Presentation av 

Juan Lebrón Chincoa

Kort presentation av Juan Lebrón Chincoa

När Juan Lebrón Chincoa var i 7-8 års åldern började han sina första steg som padelspelare och är idag mest känd som “vargen”. Hans spel är ofta uppbyggt med högt tryck och han sätter hård press på sina motståndare. Han drar sig inte ens för att hoppa några steg utanför buren för att smasha tillbaka bollen. 

Han är rankad 1a i WPT 2022, där han nu spelar med Alejandro Galán Romo, som också är rankad 1a i WPT. Även om Paquito och Juan spelade många matcher tillsammans på ett väldigt starkt sätt, så spås Juan och Alejandro bli ett ännu mer explosivt par.

Juan Lebron - WPT
Juan Lebrón Chincoa
NamnJuan Lebrón Chincoa
Födelsedatum1995-01-30
FödelseplatsCadiz, Spanien
Längd184 cm
HuvudsponsorBabolat & Redbull

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Juan Lebrón spelade sin första WPT år 2016 och slutade med de 30 bästa spelarna, men detta var dock bara startskottet i karriären då hamnade allt högre upp med åren. Året därpå slutade han bland de 19 bästa och år 2019 blev han den förste spanska spelaren som blev världsetta i semifinalen. Det året spelade han med Paquito Navarro och lyckades vinna fem olika turneringar.

Juan Lebrón Chincoa kallas ofta för The Lobo (vargen)

Hans smeknamn skapades av kommentatorer i WPT, som började detta smeknamn som baserades på att han såg ut som en varg under sina smashar. När dessa kommentatorer började yla, så hakade publiken ganska snabbt efter, och sen har det fortsatt i den andan. Juan Lebrón har däremot inget emot detta namn, utan menar snarare att det ger honom mer energi under spelet.

Babolat Viper Air 2022
Juan Lebrón Chincoa spelar med racket Babolat Viper Air

Juan Lebrón racket

Juan Lebrón spelar med racketmodellen Babolat Viper Air. Det är en stark teknisk modell för offensivt spel. Diamantformat med hög balans och racketen har förstärkta partier av kolfiber. Kärnan är speciellt framtagen för att klara av mer aggressivt spel, med tre lager där de två yttre hjälper spelaren med mer explosivitet i slagen och den inre kan utgöra hjälp vid lite långsammare bollar.

RacketmodellBabolat Viper Air
VarumärkeBabolat
FormDropp
BalansMedel
Vikt355 g

Juan Lebrón lön

Juan Lebróns lön styrs efter inspelade vinstpengar. Det innebär att hans lön består av hur många och hur bra placeringar han gör i olika tävlingar under året. Det ska också räknas in att han har en inkomst från diverse sponsorer.

Vi kan bland annat nämna att under WPT 2019 tjänade Juan Lebrón $119,898 från vinstpengar. Det var också det året han blev den förste spanska spelaren att bli världsetta.

Juan Lebrón Chincoa net worth (nettovärde)

Juan Lebróns nettovärde är uppskattat till 1,45 miljoner dollar enligt källor från Wikipedia, Instagram, Facebook, Twitter och Google.

Juan Lebrón Chincoa sociala medier

Juan Lebrón Chincoa är en av världens ledande padelspelare och har många följare på sociala medier. Här nedanför listar vi ett par konton som kan vara intressant för dig att följa.

Instagram

För de som vill följa mer av Juan Lebróns vardag och spelkarriär, så har han ett instagram konto där det i dagsläget finns över 312000 följare. Gå till Instagram-kontot.

Youtube

Youtube-klippet här ovanför är skapat av World Padel Tour där de har samlat de bästa slagen från Juan Lebrón Cinchoa.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.