Presentation av 

Fransisco "Paquito" Navarro Compán

Kort presentation av Fransisco Navarro Compán

Fransisco Navarro Compán kallas oftast för Paquito och har spelat padel i många år, då han startade redan som 5-åring och som 9-åring började han spela sina första tävlingar. Hans första världsmästerskap fick han som 10-åring, men sen gick det inte så bra förrän han anlitade en privat tränare. Sen började det gå mot det ljusare och idag är en av världens bästa padelspelare, som rankad 2a.

Fransisco Paquito Navarro - WPT
Fransisco "Paquito" Navarro
NamnFransisco ”Paquito” Navarro Compán
Födelsedatum1989-02-10
FödelseplatsSevilla, Spanien
Längd181 cm
HuvudsponsorBullpadel

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Paquito visade upp fantastiskt spel redan som ett barn och vid 10-års ålder vann han sin första titel, under VM i Mexiko. Det gick inte så bra några år därpå, men efter att han anlitade en privat tränare fortsatte han att utvecklas och kom åter tillbaka med fantastiskt spel, och har lyckats få med sig många mästartitlar sedan 2014.

År 2014 vann han sin första WPT, tillsammans med spelkamraten Maxi Gabriel.

Från 2015 har han spelat med andra duktiga padelspelare: Matías Díaz, Sanyo Gutiérrez, Juan Martín Díaz, Pablo Lima, Juan Cruz Belluati och Juan Lebrón.

2015 blev han mästare i Spanien Absolute. 2016 mästare i Nucía Open, Valenica Master och Estrella Damm Master Final.

År 2017 blev han mästare i Santander Open, Miami Padel Master och i Valladolid Open.

Året därpå fortsätter han att briljera med mästartitlar i Katalonien Master och Euskadi Open.

Mästartitlarna i Estrella Damm Alicante Open, World Padel Tour of Jaén och Valladolid Master föll på honom under året 2019.

Under Marbella Master år 2020 blev han också mästare.

2021 spelar Fransisco Navarro Compán med Martin De Nenno och fått med sig mästartitlar i Estrella Damm Barcelona, Cervezas Victoria Córdoba Open och Buenos Aires Padel Master.

Fransisco Navarro Compán kallas ofta för Paquito

Fransisco Navarro kallas ofta för Paquito eller Paquito Navarro. Andra smeknamn som syns är Trollet i Sevilla och Orkanen i Barrio de los Remedios.

Fransisco "Paquito" Navarro racket

Fransisco ”Paquito” Navarro spelar med racket Bullpadel Hack 03. Det är ett av Paquitos favoriter från Bullpadel, vilket säkerligen beror på att den är så mångsidig. Diamantformat med hög balans och sweetspot, och med en kärna som består av kolfiber på utsidan och på insidan finns EVA gummi. Det är ett väldigt starkt racket som passar professionella spelare som vill få starkt stöd både för att få iväg starka snabba bollar och för att kunna hantera långsamma bollar med bra precision.

RacketmodellBullpadel Hack 03
VarumärkeBullpadel
FormDiamant
BalansHög
Vikt360-275 g

Fransisco Paquito Navarro lön

Fransisco Paquito Navarros lön styrs efter inspelade vinstpengar och sponsorintäkter. Det innebär att hans lön består av hur många och hur bra placeringar han gör i olika tävlingar under året. Det ska också räknas in att han har en inkomst från diverse sponsorer.

Under WPT 2019 kom Fransisco Navararro Compán på delad första plats med Juan Lebron Chincoa på Topp 5, över de som tjänade som mest, med $119,898.

Fransisco Paquito Navarro net worth (nettovärde)

Det finns inga officiella siffror på hur mycket Fransisco Navarro Compáns nettovärde är.

Paquito sociala medier

Paquito Navarro är en av världens ledande padelspelare och har många följare på sociala medier. Här nedanför listar vi ett par konton som kan vara intressant för dig att följa.

Instagram

Med sina hundra tusentals följare på Instagram postar han olika inlägg för sina fans. Följ denna länk om du vill följa honom: https://www.instagram.com/navarro_paquito/

Youtube

Youtube-klippet här ovanför är skapat av World Padel Tour där de har samlat de bästa slagen från Paquito Navarro.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.