Presentation av 

Daniel Windahl

Kort presentation av Daniel Windahl

När Daniel var 17 år, så testade han första gången padel, vilket var på en bana i Båstad och detta gjorde han sen än mer nyfiken på sporten. Han har sedan bland annat blivit känd för sin starka fysik, känsliga handleder och en kraftfull backhand. Ryggbesvär och corona har satt stopp för några av hans planer, men han kommer alltid tillbaka – med hård träning i bagaget.

Daniel Windahl profilbild
NamnDaniel Windahl
Födelsedatum1996-07-20
FödelseplatsHelsingborg
Längd1,90
HuvudsponsorStiga

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Daniel Windahl gjorde ett rejält avstamp för svenska padelspelare under kvalificeringen i Miami, år 2021. Under 48 timmar vann han fem matcher på raken, under kvalmatcher.

Stiga Axe
Daniel Windahl spelar med racket Stiga Axe

Daniel Windahl racket

Tillsammans med Stiga har Daniel Windahl tagit fram ett racket, som har de kvalitéer som han önskar. Racketmodellen heter Stiga Axe Daniel Windahl Edition. Ett rundformat racket med låg balans, och en träffyta med både kolfiber och glasfiber. Dessutom är det extra förstärkt med kevlar och kolfiber, så det blir ett mer stabilt racket.

RacketmodellStiga Axe Daniel Windahl Edition
VarumärkeStiga
FormRunt
BalansLåg
Vikt365 g (+/-10)

Daniel Windahl lön

Den lön som utgår för idrottare är främst prispengar från olika matcher och turneringar samt marknadsföring på sociala medier. Nettovärde är med andra ord en del av Daniel Windahls lön. Han gillar även skådespeleri, så vi kanske snart även får se han på duken.

Daniel Windahl net worth (nettovärde)

Daniel Windahls uppskattade nettolön ligger mellan 4 och 6 miljoner USD

Instagram

Är du intresserad av padel sporten och se hur det går för Daniel Windahl, med hans träning, matcher och annat, så har du länken till hans instagram här: https://www.instagram.com/dannewindahl

Youtube

Daniel Windahl kommer fram allt mer inom padelsporten. Här kan du se lite highlights från en match i Euro Finans Invitational i Borås. Där han spelar med Martin Andornino mot John Larsson & Enzoo Jensen.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.