Presentation av 

Simon Vasquez

Kort presentation av Simon Vasquez

Simon Vasquez är bland de bästa padelspelarna i Sverige och året var 2009 när han för första gången fick uppleva sporten padel. Redan som 18-åring fick han sitt första SM-guld och därefter fortsatte hans utveckling att spira. Han har i omgångar tagit hjälp av padeltränaren Pablo Figueroa, som hjälper honom att slipa till detaljerna.

NamnSimon Vasquez
Födelsedatum1992-12-21
FödelseplatsÄngelholm (eller Båstad)
Längd1,75 cm
HuvudsponsorRS Padel

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

En av Simons stora framgångar är att han lyckades med något i World Padel Tour som ingen annan svensk padelspelare tidigare hade lyckats med. År 2020 i Malmö Padel Tour Open tog han sig vidare upp till final inom kvalificeringsmatcherna.

Simon Vasquez spelade många bra matcher med Cayetano Rocefort under säsongen 2021, men det slutade inte särskilt vänskapligt på plan. Däremot så drog han med sig hem en titel i Kungsbacka, i sällskap med Augustin Gomez Silingo, samma år.

RS Pro Edition Simon Vasquez räfflad slagyta
Simon Vasquez spelar med racket RS PRO Edition

Simon Vasquez racket

Simon Vasquez spelar med en racket från RS Padel, som han själv har medverkat i produktion med. Racketen heter RS PRO Edition Simon Vasquez. Diamantformat racket med en kärna som är lite mjukare i kanterna, för att få mer stöd vid de träffar som hamnar nära racketramen. En träffyta med ett 3D-mönster, för att kunna skapa lite spinn på bollarna.

RacketmodellRS Pro Edition Simon Vasquez
VarumärkeRS
FormHybrid mellan dropp och diamant
BalansMedel/Hög
Vikt365 – 375 g

Simon Vasquez lön

Alla idrottare som har en egen kanal på Youtube och konton på olika sociala medier, tjänar ett specifikt belopp för varje visning eller inlägg. Beloppet kan bero på om de marknadsför en specifik vara eller ett företag. Utöver marknadsföring på nätet, så tjänar de in de pengar de vinner i olika turneringar samt andra jobb som blir en form av marknadsföring. Några direkta siffror finns däremot inte synliga för allmänheten.

Simon Vasquez sociala medier

Simon Vasquez är en av världens ledande padelspelare och har många följare på sociala medier. Här nedanför listar vi ett par konton som kan vara intressant för dig att följa.

Instagram

Följ Simons vardag och träning på hans Instagram. Är du mer nyfiken på hans eget padelracket, så finns en del information om det på hans konto. Följ denna länk om du vill följa honom: https://www.instagram.com/simonvsqz

Youtube

Titta på lite highlights under en match där Simon Vasquez och Cayetano Rocafort möter John Larsson och Pablo Figueroa. Lite spännande information är att det är Pablo Figueroa som ibland hjälper Simon Vasquez med träningen.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.