Presentation av 

Franco Stupaczuk

Kort presentation av Franco Stupaczuk

Franco Stupaczuk började spela padel redan som barn och vid 8-års ålder tog han sin första titel i Argentina. Han fortsatte att utvecklas och blev senare rankad som etta i det argentinska förbundet. Hans vinnande egenskaper inom padel började synas under WPT-2017, då han tog sig vidare mot final. Framgångarna stannade inte här och idag är han bland annat känd för sin hög studs för att smasha till bollar.

Franco Stupaczuk profil
NamnFranco Stupaczuk
Födelsedatum1996-03-25
FödelseplatsChaco, Argentina
Längd1,80
HuvudsponsorSiux

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Franco Stupaczuk uppvisade ett allt mer avancerat spel under säsongen av WPT-2016 och när han året därpå började spela med Cristián Gutiérrez, så kom vinster både i Mijas Open och Gran Canaria Open. 

Stupa mognade allt mer och började sen spela med Sanyo Gutiérrez och under WPT 2020 lyckades de med att ta en titel i Menora. Tillsammans med Alejandro “Alex” Ruiz året därpå, tog han sig till final under flera turneringar och bland annat mästartitel i Sardegna Open.

Franco Stupaczuk spelar med racket Siux Electra

Franco Stupaczuk racket

Efter tre år med StarVie gick Franco vidare till en annan sponsor. Detta byte skedde i årsskiftet och nu står det klart att nya sponsorn blir Siux. Franco kommer att spela med ett racket som heter Siux Electra. Franco har medverkat i framtagandet av detta racket, men det är så nytt att det i dagsläget inte finns någon information att finna.

RacketmodellSiux Electra
VarumärkeSiux
FormRund/Dropp
BalansMedel
Vikt355 – 370 g

Franco Stupaczuk lön

Idrottsmän får in lön via matcher och turneringar samt via marknadsföring, som idag merparten sker på sociala medier. Med andra ord så kan lönen variera ganska mycket. Summan av hans prispengar under WPT 2021 låg på 82.605 USD

Instagram

Är du nyfiken på Francos racket, träning och annat så finner du information snabbast på hans instagram. Ingå i hans stora följargrupp: https://www.instagram.com/francohs22/

Youtube

Ta del av några highlights från World Padel Tour 2020, med Franco Stupaczuk här ovanför.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.