granados spelar med racket Adidas Adipower CTRL 3.1

Alejandro Ruiz Granados racket

Alex Ruiz har valt det rundformade Adidas Adipower CTRL 3.1, som har en hård kärna, träffyta, medelhög balans och en stor sweetspot. Ett racket som blir starkt vid både kontroll och kraft. Stort stöd för att få in snygga fullträffar, samtidigt som det hårda paketet kan hjälpa till med att ge ordentlig kraft.

RacketmodellAdidas Adipower CTRL 3.1
VarumärkeAdidas
FormDropp
BalansMedel
Vikt375 g

Alejandro Ruiz Granados lön

Ju fler vinster i matcher och turneringar, desto högre lön blir det om året. Inte bara för att man redan vet att det började gå riktigt bra för Alex under 20212, så ser man även på listan över prispengar under WPT: där han kom han på 2a plats med 135.178 USD.

Alejandro Ruiz Granados net worth (nettovärde)

Uppskattat nettovärde för Alex Ruiz ligger runt 300.000 miljoner USD.

Instagram

Det snabbaste och lättaste sättet för dig att följa olika steg i Alex Ruiz karriär är att göra som tusentals andra, följ honom på Instagram: https://www.instagram.com/alexruizoficial11

Youtube

Ett klipp på cirka 4,5 minut som visar upp flera trevliga highlight under World Padel Tour:

https://youtu.be/zgKLuIJQNNQ

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.