Presentation av 

Federico Chingotto

Kort presentation av Federico Chingotto

Federico Chingotto var enbart 19 år då han blev rankad nr 1 i sitt hemland Argentina. Han ses oftast med Juan Tello, då de är vänner och spelpartners sedan en tid tillbaka. De växer tillsammans och gör allt mer framsteg inom padel.

Federico Chingotto profil
NamnFederico Chingotto
Födelsedatum1997-04-13
FödelseplatsBuenos Aires, Argentina
Längd1,70
HuvudsponsorBullpadel

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Federico Chingotto och Juan Tello har följt varandra i flera år, både utanför och på padelbanan. Under år 2016 kom de långt i turneringar, men blev aldrig en titel. Dock rankades de som det bästa laget i Argentina. 

De har fortsatt utvecklas tillsammans och det har gått allt bättre för dem med åren. År 2018 vann Federico två turneringar och lyckades spela totalt fyra semifinaler. Två år senare framför Fede och Juan sin debut in i eliten – Cupra Las Rozas Open.

Federico Chingotto kallas ofta för El Ratón

Federico kan ibland även kallas för Fede, men El Ratón har en djupare koppling till hans spel på padelbanan. Det handlar om att han är kortare än många andra, men smyger fram. På ett snabbt och kontrollerat sätt. Ena sekunden vaktar han bakre delen av planen och i nästa stund är han framme vid nätet, och då många gånger för att smasha iväg en boll med rejäl kraft.

Federico Chingotto racket
Federico Chingotto spelar med racket Bullpadel Vertex 03 Control

Federico Chingotto racket

Federico Chingottos racket är Bullpadel Vertex 03 Control, som är diamantformat och med en förstärkt ram av 12K kolfiber. Mjukare kärna och med chans att påverka balanspunkten. Ett kontrollracket med Hesacore grepp, som dämpar vibrationerna och ger ett mer hälsosamt spelande.

RacketmodellBullpadel Vertex 03 Control
VarumärkeBullpadel
FormRound
BalansLow
Vikt365 – 375 g

Federico Chingotto lön

Som idrottare får man lön från matcher och turneringar, i form av prispengar, samt från olika typer av inlägg på sociala medier och olika event. Under WPT 2021 fick Federico ihop en total summa på 68.996 USD.

Instagram

Om du är ett fan av Federico Chingotto, så bör du följa han på Instagram. Där du alltid kommer att bli uppdaterad om olika saker inom hans padelkarriär och säkerligen ett och annat inlägg om hans familj: https://www.instagram.com/chingotto

Youtube

Nedanstående länk visar highlights och intervjuer från det år, då det omtalade unga padelparet från Argentina debuterar in i eliten. Även om du inte förstår allt som sägs, så finns där flera intressanta klipp: https://youtu.be/tO09FkgD85k

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.