Presentation av 

Carl Knutsson

Kort presentation av Carl Knutsson

Padelproffset Carl Knutsson, Calle, är från Sverige men större delen av året är han utomlands och då oftast i Spanien. Där är det lättare att finna träning och motstånd som får honom att växa inom sporten padel. Sporten är ju ännu väldigt ny i Sverige. Däremot tar han emot alla utmaningar med öppnar armar och ser det som en del i utvecklingen.

NamnCarl Knutsson
Födelsedatum1996-07-20
FödelseplatsBåstad
Längd1,92
HuvudsponsorAdidas

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Carl Knutsson är en av Sveriges bästa padelspelare, vilket han har uppvisat flera gånger. Trots en längre period med ryggproblem, så tog han sig upp igen. Han tog sig till exempel vidare till kvalrunda 2 i Madrid. Och bland de senaste nyheterna så tillhör han nu istället Team Adidas och under den svenska touren under WPT 2022 kommer han att spela tillsammans med spanjoren Ricky Martinez.

Adidas Metalbone HRD 3.1
Carl Knutsson padelracket

Carl Knutsson racket

Carl Knutsson spelade tidigare med ett Bullpadel Vertex 03, men han har nyligen (slutet på 2021) bytt sponsor till Adidas. Än så länge verkar det dock inte klart vilket racket från Adidas han slutligen kommer att spela med. Vi tror det landar i ett Adidas Metalbone HRD.

RacketmodellAdidas Metalbone HRD 3.1
VarumärkeAdidas
FormRunt
BalansHög
Vikt365 g (+/-10)

Carl Knutsson lön

Carl Knutssons lön kommer från prispengar inom sporten padel, men även från olika typer av marknadsföring på produkter eller tjänster från sina sponsorer. Calle har nio olika sponsorer, men det står inte klart vem som betalar vad och hur mycket. Till exempel om han får ett bestämt belopp för ett inlägg eller om det utgår ett specifikt belopp per gilla eller inlägg.

Instagram

Sålla dig till Calles följarantal på över 11,600.000 följare, så får du regelbunden uppdatering om hur det går med hans träning och annat gällande hans karriär inom padel:

https://www.instagram.com/carlknutsson

Youtube

Vill du få en större inblick i hur Calle Knutsson och andra förbereder sig inför träning och matcher, så titta på denna video: https://youtu.be/BsOxsCLxyYM

Där finns highlights av olika delar, både med spelare från Sverige och andra länder.

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.