Presentation av 

Miguel Yanguas Diez

Kort presentation av Miguel Yanguas Diez

Den spanska padelspelaren Miguel Yangas Diez lyckades vinna flera titlar innan han inträdde World Padel Tour tävlingar. Han har vunnit flera titlar för minderåriga, till exempel mästare i Andalusien av minderåriga år 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019.

Miguel Yanguas Diez profil
NamnMiguel Yanguas Diez
Födelsedatum2002-03-18
FödelseplatsMálaga, Spanien
Längd1,89
HuvudsponsorVarlion

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Miguel Yangas har flera framgångar i tävlingar för minderåriga. Förutom alla mästerskapen i Andalusien, så blev han även världsmästare under åren 2015 i Mexico, 2017 i Málaga och 2019 i Castellón. Alla världsmästerskapen tillsammans med det spanska landslaget.

Andra vinster som kan nämnas är: åren 2014, 2015, 2017 och 2019 slutade han som 2a i Spanien. Och blev mästare i Spanien, för lag av minderåriga, åren 2016, 2017 och 2018.

Varlion Bourne Prisma Summum W - test omdöme och recension
Miguel Yanguas Diez spelar med racket Varlion Bourne Summum Prisma W

Miguel Yanguas Diez racket

Miguels nya racket är Varlion Bourne Summum Prisma W, som är en hybrid mellan dropp- och diamantformat.Det är en racketmodell som ger ett kraftfullt stöd. Storleken på hålen i racketen har olika mått för att dämpa vibrationer så effektivt som möjligt. Både träffytan och handtaget har gjorts lite längre än på många andra modeller.

Bokstaven W indikerar att denna modell lämpar sig bäst i klimat där temperaturen inte överstiger 25 plus, men det finns en modell som är bättre för varmare klimat. 

RacketmodellVarlion Bourne Summum Prisma W
VarumärkeVarlion
FormDropp
BalansMedium – Hög
Vikt340 – 365 g

Miguel Yanguas Diez lön

Varje år baseras lönen för en professionell padelspelare på de prispengar som har förtjänats i matcher och turneringar. Ju större match eller turnering som spelas in, desto högre lön blir det. En uppgift säger att under World Padel Tour 2021 spelade han ihop 31.605 USD. Sen inkommer även lön från sponsorer, exempelvis via deras sociala medier.

Instagram

Över 30 tusen följer Miguel Yangas på hans Instagramkonto, där man kan följa hans karriär och lite från hans privatliv. Se hans Instagram: https://www.instagram.com/mikeyanguas

Youtube

Miguel Yangas Diez gjorde stor framgång i flera tävlingar för minderårig och vi kommer säkert att få se flera framgångar i World Padel Tour. Titta på några av de heta ögonblicken från år 2021: https://youtu.be/Th1J96gPIZI

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.