Presentation av 

Pablo Lima

Kort presentation av Pablo Lima

Pablo Lima lärde känna sporten padel som 9-åring med hjälp av sin pappa och vid år 2004 började han komma in bland spanjorerna. Under hans tid med Roby Gattiker, 2006-2007, växte han allt mer och sen tog det inte lång tid förrän han började vinna titlar. Som startade med hans partnerskap med Juani Meres.

Pablo Lima profilbild
NamnPablo Lima
Födelsedatum1986-10-11
FödelseplatsPorto Alegre, Brasilien
Längd1,80
HuvudsponsorDrop Shot

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Det finns flera vinster och framgångar att ta upp med Pablo Lima. Vi kan börja med att titta på hans statistik. Rankad nr 1 i WPT varje år mellan 2015 och 2019. Fram till år 2021 har han spelat ihop 49 titlar och tagit sig till 22 semifinaler.

Under WPT 2021 blev han mästare i Cervezas Victoria Málaga Open och Estrella Damm Las Rozas Open, och kom till semifinal under Sardegna Open, Cupra Vigo Open och Adeslas Madrid Open.

Drop Shot Canyon Pro
Pablo Lima spelar med racket Drop Shot Canyon Pro

Pablo Lima racket

Pablo Lima spelar med det diamantformade Drop Shot Canyon Pro, med främsta fokus på att ge kraft i spelet. Kolförstärkt racket i 24K kolfiber, som är utformat för professionella spelare som vill förbättra effekter i sitt spel. Det finns en bredare sweetspot, en medelhög balans och med flera tekniker som stödjer effekt och kontroll i spelet.

RacketmodellDrop Shot Canyon Pro
VarumärkeDrop Shot
FormDropp
BalansHög
Vikt360 – 380 g

Pablo Lima lön

Pablo Limas lön varierar från år till år, bland annat beroende på hur han har spelat i olika matcher och turneringar. Under World Padel Tour 2021 tjänade han ihop 69.339 USD. Utöver det kommer det in förtjänster från sponsorerna, oftast via inlägg på sociala medier eller via kanaler som YouTube.

Instagram

På Pablo Limas Instagram får du de senaste nyheterna i hans karriär. Följ honom på:

https://www.instagram.com/pablolima_oficial

Youtube

I detta klipp finns flera höjdpunkter där man kan bevittna hans kunskaper inom spelet. Klippet publicerades år 2018, så det finns såklart mer att se av honom. Däremot finns här smalade klipp på fyra minuter: https://youtu.be/3Nqhd2usYbs

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.