Presentation av 

Alejandro Galan Romo

Kort presentation av Alejandro Galan Romo

Alejandro Galan Romo är uppväxt i Madrid och bor där även idag. Hans spelande började inom tennis, men tog inte särskilt lång tid förrän han bytte till padelspel. 

Han startade sin karriär år 2016, med Juan Cruz Belluati, och deras spel rent ut sagt exploderade i utveckling. Dock höll de inte ihop så länge, då han började spelade med Matías Díaz. De två tog sig vidare till både semifinaler och finaler under WPT och där fick också Alejandro sin första titel.

Alejandro Galan Romo
Alejandro Galan Romo
NamnAlejandro Galan Romo
Födelsedatum1996-05-15
FödelseplatsMadrid, Spanien
Längd186 cm
HuvudsponsorAdidas

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Tillsammans med Matías Díaz fick han mästartitlar i Valladolid Open och Lugo Open under år 2018. Året därpå blev det titel i Buenos Aires Padel Master tillsammans med Juani Mieres. Senare började han istället spela med Pablo Lima och de fick titlar i Estrella Damm Valencia Open, Cervezas Victoria Mijas Open, Cascais Padel Master och Estrella Damm Master Final.

Från och med år 2020 blev Ale Galan spelpartner med Juan Lebrón Chincoa och det tog inte lång tid förrän de började uppvisa att de kommer att bli ett explosivt par på padelbanan. Deras mästartitlar under 2020: Estrella Damm Open, Madrid Open, Adeslas Open, Estrella Damm Valéncia Open, Estrella Damm Barcelona Master och Estrella Damm Alicante Open. 

Under år 2021 drog de hem sju olika titlar under WPT: Estrella Damm Alicante Open, Estrella Damm Santander Open, Cervezas Victoria Marbella Master, Cascais Padel Master, Lugo Open, Estrella Damm Menorca Open och Estrella Damm Madrid Master Final.

Alejandro Galan Romo kallas ofta för Ale Galan

De flesta kallar Alejandro Galan för Ale Galan vilket gör det enklare att prata om spelaren.

Adidas Metalbone 3.1 2022
Alejandro Galan Romo spelar med racket Adidas Metalbone

Alejandro Galan racket

Alejandor Galan spelar med racketen Adidas Metalbone. Padelracket är ett premiumracket som kan varieras i vikt och balans, tack vare små vikter som är belägna vid rackethalsen. Det är diamantformat och överdimensionellt utformat. En tålig ram i kolfiber och träffyta med aluminiserad kolfiberyta. Tillsammans med den höga balansen och racketens mjuka kärna, så blir denna modell unik genom att den är både stark för att smasha iväg med explosiv styrka och ger ett bra stöd vid långsamma bollar.

RacketmodellAdidas Metalbone
VarumärkeAdidas
FormDiamant
BalansHög
Vikt360-275 g

Alejandro Galan lön

Alejandro Galans lön styrs efter inspelade vinstpengar och sponsorintäkter. Det innebär att hans lön består av hur många och hur bra placeringar han gör i olika tävlingar under året. Det ska också räknas in att han har en inkomst från diverse sponsorer.

Padelspelares löner beror på hur väl de spelar i de matcher och turneringar de medverkar i. Under WPT 2019 hamnade han på listan över de fem bäst rankade, på tredje plats med $110,193.

Alejandro Galan net worth (nettovärde)

Det finns inga officiella siffror på hur mycket Alejandro Galans nettovärde är.

Alejandro Galan sociala medier

Alejandro Galan är en av världens ledande padelspelare och har många följare på sociala medier. Här nedanför listar vi ett par konton som kan vara intressant för dig att följa.

Instagram

Med sina hundra tusentals följare på Instagram postar han olika inlägg för sina fans. Följ denna länk om du vill följa honom: https://www.instagram.com/alegalan96

Youtube

Youtube-klippet här ovanför är skapat av World Padel Tour där de har samlat de bästa slagen från Ale Galan.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.