Presentation av 

Fernando Belasteguin

Kort presentation av Fernando Belasteguin

Fernando “Bela” utforskade padelsporten i ung ålder och när han nådde 15-års ålder, så tog han sina första steg in på den professionella banan. Fem år senare ansågs han vara den bästa spelaren i Argentina och när han var 22 år, så var han då den yngste spelaren att ha blivit rankad nr 1 i World Padel Tour.

Fernando Belasteguin profil
NamnFernando Belasteguin
Födelsedatum1979-05-19
FödelseplatsPehuajo, Argentina
Längd1,80
HuvudsponsorWilson

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Bela har en lång lista på sina framgångar inom sporten padel och hans namn har stor betydelse för många inom padel. En av flera saker som gör att han sticker ut ur mängden är att när han spelade tillsammans med Juan Martin Diaz var det då det enda spelparet som har lyckats gå obesegrade, så lång tid som 1 år och 9 månader. Vilket varade mellan september 2005 och maj 2007. 

Bela ses som en av mästarna i Padel World Championship åren 2002, 2004, 2006, 2014 och 2016. Även om han inte kom ända fram till en mästartitel övriga år, så har han mer eller mindre alltid visat upp på otroliga egenskaper på padelbanan. 

Vi hoppar fram till år 2020: under World Padel Tour 2020 fick han titlar under Sardegna Open och Estrella Damm Menorca Master Final, där han också var den äldste spelaren som lyckats vinna.

Wilson Bela Pro
Fernando Belasteguin spelar med racket Wilson Bela Pro

Fernando Belasteguin racket

Fernando Belasteguin spelar med racketmodellen Wilson Bela Pro. Precis som namnet antyder, så är det framtaget för spelare på högre nivå och Bela har medverkat under planeringarna med denna modell. 

Diamantformat racket med kolförstärkt ram och en en tyv EVA-kärna, för att förhöja styrka och respons i slagen. Träffytan har ett speciellt mönster av små pilar, som ger bra stöd för att spinna till bollar. Handtaget har utrustats med Shock Shield för att dämpa stötar.

RacketmodellWilson Bela Pro
VarumärkeWilson
FormDiamant
BalansMedium
Vikt370 g

Fernando Belasteguin lön

Lönen styrs av de matcher och turneringar han lyckas med vinster. Alla har olika högt belopp, men ju större tävling desto högre belopp. Förutom det belopp han får via sociala medier, vilket är det ungefärliga nettovärdet, så kan nämnas att under WPT 2021 fick han en totalsumma på 69.789 USD.

Fernando Belasteguin net worth (nettovärde)

Belas nettovärde uppskattas i dagsläget till cirka 60 miljoner USD.

Instagram

Vill du få en större inblick i Belas liv med träning, sponsor och andra framgångar så gör som över 300.000 andra – följ honom på Instagram: https://www.instagram.com/fernando_belasteguin

Youtube

Som tidigare nämnts, så finns det mycket att prata om gällande Belas padelspel. Men här följer ett klipp med highlights från WPT 2020: https://youtu.be/D87wEKuMUBk

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.