Presentation av 

Juan Tello

Kort presentation av Juan Tello

Juan Tello och Federico Chingotto har följt varandra i flera år, så det är svårt att endast prata om den ena. Då de har växt tillsammans, utvecklats inom spelet och krigat sig fram tillsammans. Deras partnerskap började via en utlottning och det tycks ha blivit en ordentlig jackpott, då de har spelat tillsammans i flera år utan avbrott.

Juan Tello profilbild
NamnJuan Tello
Födelsedatum1995-02-01
FödelseplatsCordoba, Argentina
Längd1,85
HuvudsponsorBullpadel

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Sedan Juan Tello och Federico Chingotto lottades samman år 2016, har de fortsatt spela ihop. De utvecklas allt mer och samarbetar väl på planen som “katt” och “råtta”. 2016 rankades det som det bästa laget i Argentina. Dock kom inte vinster förrän två år senare.

Då togs det hem två turneringar, med sammanlagt fyra semifinaler. År 2020 gör de en stor debut – de tar sig in i eliten, under Cupra Las Rozas Open.

Juan Tello kallas ofta för El Gato

Kanske är Juan Tello och Federico Chingotto ett så bra par, då de kompletterar varandra perfekt. “Katten och råttan/musen”. Juan med sin längd på cirka 1,85 cm och sin atletiska kropp gör att han har bättre förutsättningar för att spela mer aggressivt framme vid nätet.

Bullpadel Vertex 03 2022
Juan Tello spelar med racket Bullpadel Vertex 03

Juan Tello racket

Juan Tellos racket Bullpadel Vertex 03 2022 är diamantformat med hög balans. Ett racket för spelare på högre nivå som främst söker stöd för kraftfulla träffar. På denna modell finns även en större sweetspot och kärnan har ett yttre lager av kolfiber och det undre lagret är medelhårt EVA gummi. En annan bra utrustning med detta racket är att det är möjligt att förändra balansen.

RacketmodellBullpadel Vertex 03
VarumärkeNOX
FormDiamant
BalansHög
Vikt360 – 375 g

Juan Tello lön

Prispengar från matcher och turneringar, och marknadsföring eller liknande från olika typer av inlägg på sociala medier och olika event. Under WPT 2021 fick Federico ihop en total summa på 68.996 USD.

Instagram

Följ Juans utveckling på hans instagram och ta del av turneringar, träningar och annat:

https://www.instagram.com/juantelloo

Youtube

År 2020 kom ett stort genombrott fr Juan Tello i hans padelkarriär och detta videoklipp kan du se en del highlights från det året: https://youtu.be/OtzUiOIlY9g

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.